FS Amilo Pi 2550, PE4H

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

FS Amilo Pi 2550, PE4H

Δημοσίευσηαπό pelopidass » 01 Μαρ 2013, 22:48

Γεια σε όλους. Έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ!

Έχω το Fujitsu Siemens Amilo Pi 2550. Το πρόβλημα μου είναι ότι έχει θέμα με την κάρτα γραφικών (για 3η φορά). Έχω δώσει 2 φορές από 130 ευρώ για να αλλάξω κάρτα γραφικών και τώρα ξανά έχει θέμα.

Αναλυτικά, Η οθόνη του λάπτοπ δεν ανοίγει -μάλλον ανοίγει σπάνια όταν θα δουλέψει κανονικά η κάρτα γραφικών- ενώ σε εξωτερική οθόνη εμφανίζει γραμμές ακόμα και στο bios, οπότε είναι σίγουρα θέμα της κάρτας γραφικών. Ο μόνος τρόπος να δουλέψω το λάπτοπ είναι να το ανοίγω σε Ασφαλείς Λειτουργία (όπου δεν λειτουργούν τα drivers) και να πάω στη Διαχείριση Συσκευών - Προσαρμογείς οθόνης και να κάνω κατάργηση της κάρτας γραφικών. Έτσι ανοίγει πλέον και σε κανονική λειτουργία. Κάθε φορά αυτό.

Και σκέφτηκα - αφού έχω μια κάρτα γραφικών PCIE να κάθετε - να δοκιμάσω το παραπάνω PE4H. http://www.hwtools.net/Adapter/PE4H.html

Από PCIE x16 θα λειτουργεί σαν PCIE x1.

To έχει δοκιμάσει κανείς αυτό; Θα λειτουργήσει έτσι;

Δεν έχω θέμα να το λειτουργώ σαν σταθερό οπότε μην πείτε δεν αξίζει κτλ αφού έχει 80 ευρώ (κάρτα έχω).

Το λάπτοπ θα δουλεύει με εξωτερική οθόνη μονίμως.

Έχει Intel Core 2 Duo 2.4 GHz, 3GB Ram, 250GB HDD. Ούτως ή άλλως με GNU θα δουλεύει μετά.

Ευχαριστώ!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.10 utopic 3.13.0-37-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-32-generic, Windows 7
3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASUS INC. M2N
4 nVidia GT200 [GeForce GTX 260] [10de:05e2] {nvidia}
5 eth0: nVidia MCP61 Ethernet [10de:03ef] (rev a2)
pelopidass
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV