από Dolores » 31 Οκτ 2009, 21:24
Hephaestus έγραψε:Το αρχικό σου πρόβλημα ήταν να φέρεις τα γραφικά στην θέση τους. Διάλεξε μία ανάλυση που σε εξυπηρετεί καλύτερα και ένα ρυθμό ανανέωσης λογικό (τα 85Hz είναι οκ για την οθόνη αυτή). Το δε περιθώριο που αφήνει τριγύρω είναι φυσιολογικό και μάλλον το πρωτοβλέπεις επειδή για πρώτη φορά ρυθμίστηκε σωστά η κάρτα γραφικών σου. Ένα περιθώριο 1-2 δάχτυλα (αλλά όχι παραπάνω) είναι κανονικό για τις CRT, ώστε να μην αυξάνει το σφάλμα παράλλαξης της δέσμης σάρωσης και παραμορφώνει η εικόνα / θολώνουν τα χρώματα κτλ. Αν έχεις παραπάνω από 2 δάχτυλα περιθώριο, μπορείς απλά να ρυθμίσεις την οθόνη σου από τα κουμπιά της, αλλά δεν σου συνιστώ να καλύψεις όλο το μπροστινό της μέρος με την εικόνα. Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να ανεβάσει μέχρι 1600x1200 ανάλυση, ίσως και στα 85Hz (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι'αυτό), αλλά υποθέτω πως θα σε κουράσουν τα γράμματα τότε...
Έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα με την εικόνα; Όχι σε media players κτλ. αλλά μόνο για τις απλές εργασίες όπως πχ. να μετακινήσεις ένα παράθυρο ή κάτι τέτοιο. Αν όχι, τελείωσες και ανοίγεις νέο νήμα για τον ήχο σου.

Οπως τα λες ειναι με το κενό γύρω από την εικόνα περίπου ένα δάχτυλο ίσως και λιγότερο σκεφτομαι να πάρω καινούργια οθόνη έτσι κ αλλιώς - θα αλλάξει αυτό?
Με τα παράθυρα όχι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το μόνο ότι επιμένει ένα "πρόβλημα" που είχα από την αρχή που έβαλα ubuntu πριν από ένα χρόνο. Οτι δηλαδή στο appearance preferences στο tab visual effects δεν μπορώ να ενεργοποιήσω ούτε τα normal ούτε τα extra.
Επίσης τώρα με το sis671 (αντί το vesa) τα ηχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν σαν να ακουμπάς ανοικτό μιρκόφωνο σε τραπέζι. ΑΥτό που λες για το νέο νήμα ήχου δεν έχω ιδέα τι είναι και πως το κάνω οπότε και πάλι θέλω (υπερ)αναλυτικές οδηγίες

Τέλος εξακολουθώ να μην μπορώ να παίξω τις ταινίες μου με το movie player τις δείχνει σαν χαλασμένη βιντεοκασέτα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 σε Acer extensa 261
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual CPU E2180 │ 1GB │ Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 │ Azalia Audio Controller │ CRT LG Flatron F900P
Netbook ⇛ Acer aspire one Ubuntu 9.04, Windows XP