Καλησπέρα σε όλους έχω μια εβδομάδα που έχω εγκαταστήσει το ubuntu 10.10 στον υπολογιστή τα έχω σετάρει όλα με τα βοηθήματα που βρήκα εδώ στο forum,αλλά έχει γίνει το κεφάλι μου μπαούλο επειδή δεν μπορώ να κάνω τον υπολογιστή μου να δει και να αγαπήσει την κάρτα μου για να δω και εγώ λίγο τηλεόραση.Δεν ξέρω από που να αρχίσω έχω προσπαθήσει τόσα πολλά και έχω διαβάσει άλλα τόσα άλλα μάταια.Ένα είναι σίγουρο ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers τις συγκεκριμένης κάρτας.Άσχετος από linux,ομολογουμένως έχουν ενδιαφέρον,εδώ δεν αρκεί μόνο το πάτημα ενός κουμπιού άλλα υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία,στην πράξη δύσκολή ,όμως πιστεύω αξίζει τον κόπο γιατί στο τέλος μαθαίνεις.Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία και για να έρθουμε στο θέμα μας ας τα πάρουμε καλύτερα από την αρχή.
Κάνοντας lspci έχω αυτό:
05:02.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
(αφορα το tuner).
Κατόπιν εγκατέστησα το linux-firmware-nonfree από το synaptic.
έχω tvtime το οποίο όταν το ανοίγω από το μενού δεν ανοίγει,μόνο ένα μαύρο παράθυρο βλέπω για ένα δευτερόλεπτο και μετά τέλος.
όταν το ανοίγω από το τερματικό βλέπει μια web camera usb και μου λέει ότι δεν μπορεί να ανοίξει κάποια διαδρομή.
Τέλος έχω και mythtv το οποίο δεν μπορεί να ανοίξει την κάρτα μου.
Μπορεί να γίνει κάτι;Ευχαριστώ.