από Dreamy » 13 Απρ 2014, 17:22
Καλησπέρα.
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί πρώτον έχω μπερδευτεί και δεύτερον κάτι έκανα λάθος και δεν ξέρω πως να το διορθώσω.
Όταν εγκατέστησα το Ubuntu στον υπολογιστή, υπήρχε (και υπάρχει) συνδεδεμένη, με καλώδιο HDMI, η τηλεόραση με τον υπολογιστή. Χαζεύοντας τα διάφορά στο Ubuntu είδα και το Workspace Switcher στην κάθετη μπάρα αριστερά. 4 διαφορετικές επιφάνειες εργασίας. Δεν έδωσα σημασία, όταν το πάτησα, στο τι εμφάνισε ακριβώς, πέρα του ότι έδειξε 4 επιφάνειες ενωμένες. Το μόνο που μου έκανε ψιλοπεριέργεια ήταν ότι σε κάθε μια έδειχνε το wallpaper που έχω 2 φορές.
Τώρα έδωσα... Δεν είναι απλά 4 επιφάνειες εργασίας. Μου δείχνει 4 επιφάνειες εργασίας που η κάθε μια περιλαμβάνει υπολογιστή και τηλεόραση ως συνέχεια, δηλαδή σε κάθε επιφάνεια φαίνονται 2 wallpaper, τα ίδια, ενωμένα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο, με το αριστερό να ανήκει στον υπολογιστή και το δεξί, να ανήκει στην τηλεόραση. Και το ποντίκι, αν το μετακινήσεις προς τα δεξιά να χάνεται από την οθόνη του υπολογιστή και να εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης..
Τώρα που σας γράφω όλα αυτά, έχω και την τηλεόραση ανοιχτή και ότι βλέπω σας το περιγράφω.
Προσπαθώντας να βγάλω άκρη με τα Displays, κάτι άλλαξα στις υπάρχουσες ρυθμίσεις, δεν κατάλαβα, δεν θυμάμαι τι και τώρα συμβαίνει το εξής, πέρα από τα ανωτέρω. Ορισμένα από τα προγράμματα, εάν τα ανοίξω, μου τα ανοίγει στο κομμάτι της επιφάνειας εργασίας που ανήκει στην τηλεόραση, πχ άνοιξα το Transmission BitTorrent και δεν το εμφάνισε στην οθόνη του υπολογιστή αλλά στην οθόνη της τηλεόρασης και έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση, το πήρα με το ποντίκι και το έσυρα στην οθόνη του υπολογιστή.. Έχοντας το πλέον στην οθόνη του υπολογιστή, πατάω Remove να αφαιρέσω ένα torrent και το παραθυράκι να επιβεβαιώσω την αφαίρεση το άνοιξε στο κομμάτι που αντιστοιχεί στην οθόνη της τηλεόρασης..
Ελπίζω να σας τα περιέγραψα ώστε να έγιναν κατανοητά.. Μπορεί, γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει να τα ξεμπλέξω και να επαναφέρω αν μη τι άλλο τις αρχικές ρυθμίσεις και να μην πρέπει να ψάχνω τα διάφορα στις 2 οθόνες..?? Δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να καταλάβω τις ρυθμίσεις στο Displays..
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-30-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-24-generic
3 Intel Atom CPU N450 1.66GHz ‖ RAM 991 MiB ‖ SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. N315
4 Intel Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics [8086:a011] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01) ⋮ eth0: Marvell 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller [11ab:4354]