Έχω Ubuntu 12.10 εγκατεστημενο παρέα με win 7 σε έναν 1TB δίσκο χωρισμένο στη μέση.
Έχω ένα πρόβλημα με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών. Επειδή η ελληνική μου νοοτροπία με κατέβαλε - έλα μωρέ θα τη βρω την άκρη - εγκατέστησα τους beta οδηγούς από το site της ΑΤΙ.
lspci -nn
Spoiler: show
Στην πορεία λοιπόν αποφάσισα πως αρκετά με τους beta καιρός να βάλουμε τους τελευταίους stable οδηγούς... και εκεί άρχισαν τα θέματα!
Στην αρχή προσπάθησα απλά κατεβάζοντας της ATI... οπότε και το αποτέλεσμα μετά το reboot... μια ανάλυση περί τα 1400χ900 χωρίς sidebar και menu bar....
Πατώντας δεξί πλήκτρο για αλλαγή background, κατευθύνθηκα στην ανάλυση του Η/Υ και έγραφε 1400χ900 (αν θυμάμαι καλά) και σαν οθόνη laptop!!!
Φαντάστηκα πως πέρασα λάθος drivers και γρήγορα - γρήγορα ξαναπερνάω τους beta από πάνω με το setup της ATI. Όλα καλά και πάλι μετά το restart.
Στην 2η απόπειρα κατέβασα παλαιότερης έκδοσης drivers. Μετά τα run αυτή τη φορά με χαιρέτησε ένα μήνυμα πως θα έπρεπε να βγάλω τους παλιούς πρώτα.
Μετά από μια σχετική αναζήτηση βρήκα αυτό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx fglrx*
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri fglrx-modaliases
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Αλλά μετά το restart δεν είδα κάποια αλλαγή.
Οπότε ξαναέψαξα και βρήκα και αυτό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
sudo rm -rf /etc/ati
Έκανα restart αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα.
Έκανα λοιπόν --force install τους οδηγούς της παλαιότερης έκδοσης και μετά το restart... πάλι το πρόβλημα με την ανάλυση!!!
Έξαψα λοιπόν κι άλλο. Unity reset λοιπόν το επόμενο βήμα.....ναι καλά!!! Πίστεψες πραγματικά πως θα δούλευε; ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Εδώ λοιπόν μετά από αυτά ... ξαναέκανα install τους beta...οι οποίοι δουλεύουν ... νομίζω, κάτι είδα για errors στο τελος της εγκατάστασης!!!.
Αλλά θα σκάσω! Θέλω τους stable.
Θέλω να δοκιμάσω sk1 και να ξέρω πως αυτό που βλέπω αυτό είναι. Να παίξω HoN και να μην απορώ αν αυτό που βλέπω μπορεί να μην είναι η σωστή απεικόνηση του game. Να δοκιμάσω το Team Fortress τώρα που το SteamLinux είναι ανοικτό σαν beta για όλους τους linux-gamers.
Μήπως υπάρχει κάποιος να βοηθήσει;
Η ύστατη λύση για μένα είναι να ξαναστήσω Ubuntu από την αρχή. Είναι πολύ απλό. Είμαι σίγουρος πώε υπάρχει λύση όμως. Απλά δεν είναι windows για να βρω τη λύση μόνος μου. Χρειάζομαι τη βοήθεια κάποιου που ξέρει.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Παναγιώτης