Εχω ενα Toshiba satellite m40 - 100 GE
http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... _ID=102099
και μου εχει πολλα προβληματα με τον σκληρο δισκο. Και οταν δοκιμασα προσφατα το Fedora 13 μου εβγαλε στο notification το εξης "Hard disk has a few bad sectors" η κατι αντιστοιχο. Το ιδιο μου βγαλει και στο ubuntu στο hard disk utility. Ο σκληρος δισκος μου λεει το hard disk utility οτι ειναι μοντελο ATA Fujitsu MHT2080AT, το firmware version: 0022 και location: Port 1 of PATA host adapter .
ΤΟ προβλημα που εχω ειναι οτι εκει στα καλα καθουμενα το πληκτρολογιο και το touchpad κολλαει αλλα το mouse με το usb δουλευει. Επιπλεον οταν κανω shoutdown δεν κλεινει παντα ο υπολογιστης απο μονος του αλλα πρεπει να το κλεισω απο το κουμπι (βεβαια ακουγεται αν εχει σταματησει να φερνει στροφες ο σκληρος διοτι αν δεν εχει σταματησει και κλεισει ο υπολογιστης κανει ενα μικρο θορυβο που καταλαβεις οτι κατι στριφογυριζε.
Το θεμα ειναι οτι μπορω να το αντικαταστησω με ενα καινουριο σκληρο δισκο; Θα υπαρχει ανταλακτικο; Επιπλεον θα υπαρχει δυνατοτητα να υπαρχει κατι καλυτερο σε δυνατοτητες σκληρος δισκος που να δουλευει στο laptop μου; Να φανταστειτε οτι στο site της toshiba δεν λεει κατι παραπανω για τον σκληρο δισκο για upgrade η κατι σχετικο με το μοντελο του. Να φανταστειτε οτι μονο 80γιγα ειναι ο σκληρος στις 4.200 στροφες... Λιγο ειναι.