- Κώδικας: Επιλογή όλων
mike@mike:~$ lspci -nnk | grep -iA3 VGA
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series] [1002:68e0]
Subsystem: Dell Device [1028:0434]
Kernel driver in use: fglrx_pci
Kernel modules: fglrx, radeon
mike@mike:~$
- Κώδικας: Επιλογή όλων
mike@mike:~$ sudo lshw -c video
*-display
description: VGA compatible controller
product: Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series]
vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
version: 00
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=fglrx_pci latency=0
resources: irq:46 memory:d0000000-dfffffff memory:cfee0000-cfefffff ioport:2000(size=256) memory:cfe00000-cfe1ffff
mike@mike:~$
Εχω κανει πειραματα μεταξυ ανοιχτων και κλειστων οδηγων και δεν μπορω να καταληξω καπου.
Με τους κλειστους εχω καλυτερες επιδοσεις και θερμοκρασιες αλλα βλεπω πως καμια φορά σε διαφορα σαιτ κανει κατι σπασιματακια κτλπ.
Με τους ανοιχτους, δεν εχω τοσο καλες επιδοσεις ουτε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες αλλά μου φαινονται πιο σταθεροί.
Επισης κατι ασχετο που παρατηρησα, με τους κλειστους, οταν μπαινει στο ubuntu, η οθονη που βγαζει πριν μπει στο desktop (αυτη που γραφει ubuntu και εχει τις τελειες απο κατω), δειχνει να ειναι χαμηλης αναλυσης, αλλα μολις μπαινει στο desktop ολα ειναι καλα απο θεμα αναλυσης. Αυτο γιατι το κανει?
Αντιθετα με τους ανοιχτους, το login screen δειχνει μια χαρα.
Θα ηθελα τη γνωμη σας και ειδικά του μαιτρ του ειδους, sotos21 που εχει κανει διατριβή στις καρτες ΑΤΙ.
Να κρατησω τους ανοιχτους και να κανω το κολπο με το echo low στο power profile? (και ας μην εχω καλες επιδοσεις)
ή να κρατησω ανοιχτους αλλα να κανω καποια ρυθμιση στο catalyst center που να βελτιωνει την συμπεριφορά τους?
Υ.Γ.: Οταν μιλαω για επιδοσεις εννοω το εξης. Με ανοιχτους, πχ αν θελω να κανω drag n drop ενα app στο launcher τι κανει ψιλοαργα και ισως λιιιιιγο σπασμωδικα. Με κλειστους το κανει με πολυ απαλη και ομορφη κινηση.