κολλημα σε ταινιες

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

κολλημα σε ταινιες

Δημοσίευσηαπό akis8607 » 06 Μάιος 2014, 10:08

Καλημερα! ειμαι καινουργιος στο linux ολα καλα και ευκολα αλλα εχω ενα προβλημα που για μενα ειναι σοβαρο. υπαρχουν κολληματα στις ταινιες και ειναι σχεδον ο μοναδικος λογος που χρησιμοποιω το λαπτοπ. εχω εγκατεστημενο το elementary os που αποτι ξερω ειναι βασισμενο στο ubuntu 12. το θεμα μου ειναι οτι οταν συνδεω στην τηλεοραση (1920χ1080), το λαπτοπ και βαλω ταινιες να δω εχει κολληματα καποιες γραμμες και γενικα καμια σχεση με windows. φανταζομαι ειναι θεμα drivers καρτας γραφικων.... μπορειτε να με βοηθησετε?
το λαπτοπ ειναι acer 5720 με intel core2duo 2gb ram και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.
να σημειωσω τα κολληματα γινονται μονο στην μεγαλη οθονη στο λαπτοπ οταν βλεπω ειναι πολυ καλυτερα σχεδον τελεια...
akis8607
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: κολλημα σε ταινιες

Δημοσίευσηαπό apóstolos » 06 Μάιος 2014, 10:37

Ίσως λείπουν κάποια πακέτα (για την αποκωδικοποίηση βίντεο κτλ). Δεν είμαι σίγουρος αν θα βοηθήσει αλλά δοκίμασε το εξής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras libavcodec-extra

Επίσης θα πρότεινα να εγκαταστήσεις το vlc [και σ'εμένα παρουσιάζονται κολλήματα στον default video player του Ubuntu)
sudo apt-get install vlc browser-plugin-vlc

Για τους divers δεν γνωρίζω προσωπικά. (Θα σε βοηθήσει κάποιος άλλος αν υπάρχει θέμα). Έχεις κάνει τον έλεγχο για επιπλέον drivers που υπάρχει στο menu ρυθμίσεων;
1 Γνώσεις Linux: OK
3 Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHz ‖ RAM 7676 MiB ‖ MSI H81M-E33
4 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics [8086:0402] {i915}
apóstolos
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akis8607 » 06 Μάιος 2014, 10:49

στην πρωτη εντολη που μου λες να δωσω μου βγαζει Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Unable to locate package libavcodec-extra

για το vlc που μου λες δικο μου λαθος που δεν το ανεφερα βλεπω ταινιες απο το dvdmovies.gr οπου μερικες ταινιες παιζουν με flash και αλλες με html5. ολα οπως ειπα παιζουν κανονικα απο την οθονη του λαπτοπ αλλα απο την τηλεοραση ισως λογω full hd τα βρισκει σκουρα

για τους aditional drivers μετα τον ελεγχο μου βγαζει no proprietary drivers are in use on this system
akis8607
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apóstolos » 06 Μάιος 2014, 11:38

Off topic:
Άκυρο τότε. Ωστόσο εκτέλεσε:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Χρήσιμο είναι.

Μπορείς εδώ να δεις τι περιέχει το πακέτο: http://packages.ubuntu.com/trusty/ubunt ... ted-extras

Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος άλλος, ιδίως αν σχετίζεται με την κάρτα γραφικών. Ποιον browser χρησιμοποιείς; Ο Chrome χρησιμοποιεί πιο ενημερωμένο flash player. Η Adobe έχει σταματήσει την ανάπτυξη του flashplayer για firefox σε λίνουξ. Μπορεί να έχει κάποια σχέση αυτό. Γενικά η συμπεριφορά flash βίντεο / εφαρμογών σε λίνουξ είναι οκ αλλά όχι ιδανική. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο. Περίμενε άλλες απαντήσεις.
4 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics [8086:0402] {i915}
apóstolos
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akis8607 » 06 Μάιος 2014, 11:45

ok φιλε ευχαριστω πολυ!! chrome εννοεις τον chromium ετσι? οποιος αλλος μπορει να βοηθησει?
akis8607
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apóstolos » 06 Μάιος 2014, 11:56

akis8607 έγραψε:ok φιλε ευχαριστω πολυ!! chrome εννοεις τον chromium ετσι? οποιος αλλος μπορει να βοηθησει?

Εννοώ το google-chrome. Kατεβάζεις το αρχείο .deb από εδώ και το εκτελείς (περίπου όπως σε Windows). -> http://www.google.com/intl/el/chrome/browser/
O chromium (τον οποίο χρησιμοποιώ προσωπικά) δεν έχει προεγκατεστημένο flashplugin, γίνεται να εγκατασταθεί αλλά είναι επιπλέον κόπος.
apóstolos
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV