Learner έγραψε:Κοίτα, για έναν που έχει μια τέτοια κάρτα γραφικών, μπορεί να βάλει ένα πιο παλιό point release (τον πυρήνα αν θέλει τον αλλάζει χωρίς προβλήματα νομίζω)
Αυτό ακριβώς έχω κάνει εγώ(12.04.1) μόνο που με τον καιρό περάσαμε σε 12.04.4 και το σύστημα αποφάσισε να μου αναβαθμίσει τους fglrx σπάζοντας το (και στα δύο παιδιά επίσης)
Νομίζω ότι το πρόβλημα οφείλεται στην αναβάθμιση του προβληματικότερου πακέτου (για εμένα) του jockey.
Όσο για τον πυρήνα άνετα παίρνει τον 3.4 ή τον 3.5 με μπάλωμα. ο Xorg βέβαια μέχρι 1.12 και όλα αυτά χειροκίνητα, αλλιώς πάμε στο ppa.
έγραψε:Το αποθετήριο αν θέλει κάποιος το προσθέτει χειροκίνητα στο /etc/apt/sources.list.d/ χωρίς να επικαλεστεί το apt-add-repository. Θα πρέπει φυσικά να προσθέσει και το κλειδί (PUB_KEY) χειροκίνητα. Κάνε το αν θες (αν έχεις όρεξη για πειράματα) και αν έχεις βέβαια κάποιο νέο point release 12.04.4 π.χ να δεις αν θα δουλέψει ή θα κολλήσει κάπου.
Σπάει το σύστημα μου πάντα, γιατί οι fglrx-legacy δεν υποστηρίζουν την δεύτερη κάρτα γραφικών μου(HD 5470)
Βέβαια τον jockey δεν τον πτοούν τέτοια θεματάκια, έτσι σε 12.04 μου προτείνει τους legacy σπάζοντας το σύστημα εξαιτίας της HD 5470 όπως έγραψα παραπάνω, είτε σε 13.10 μου προτείνει τους τελευταίους fglrx σπάζοντας το σύστημα εξαιτίας της HD 4250
Θα μπορούσε απλά μετά το σκανάρισμα του συστήματος και βλέποντας ασύμβατο μεταξύ τους υλικό, να μην προτείνει κανένα οδηγό.
Αλλιώς σε άπειρο χρήστη μένει η ατάκα "φταίει το ubuntu"
Δηλαδή εγκαθιστά την 14.04 και ενώ οι ανοικτοί δουλεύουν τέλεια έχοντας και απόδοση αλλά και σωστή διαχείριση ενέργειας, σκάει από το πουθενά ένα παραθυράκι που τον ενημερώνει ότι για να δουλέψει καλλίτερα το μηχάνημα αν θέλει να εγκαταστήσει τους προτεινόμενους οδηγούς και

....κλάμα η κυρία!!!