ati/amd hd3200 (780G chipset)

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

ati/amd hd3200 (780G chipset)

Δημοσίευσηαπό nitro912gr » 31 Δεκ 2012, 14:30

Καλημέρα και καλά να μας μπει ο νέος χρόνος απόψε.

Μετά από μια πρόσφατη αναβάθμιση έχω διαθέσιμο υλικό για να στήσω ένα htpc, αλλά διαβάζοντας ένα παλιότερο review για το ενσωματωμένο GPU της μητρικής έχω πλέον αμφιβολίες για το αν θα βάλω ubuntu όπως σκεφτόμουν στην αρχή.

Συγκεκριμένα διάβασα αυτό:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... inux&num=6

έγραψε:Another current limitation is that right now the Unified Video Decoder (UVD) isn't supported for any MPEG-2, H.264, or VC-1 offloading. The fglrx Linux driver, however, for this chipset supports TexturedVideo.

Κάτι που είναι τεράστιο deal breaker για την δουλειά που θέλω το σύστημα.

Η μητρική είναι αυτή:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... ifications

Όχι ότι έχει σημασία σχετικά με την gpu, αλλά το αναφέρω anyway.

Ξέρετε αν πλέον υπάρχει υποστήριξη με νεότερο driver (κατά προτίμηση κλειστών) για αυτές τις λειτουργίες; γιατί στην σελίδα της amd δε βλέπω πουθενά release notes για τους οδηγούς του linux.

Ευχαριστώ.
System 4: OS: Ubuntu Studio 12.11 64bit, Spects: CPU: AMD Athlon II x2 250 3Ghz, RAM: 2χ 1GB DDR2 800Mhz, Mobo: ASUS M4A78VM with integrated sound and LAN, GPU: Integrated ATI Radeon HD3200 256MB shared
System 3: OS: Ubuntu 12.04 64, Spects: CPU: AMD Athlon II x2 255, RAM: 2GB DDR3 1333Mhz, Mobo: MSI with integrated realtek sound, GPU: ATI HD4850 512ΜΒ(Second boot Win7)
System 2: Macbook 6.1
System 1: OS : Windows 7 64, CPU: AMD Phenom II x6 1090T 3,2Ghz, RAM: 2x4GB DDR3 1600Mhz, ATI HD7850
Άβαταρ μέλους
nitro912gr
punkTUX
punkTUX

IRC: nitro912gr
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV