Καταρχήν να πω ότι το πρόβλημα δεν είναι στον υπολογιστή τον δικό μου που έχει κάρτα γραφικών ati αλλά στου πατέρα μου που έχει nvidia κάρτα.. Το
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nnk | grep -iA2 vga
- Κώδικας: Επιλογή όλων
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation G86 [GeForce 8400 GS] [10de:0422] (rev a1)
Subsystem: Giga-byte Technology Device [1458:3463]
Kernel modules: nouveau, nvidiafb
Λοιπόν... Είχα την 11.04 και πριν από 2 βδομάδες είπα να περάσω και στον υπολογιστή που βγήκε το πρόβλημα την 12.04.. Στην εγκατάσταση όλα καλά αλλά με το που κατέβηκαν οι πρώτες ενημερώσεις κόλλησε η οθόνη, πάγωσε.. Επανεκκίνηση, safe mode αλλά τίποτα... Δεν έμπαινε καν...
Πάω να βάλω λοιπόν xubuntu 12.04(για πιο ελαφρύ...) αλλά και εκεί τίποτα, το ίδιο πρόβλημα.. Πάγωμα της οθόνης...
Λέω ας πάω σε κάτι πιο stable και βάζω 10.04 αλλά και πάλι το ίδιο...... Το ίδιο πάγωμα μετά τις αναβαθμίσεις.... Έτσι ξαναέβαλα την 11.04 που είχα και πριν αλλά τα προβλήματα ξαναεμφανίστηκαν.....
Στους οδηγούς υλικού μου βγάζει τα εξής:
[*]Οδηγός γραφικών της nvidia (έκδοση 173)
[*]Οδηγός γραφικών της nvidia (έκδοση current)[συνιστώμενο]
[*]Πειραματική υποστήριξη 3D για κάρτες nvidia
Και στις 3 εγκαταστάσεις που έκανα δοκίμασα και με τον οδηγό ενεργοποιημένο και όχι αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.... Κόλλημα...
Διάβασα κάτι κάπου ότι σε κάποια αναβάθμιση που γίνεται στον οδηγό των nvidia καρτών σκαλώνει κάπου και σκάει το σύστημα... Και σε 2ι υπολογιστή με nvidia το ίδιο πρόβλημα μου έβγαλε.. Και εκεί από 12.04 γύρισα στην 10.04.....
Τι μπορώ να κάνω παιδιά για να σταματήσουν αυτά τα παγώματα; Να πω κάτι που ίσως έχει σημασία: όλα μα όλα τα παγώματα γίνονται όταν βλέπω σελίδες με φλας ή όταν βλέπω κάτι στο youtube... Δεν ξέρω αλλά μήπως φταίει και το φλας;
Υ.Γ.: Πρόβλημα μνήμης δεν είναι γιατί έχω 2 GB στο μηχάνημα που μου βγάζει τα κολλήματα...