Πάγωμα οθόνης σε όλες τις εκδόσεις ubuntu με nVidia κάρτα

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πάγωμα οθόνης σε όλες τις εκδόσεις ubuntu με nVidia κάρτα

Δημοσίευσηαπό PaPo » 09 Ιούλ 2012, 23:01

Καλησπέρα σε όλους!!

Καταρχήν να πω ότι το πρόβλημα δεν είναι στον υπολογιστή τον δικό μου που έχει κάρτα γραφικών ati αλλά στου πατέρα μου που έχει nvidia κάρτα.. Το
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nnk | grep -iA2 vga
δίνει
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation G86 [GeForce 8400 GS] [10de:0422] (rev a1)
Subsystem: Giga-byte Technology Device [1458:3463]
Kernel modules: nouveau, nvidiafb

Λοιπόν... Είχα την 11.04 και πριν από 2 βδομάδες είπα να περάσω και στον υπολογιστή που βγήκε το πρόβλημα την 12.04.. Στην εγκατάσταση όλα καλά αλλά με το που κατέβηκαν οι πρώτες ενημερώσεις κόλλησε η οθόνη, πάγωσε.. Επανεκκίνηση, safe mode αλλά τίποτα... Δεν έμπαινε καν...
Πάω να βάλω λοιπόν xubuntu 12.04(για πιο ελαφρύ...) αλλά και εκεί τίποτα, το ίδιο πρόβλημα.. Πάγωμα της οθόνης...
Λέω ας πάω σε κάτι πιο stable και βάζω 10.04 αλλά και πάλι το ίδιο...... Το ίδιο πάγωμα μετά τις αναβαθμίσεις.... Έτσι ξαναέβαλα την 11.04 που είχα και πριν αλλά τα προβλήματα ξαναεμφανίστηκαν.....

Στους οδηγούς υλικού μου βγάζει τα εξής:
[*]Οδηγός γραφικών της nvidia (έκδοση 173)
[*]Οδηγός γραφικών της nvidia (έκδοση current)[συνιστώμενο]
[*]Πειραματική υποστήριξη 3D για κάρτες nvidia

Και στις 3 εγκαταστάσεις που έκανα δοκίμασα και με τον οδηγό ενεργοποιημένο και όχι αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.... Κόλλημα...

Διάβασα κάτι κάπου ότι σε κάποια αναβάθμιση που γίνεται στον οδηγό των nvidia καρτών σκαλώνει κάπου και σκάει το σύστημα... Και σε 2ι υπολογιστή με nvidia το ίδιο πρόβλημα μου έβγαλε.. Και εκεί από 12.04 γύρισα στην 10.04.....

Τι μπορώ να κάνω παιδιά για να σταματήσουν αυτά τα παγώματα; Να πω κάτι που ίσως έχει σημασία: όλα μα όλα τα παγώματα γίνονται όταν βλέπω σελίδες με φλας ή όταν βλέπω κάτι στο youtube... Δεν ξέρω αλλά μήπως φταίει και το φλας;

Υ.Γ.: Πρόβλημα μνήμης δεν είναι γιατί έχω 2 GB στο μηχάνημα που μου βγάζει τα κολλήματα...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Πάγωμα οθόνης σε όλες τις εκδόσεις ubuntu με nVidia κάρτ

Δημοσίευσηαπό Learner » 09 Ιούλ 2012, 23:08

Μήπως δεν είναι πρόβλημα οδηγού κάρτας γραφικών αλλά κάτι άλλο ;
Για δοκίμασε , έστω και από ένα LiveCD, αυτό --> Έλεγχος σκληρού δίσκου Hardware
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 09 Ιούλ 2012, 23:09

To έχω κάνει ήδη, δεν είναι κάτι τέτοιο... Το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών....
Αν είναι πρόβλημα από τις αναβαθμίσει θα αρχίσω να πιστεύω ότι το stable του debian είναι έτη φωτός πιο καλό... :) :) Tουλάχιστον δεν κρασάρει ποτέ από γραφικό...
Όσο το έχω δοκιμάσει πρόβλημα κανένα........
Το θέμα είναι πόσο θες να λερώσεις τα χέρια σου και εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν είναι πρόβλημα αναβαθμίσεων τότε ο δρόμος είναι ένας...... :shh: :shh:
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 10 Ιούλ 2012, 00:52

Παιδιά καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω που έχω αυτό το κόλλημα με την οθόνη;
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 10 Ιούλ 2012, 01:56

Με Live USB/CD παγώνει όπως όταν το έχεις εγκατεστημένο;
Αν όχι, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα δουλεύει καλά με τους ανοικτούς (σε Live μόνο ανοικτοί υπάρχουν).
Κατά την εγκατάσταση ΑΝ έχεις επιλέξει να μπουν και τα codecs (κάτι τέτοιο), τότε στην πρώτη εκκίνηση θα χρησιμοποιείς τους κλειστούς που μπαίνουν αυτόματα και ίσως να ευθύνονται για τα παγώματα.
(νομίζω σε Η/Υ με AMD κάρτα, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι ανοικτοί και μετά την εγκατάσταση)

Το
PaPo έγραψε:
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation G86 [GeForce 8400 GS] [10de:0422] (rev a1)

το έδωσες από εγκατάστημένο Ubuntu ή Live; Φαίνεται πως χρησιμοποιείται ο ελεύθερος οδηγός nouveau.

PaPo έγραψε:Τι μπορώ να κάνω παιδιά για να σταματήσουν αυτά τα παγώματα; Να πω κάτι που ίσως έχει σημασία: όλα μα όλα τα παγώματα γίνονται όταν βλέπω σελίδες με φλας ή όταν βλέπω κάτι στο youtube... Δεν ξέρω αλλά μήπως φταίει και το φλας;

Άλλος ένας λόγος για να κάνεις εγκατάσταση χωρίς να έχεις επιλεγμένο το «φέρε και τα codecs μαζί».
Επίσης μπες στο youtub από Live USB και δες ένα βίντεο για να ελέγξεις αν παγώνει πάλι. Θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα το html5 μιας και στο Live ISO δεν υπάρχει flash.
Αν θες κάνε και ένα τελευταίο πείραμα.
Πάλι από Live περιβάλλον, ενεργοποίησε το αποθετήριο partners από τις πηγές λογισμικού (software-properties-gtk), εγκατέστησε το flash με:
sudo apt-get update
sudo apt-get install adobe-flashplugin

επανεκκίνησε τον firefox (αν είναι ανοικτός) και μπες σε μια σελίδα με flash για να ελέγξεις αν παγώνει πάλι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 10 Ιούλ 2012, 17:59

modenas88 έγραψε:Με Live USB/CD παγώνει όπως όταν το έχεις εγκατεστημένο;
Αν όχι, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα δουλεύει καλά με τους ανοικτούς (σε Live μόνο ανοικτοί υπάρχουν).
Κατά την εγκατάσταση ΑΝ έχεις επιλέξει να μπουν και τα codecs (κάτι τέτοιο), τότε στην πρώτη εκκίνηση θα χρησιμοποιείς τους κλειστούς που μπαίνουν αυτόματα και ίσως να ευθύνονται για τα παγώματα.
(νομίζω σε Η/Υ με AMD κάρτα, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι ανοικτοί και μετά την εγκατάσταση)

Στο live cd δεν κολλάει η οθόνη, κανένα πάγωμα.. Αυτά συμβαίνουν μετά τα πρώτα updates που γίνονται....

Το
PaPo έγραψε:

modenas88 έγραψε:το έδωσες από εγκατάστημένο Ubuntu ή Live; Φαίνεται πως χρησιμοποιείται ο ελεύθερος οδηγός nouveau.

Από το εγκαταστημένο ubuntu το έδωσα.. Το είδα και εγώ ότι έχει τον ελεύθερο οδηγό..

PaPo έγραψε:Τι μπορώ να κάνω παιδιά για να σταματήσουν αυτά τα παγώματα; Να πω κάτι που ίσως έχει σημασία: όλα μα όλα τα παγώματα γίνονται όταν βλέπω σελίδες με φλας ή όταν βλέπω κάτι στο youtube... Δεν ξέρω αλλά μήπως φταίει και το φλας;

modenas88 έγραψε:
Άλλος ένας λόγος για να κάνεις εγκατάσταση χωρίς να έχεις επιλεγμένο το «φέρε και τα codecs μαζί».
Επίσης μπες στο youtub από Live USB και δες ένα βίντεο για να ελέγξεις αν παγώνει πάλι. Θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα το html5 μιας και στο Live ISO δεν υπάρχει flash.
Αν θες κάνε και ένα τελευταίο πείραμα.
Πάλι από Live περιβάλλον, ενεργοποίησε το αποθετήριο partners από τις πηγές λογισμικού (software-properties-gtk), εγκατέστησε το flash με:
sudo apt-get update
sudo apt-get install adobe-flashplugin

επανεκκίνησε τον firefox (αν είναι ανοικτός) και μπες σε μια σελίδα με flash για να ελέγξεις αν παγώνει πάλι.

Δηλαδή μου λες ότι φταίει το γεγονός ότι κατέβασε κάποια codecs στην εγκτάσταση και έσκασε το σύστημα; Στην 10,04 που δεν υπάρχει τέτοια επιλογή(να κατεβάσεις codecs στην εγκατάσταση) πάλι το ίδιο θέμα είχα...
Επίσης, σε ένα partition που είχα δοκίμασα την debian stable και παρόλου που δεν χρησιμοποιεί κανένα οδηγό πάλι έχει κάποια κολλήματα, λιγότερα βέβαια...

Λέτε να το κοιτάξω για καινούργια κάρτα;; ΑΤΙ φυσικά....
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 10 Ιούλ 2012, 19:13

PaPo έγραψε:Από το εγκαταστημένο ubuntu το έδωσα..

Σε όσα μηχανήματα με nvidia που έχω κάνει εγκατάσταση, στο πρώτο reboot έχουν περαστεί και χρησιμοποιούνται οι κλειστοί. Οπότε εδώ δεν ξέρω.

PaPo έγραψε:Δηλαδή μου λες ότι φταίει το γεγονός ότι κατέβασε κάποια codecs στην εγκτάσταση και έσκασε το σύστημα;

Ναι, το flash επειδή το ανέφερες. Σε συνδυασμό βέβαια με την κάρτα γραφικών και τον οδηγό της.

PaPo έγραψε:Επίσης, σε ένα partition που είχα δοκίμασα την debian stable και παρόλου που δεν χρησιμοποιεί κανένα οδηγό πάλι έχει κάποια κολλήματα, λιγότερα βέβαια...

Όταν λες «κανένα οδηγό» εννοείς πως δεν είχες γραφικό. Μήπως χρησιμοποιούνταν το vesa (vesafb module) για το γραφικό;

PaPo έγραψε:Λέτε να το κοιτάξω για καινούργια κάρτα;; ΑΤΙ φυσικά....

Προτείνω Intel που έχει την καλύτερη υποστήριξη στο Linux. Εκτός και αν χρειάζεσαι αρκετά ισχυρά γραφικά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 10 Ιούλ 2012, 20:22

modenas88 έγραψε:
Όταν λες «κανένα οδηγό» εννοείς πως δεν είχες γραφικό. Μήπως χρησιμοποιούνταν το vesa (vesafb module) για το γραφικό;

Όταν λέω κανένα οδηγό εννοώ ότι δεν κάνω καμία εγκατάσταση οδηγού γραφικών...

modenas88 έγραψε:
Προτείνω Intel που έχει την καλύτερη υποστήριξη στο Linux. Εκτός και αν χρειάζεσαι αρκετά ισχυρά γραφικά.

Θα το κοιτάξω πάντως γιατί με δαύτη δεν βγάζω άκρη...
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 06 Αύγ 2012, 16:46

Καλησπέρα!

Επανέρχομαι στο θέμα που είχα ανοίξει παλιότερα γιατί το πρόβλημα που έχω παραμένει και μπορώ να πω ότι γίνεται όλο και εντονότερο....

Είχα αναφέρει για διάφορα παγώματα της οθόνης.. Εκτός από αυτά έχω και πράσινα πίξελ να εμφανίζονται στις περιοχές που κινείται ο κέρσορας του ποντικιού.... Κατά την εκκίνηση εκεί που δείχνει τις λεπτομέριες του bios τα γράμματα τα βγάζει αρκετά αλλοιώμενα σε σημείο να μην διαβάζονται.... Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και κάνω είσοδο βλέπω παντού πράσινα πιξελ και γραμμές.......

Δοκίμασα να περάσω ξανά την 12,04 αλλά κολλούσε το cd της εγκατάστασης πριν καν εμφανίσει την οθόνη. Μάλιστα, και εδώ όταν βγαίνει εκείνο το μωβ φόντο είχε πάνω πάλι τα πράσινα πίξελ.... Να πω ότι ποτέ δεν εμφάνισε κανένα μενού και καμία επιλογή παρά μόνο μάυρισε η οθόνη και αναβόσβηνε μία γραμμή....
Δοκίμασα και με την 11,04-10,04 ακόμα και την 8,04 αλλά το πρόβλημα είναι ίδιο...... Πότε δεν εμφάνισε κανένα μενού αλλά μόνο για λίγο την μωβ οθόνη και τα πράσινα στίγματα.....
Να πω την αμαρτία μου :shh: :shh: :shh: , δοκίμασα να μπουτάρω ένα cd των παραθύρων(ΧΡ) να δω τι γίνεται βρε αδερφέ..... Κανονικά φόρτωνε και εννοείται ότι το σταμάτησα!!!

Μετά από όλα αυτά υποψιάζομαι βάσιμα ότι η κάρτα γραφικών δεν μας τα λέει καλά......

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι; Σκέφτηκα το καλώδιο, σκέφτηκα την οθόνη αλλά επειδή με καμία διανομή δεν άλλαξε κάτι και επείδη τα παράθυρα φόρτωναν κανονικά υποπτεύομαι την κάρτα γραφικών.....

Υ.Γ.: Η κάρτα γραφικών δεν είναι αυτή της υπογραφής μου αλλά μία nVidia GeForce 8400
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 06 Αύγ 2012, 22:40

Λοιπόν επανέρχομαι...

Αυτό που έκανα και έπαιξε ήταν να αλλάξω το καλώδιο της οθόνης με ένα νέο.. Αλλά.....

Δοκίμασα εγκατάσταση της 12.04 αλλά και τις 2 φορές κόλλησε η εγκατάσταση και έτσι πέρασα την 11.04 απ' την οποία γράφω τώρα... Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης εκεί που ζητούσε για λήψη ενημέρωσεων και λογισμικό τρίτων δεν επέλεξα τίποτα από τα 2 και έκανα την εγκατάσταση έτσι... Εδώ θέλω την βοήθεια σας...

Μου βγάζει ειδοποίηση για εγκατάσταση οδηγών υλικού απ' την κάρτα γραφικών... Δείτε λίγο την εικόνα...

Αυτές είναι επιλογές που μου βγάζει, δεν έχω εγκατεστημένο τίποτα.. Επίσης προσέξτε λίγο και την πάνω μπάρα που κόβονται τα γράμματα.. Όποια ανάλυση και αν δοκίμασα το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο και φαίνονταν πιο μεγάλα τα γράμματα...

Μπορεί να μου πει κανείς τι να κάνω με την κάρτα γραφικών, αν πρέπει να περάσω κάποιο οδηγό υλικού ή αν πρέπει να αφήσω όπως έχει αλλά να κόβονται τα γράμματα....

edit:
όπως βλέπω την εικόνα, τα γράμματα στην μπάρα δεν είναι κομμένα ενώ εγώ τα βλέπω.. Δεν ξέρω τι γίνεται.... :problem: :problem:
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV