Πρόβλημα με GeForce9600GT (nVidia)

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα με GeForce9600GT (nVidia)

Δημοσίευσηαπό vista killer » 05 Ιουν 2008, 13:54

Aφού εγκαταστήσεις τους driver με τον τρόπο που σου προτείνουν κάνε ένα restart και δώσε σε κονσόλα

glxinfo

αν στα αποτελέσματα που βγάλει σου λέει nvidia και όχι mesa τότε έχεις εγκαταστήσει τους driver και το μόνο που μένει θα είναι να διορθώσεις την ανάλυση. Για να το κάνεις δώσε ξανά σε κονσόλα

sudo displayconfig-gtk

στο πρόγραμμα που θα ανοίξει πήγαινε στις καρτέλα για τις ρυθμίσεις της οθόνης και βάλε generic στον τύπο της και επέλεξε την ανάλυση που υποστιρίζει καθώς και το refresh rate.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό psycoclan1 » 05 Ιουν 2008, 16:56

οντως τα drivers ειναι MESA!
Παρ ολα αυτα κατεβασα τους drivers απο την NVIDIA για τη geforce fx 5200 (NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run) παω στα properties για να ανοιγει σαν install ξεκιναει μονο απο terminal κ τλκ σταματαει κ μου πεταει αυτο : http://img67.imageshack.us/img67/172/sc ... nalej1.png
psycoclan1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Ιουν 2008, 17:06

Τους drivers για την κάρτα σου τους κάνεις εγκατάσταση απο:
System -> Administation -> Hardware Drivers.

Αν πας στο Hardware Drivers φαίνεται να είναι η κάρτα σου enabled ?

Το πρόβλημα είναι οτι:
1)Eγκατέστησες την server version και μετά έβαλες απο πάνω την desktop.
2)Ακολούθησες κάπως πολύπλοκο οδηγό για την Geforce9600GT ενώ για την κάρτα χρειαζόσουν 2 κλικ.

Στην θέση σου θα έκανα εγκατάσταση απο την αρχή την desktop έκδοση κρατώντας τα αρχεία που έχω τροποποιήσει με τις παρούσες ρυθμίσεις.Την σκέψη μου λέω χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω να κάνεις το ίδιο... ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό psycoclan1 » 06 Ιουν 2008, 13:04

εγω ειχα την 5200 κ μολις τωρα την αντικατεστησα με μια αρχαια geforce2mx400. τα drivers στο HARDWARE DRIVERS τα κανω enable κ μετα τo install τους κανω reboot. τη διαβαζει κανονικα αλλα ρε παιδια δε ξερω τι αλλο να κανω! η μεγιστη αναλυση που βλεπω ειναι τα 640χ480 !!!!
αν κανω αυτο που λες δλδ να κατεβασω τα desktop κ βαλω απο πανω το server θα εχω το ιδιο αποτελεσμα?
επισης ειπες να κρατησω τις ηδη υπαρχουσες ρυθμισεις. αυτο πως θα το κανω. πως να κρινω τι μου χρειαζεται κ τι οχι?

ακυρο!!!!θα τρελαθω!!!!δουλεψε το &^$#^#$^#:
psycoclan1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 06 Ιουν 2008, 13:53

Kαι στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις τους driver θα τους βάλεις μέσω του προγράμματος envyng-gtk. Μόνο για τις τελευταίες κάρτες τις nvidia πρεπει να τους κατεβάεις από το official site. Και στις δύο περιπτώσεις μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να ανοίξεις κονόλα και να δώσεις

sudo nvidia-settings

αν σου παραπονεθεί ότι δεν υπάρχει κάντο install το πρόγραμμα και ξαναδώσε την ίδια εντολή. Μετά όταν ανοίξει το πρόγραμμα ρυθμίσεων της nvidia πήγαινε στις ρυθμίσεις της οθόνης και βάλε την ανάλυση που υποστιρίζει η οθόνη σου καθώς και το refresh rate κάνε save and write, apply και θα είσαι ok
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Ιουν 2008, 14:45

vista killer έγραψε:Kαι στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις τους driver θα τους βάλεις μέσω του προγράμματος envyng-gtk. Μόνο για τις τελευταίες κάρτες τις nvidia πρεπει να τους κατεβάεις από το official site. Και στις δύο περιπτώσεις μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να ανοίξεις κονόλα και να δώσεις

sudo nvidia-settings

αν σου παραπονεθεί ότι δεν υπάρχει κάντο install το πρόγραμμα και ξαναδώσε την ίδια εντολή. Μετά όταν ανοίξει το πρόγραμμα ρυθμίσεων της nvidia πήγαινε στις ρυθμίσεις της οθόνης και βάλε την ανάλυση που υποστιρίζει η οθόνη σου καθώς και το refresh rate κάνε save and write, apply και θα είσαι ok

Μα και οι 2 κάρτες του είναι κάπως παλιές...
Οπότε αν περάσει drivers απο το Hardware Drivers δεν θα έχει πρόβλημα...
Το envyng-gtk νομίζω περνάει τους τελευταίους drivers και συστήνεται για 8+ series της nvidia.
Έχω λάθος μήπως?

@psycoclan1 η server έκδοση στήνεται χωρίς γραφικό μόνο για τρέχει servises. Η διαφορά με το dektop είναι ο πυρήνας, που δεν ξέρω τι διαφορετικό παρέχει.
Σε desktop μπορούμε απλά να εγκαταστήσουμε το server-software όπως vsftp,apache ktl και να κάνουμε την δουλειά μας παράλληλα με την desktop χρήση...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 06 Ιουν 2008, 22:27

Χρηση πυρυνικής βομβας για εξολοθρευση μυρμηγκιών

Το envyng καλό εργαλείο αλλά ειμαι της άποψης οτι δεν πρεπει να γινεται κατάχρηση. Προτείνω ο χρήστης να εφαρμόσει πρώτα σωστα την στανταρ διαδικασία κι αν δεν δουλέψει το συζηταμε.

Ο μόνος λόγος για την κριτική είναι ότι μπορώ να φανταστω την σύγχυση ενός χρηστη που ακουει

hardware drivers / jockey
synaptic -> envyng
installer απο το επίσημο site της nvidia

με αυτήν την σειρα θα έπρεπε να δοκιμάσει κανεις κι οχι αναποδα
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 07 Ιουν 2008, 01:29

Δεν υπάρχει πρόβλημα το evnyng βλέπει ποιους driver χρειάζεσε και τους βάζει. Να προσθέσω ότι πλέον το πρόγραμμα πακετάροι κανονικά τους driver και ακόμα και σε μελοντικό kernel update φορτώνουν μαζί και οι driver.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό psycoclan1 » 07 Ιουν 2008, 03:59

vista killer δοκιμασα να γραψω αυτη την εντολη που μου ειπες αλλα μου λεει unknown command. σκετη την εγραψα! επρεπε να βαλω κ κατι αλλο?
psycoclan1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 07 Ιουν 2008, 14:06

Ποιά από όλες. Καταρχήν άνοιξε το synaptic και κάνε search για το πρόγραμμα

envyng-gtk

εγκατέστησε το και μετά θα το βρεις στα menu για να το τρέξεις. Aπό εκεί επέλξε εγκατάσταση των nvidia driver με αυτόματο τρόπο και πες μας τι έγινε.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV