Καρτα γραφικων????  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Αναβάθμιση 10.04 σε 10.10. Τρεμοπαίζει λίγο η οθόνη.

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Φεβ 2011, 16:51

Star_Light έγραψε:εμενα μου βγαζει οτι δεν υπαρχουν ιδιοταγεις οδηγοι υλικου στο συστημα μου
τι σημαινει αυτο?

και πριν κατι μερες ειχα αυτο το θεμα με τα γραφικα μου τα εβγαζε λιγο αλλοιωμενα....
και μετα εκανα επανεκκινηση μου ειπαν για καρτα γραφικων εδω .... αλλα λεω να το ψαξω πρωτα
μηπως δεν εχω καποιον οδηγο....γιατι στα γουιντοους δεν μου εχει εμφανιση το ιδιο προβλημα παρα μονο τις ελαχιστοποιησεις
εικονιδιων χωρις να του το ζητησω... αλλα το "αλλοιωμα" στις μπαρες δεν το εχει εμφανισει ποτε εκει.
Μην μπλέκεις τα θέματα. Εχει γίνει συζήτηση για το δικό σου πρόβλημα σε άλλο θέμα. Εδώ μιλάμε για κάρτα Ati που έχει ο φιλος μας. Εσύ έχεις κάρτα ιντελ, που απο ότι νομίζω δεν υπάρχει ιδιοταγής οδηγός.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Φεβ 2011, 17:07

s.dalas έγραψε:
Star_Light έγραψε:εμενα μου βγαζει οτι δεν υπαρχουν ιδιοταγεις οδηγοι υλικου στο συστημα μου
τι σημαινει αυτο?

και πριν κατι μερες ειχα αυτο το θεμα με τα γραφικα μου τα εβγαζε λιγο αλλοιωμενα....
και μετα εκανα επανεκκινηση μου ειπαν για καρτα γραφικων εδω .... αλλα λεω να το ψαξω πρωτα
μηπως δεν εχω καποιον οδηγο....γιατι στα γουιντοους δεν μου εχει εμφανιση το ιδιο προβλημα παρα μονο τις ελαχιστοποιησεις
εικονιδιων χωρις να του το ζητησω... αλλα το "αλλοιωμα" στις μπαρες δεν το εχει εμφανισει ποτε εκει.
Μην μπλέκεις τα θέματα. Εχει γίνει συζήτηση για το δικό σου πρόβλημα σε άλλο θέμα. Εδώ μιλάμε για κάρτα Ati που έχει ο φιλος μας. Εσύ έχεις κάρτα ιντελ, που απο ότι νομίζω δεν υπάρχει ιδιοταγής οδηγός.

Σωστος. ΜΙα τελευταια ερωτηση το ιδιοταγης οδηγος τι σημαινει?
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Φεβ 2011, 17:15

Star_Light έγραψε:
s.dalas έγραψε:
τι σημαινει αυτο?

Σωστος. ΜΙα τελευταια ερωτηση το ιδιοταγης οδηγος τι σημαινει?
Οτι δεν είναι ανοικτού κώδικα.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Φεβ 2011, 17:15

Δες «Κλειστό, ιδιόκτητο ή ιδιοταγές για proprietary λογισμικό;»
http://simos.info/blog/archives/833
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

πρόβλημα με τα γραφικά

Δημοσίευσηαπό plakitsimar » 14 Φεβ 2011, 19:15

Καλησπέρα! Εχω ένα πρόβλημα με το ubuntu. Μάλλον κατα λάθος έσβησα κάποια αρχεία και τώρα δεν μπορώ να μπω στο σύστημα...μου βγαζει μήνυμα με το που το ανοίγω "ubuntu is runnig in low graphics mode" και μετά μου βγάζει επιλογες...πατάω την επιλογη να μπω στο συστημα με χαμηλά γραφικά αλλά δεν κανει τίποτα σαν να ειναι κολλημενο...πείτε μου τι ενεργειες να κάνω γιατί δεν έχω κανέναν να με βοηθησει και δεν γνωρίζω και πολλά από linux... ευχαριστω
plakitsimar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Καρτα γραφικων????

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Φεβ 2011, 12:54

plakitsimar έγραψε:Καλησπέρα! Εχω ένα πρόβλημα με το ubuntu. Μάλλον κατα λάθος έσβησα κάποια αρχεία και τώρα δεν μπορώ να μπω στο σύστημα...μου βγαζει μήνυμα με το που το ανοίγω "ubuntu is runnig in low graphics mode" και μετά μου βγάζει επιλογες...πατάω την επιλογη να μπω στο συστημα με χαμηλά γραφικά αλλά δεν κανει τίποτα σαν να ειναι κολλημενο...πείτε μου τι ενεργειες να κάνω γιατί δεν έχω κανέναν να με βοηθησει και δεν γνωρίζω και πολλά από linux... ευχαριστω

καλησπερα. Ανοιξε ενα καινουργιο θεμα με το προβλημα σου.... για να μην τα μπερδευουμε. Καλως ηρθες
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Φεβ 2011, 13:43

η εικονα που λεγαμε οτι μου κανει..... περιπου 1-2 στις 20 που θα ανοιξω τον υπολογιστη μου....

http://img145.imageshack.us/i/013ki.jpg/

την βαζω και με url γιατι δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου ανοιγει πιο πανω......

Αυτο συζητουσαμε και πριν 1 μηνα περιπου .... στα γουιντοους δεν μου το κανει ποτε αυτο.

Στα ουμπου θα μου το κανει 1-2 στις 20 φορες που θα ανοιξει ο υπολογιστης!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Φεβ 2011, 21:14

@Προς κάποιον συντονιστή

Πόσα θέματα συγχωνεύτηκαν εδώ και δε βγαίνει άκρη με τίποτα?
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 27 Φεβ 2011, 21:35

Star_Light έγραψε:

η εικονα που λεγαμε οτι μου κανει..... περιπου 1-2 στις 20 που θα ανοιξω τον υπολογιστη μου....

Αυτο συζητουσαμε και πριν 1 μηνα περιπου .... στα γουιντοους δεν μου το κανει ποτε αυτο.

Αν σου το κάνει και στα windows το ίδιο πράγμα τότε είναι σίγουρα η κάρτα γραφικών...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Μαρ 2011, 10:57

mangelasakis έγραψε:
Star_Light έγραψε:

Αν σου το κάνει και στα windows το ίδιο πράγμα τότε είναι σίγουρα η κάρτα γραφικών...

Αμα μου το εκανε και στα γουιντοους θα το πηγαινα να μου το αλλαξει με την μια....
Απλα μηπως ειναι κανας driver , δεν μπορω να του το παω γιατι θα μου πει πως στα γουιντοους δεν το κανει αυτο
αρα δεν τον ενδιαφερει.

@s.dalas εχεις δικιο. Απλα μεινε στην τελευταια εικονα που ανεβασα... εχει ανακατευθει λιγο το θρεντ.
Περα απο 2-3 ερωτησεις μη σχετικες που γραφτηκαν στην διαρκεια το θεμα παραμενει το ιδιο
απλα αρχικα με τις φωτογραφιες μεσω της ληψης απο το λειτουργικο που ανεβαζα δεν φαινοτανε και τωρα την ανεβασα
απο το κινητο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV