Πρόβλημα με video

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με video

Δημοσίευσηαπό pasnos » 22 Νοέμ 2008, 13:34

Γεια σας! Ειπα να γραφτω και εγω στο φορουμ μιας και εχω αρχισει να ασχολουμαι λιγακι με linux και εκανα την αναβαθμιση απο την εκδοση 8.04 στην 8,10 αλλα αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Οταν βαζω ενα avi αρχειακι να τρεξει, τοτε παρατηρω οτι το video τρεμοπαιζει. Δηλαδη τη μια βλεπω εικονα κανονικα αλλα για μια στιγμη τρεμοπαιζει και αυτο γινεται συνεχεια..Γινεται επισης και σε καποια site ..Ξερετε που να κοιταξω και τι ? Παντως στους οδηγους υλικου εχω εγκαταστησει τους ATI drivers και με την προηγουμενη εκδοση δεν ειχα προβληματα. Αλλα τωρα ξαφνικα με την αναβαθμιση εχω αυτο το προβλημα.. Ευχαριστω για οποια βοηθεια!
pasnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα με video

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Νοέμ 2008, 14:17

Κάνε ρεστάρτ , και στην εκκίνηση θα επιλέξεις το recovery mode , μετά από λίγο θα δεις κάποιες επιλογές , επέλεξε το
fix X server και μετά normal boot , εάν δεν στρώσει έτσι τότε θα δούμε τι θα κάνουμε , δώσε και το αποτέλεσμα τις εντολής από τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn |grep VGA
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Νοέμ 2008, 14:42

pasnos έγραψε:Γεια σας! Ειπα να γραφτω και εγω στο φορουμ μιας και εχω αρχισει να ασχολουμαι λιγακι με linux και εκανα την αναβαθμιση απο την εκδοση 8.04 στην 8,10 αλλα αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Οταν βαζω ενα avi αρχειακι να τρεξει, τοτε παρατηρω οτι το video τρεμοπαιζει. Δηλαδη τη μια βλεπω εικονα κανονικα αλλα για μια στιγμη τρεμοπαιζει και αυτο γινεται συνεχεια..Γινεται επισης και σε καποια site ..Ξερετε που να κοιταξω και τι ? Παντως στους οδηγους υλικου εχω εγκαταστησει τους ATI drivers και με την προηγουμενη εκδοση δεν ειχα προβληματα. Αλλα τωρα ξαφνικα με την αναβαθμιση εχω αυτο το προβλημα.. Ευχαριστω για οποια βοηθεια!

Καλώς ήρθες :)

Δοκίμασε αν έχεις ανοιχτό το compiz (visual effects) να το κλείσεις και να ξαναδοκιμάσεις.
Αν δεις οτι είναι καλύτερα , τότε δοκίμασε να ενεργοποιήσεις πάλι το compiz και να πας στις ρυθμίσεις του video player και να κάνεις την ρύθμιση video driver output σε X11.

Δοκίμασε και τα παραπάνω και πες μας το αποτέλεσμα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pasnos » 22 Νοέμ 2008, 15:01

λοιπον βγαζοντας τα visual effects πραγματι εφτιαξε !! αλλα ξενερωσα γιατι δεν εχω effects :D .Παρακαλω μπορεις μηπως να εξηγησεις πως παω εκει που λες στις ρυθμισεις του video player?Που βρισκεται αυτη η επιλογη? Gyes you rock :) thankss
pasnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Νοέμ 2008, 15:06

Στις ρυθμίσεις του κάθε player θα πρέπει να δεις όλες τις επιλογές μέχρι να βρείς αυτό που σου λέω.
Για να βοηθηθείς, αυτήν την στιγμή πρέπει να είναι ρυθμισμένο σε XV, εσύ θα πρέπει να βάλεις Χ11.
Στην συνέχεια θα πρέπει να κλείσεις και να ξανα ανοίξεις τον player για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις.

edit: Δες και εδώ viewtopic.php?f=24&t=1854&p=17999&hilit=%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+output#p17999
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV