Ρύθμιση Φωτεινότητας Οθόνης σε Toshiba Portege Z-830

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Ρύθμιση Φωτεινότητας Οθόνης σε Toshiba Portege Z-830

Δημοσίευσηαπό panbourle » 20 Νοέμ 2013, 17:26

Γειά χαρά σε όλους κι όλες.

Είμαι νέος στην κοινότητα κι επομένως πιθανόν να προκύψουν βλακώδη ερωτήματα. Επομένως παρακαλώ για την επιείκειά σας ;)

Έχω ένα Toshiba Portege Z-830 στο οποίο έχω εδώ και έναν χρόνο περίπου χωρισμένο το δίσκο σε Windows & Ubuntu.
Τα δεύτερα τα προτιμούσα μέχρι πρόσφατα, λόγω ταχύτητας και λόγω του ότι σχεδόν ποτέ δεν έκανε θόρυβο ο ανεμιστήρας του υπολογιστή, σε αντίθεση με τα Γουίντοους.

Παρ' όλα αυτά, έπειτα από μια αναβάθμιση της έκδοσης, έχω το εξής πρόβλημα:
μετά από suspend του συστήματος, η φωτεινότητα της οθόνης "κολλάει" σε συγκεκριμένη βαθμίδα και δε διορθώνεται -ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω- με χρήση των πλήκτρων FN+F6/F7. Στο παρελθόν είχα διορθώσει αντίστοιχο πρόβλημα αλλά δε μπορώ πλέον να εντοπίσω τη λύση που είχα βρει.
Αυτό είναι και το βασικό μου ζήτημα.

Παρ' όλα αυτά, επίσης η εντολή για τη φωτεινότητα του πληκτρολογίου δε λειτουργεί ποτέ (πλήκτρα FN+Z) παρά το γεγονός ότι η αντίστοιχη ένδειξη εμφανίζεται στην οθόνη.
Κατανοώ βέβαια ότι αυτό το ερώτημα πιθανόν να μην βρει απάντηση στην παρούσα συζήτηση λόγω της φύσεώς του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια πρόθεση.

Φιλικά,
Παναγιώτης.
panbourle
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ρύθμιση Φωτεινότητας Οθόνης σε Toshiba Portege Z-830

Δημοσίευσηαπό konnn » 04 Δεκ 2013, 11:15

Καλημέρα και καλώς ήρθες, να μη φοβάσαι να ρωτήσεις οτιδήποτε. Κανείς δε γεννήθηκε με γνώσεις.

Για το πρόβλημά σου θα μας βοηθούσε να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για το σύστημά σου :

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους