Καλημέρα σε όλους,
Είμαι καινούργιος στο Ubuntu. Παρόλα αυτά έχω ήδη εγκαταστήσει το Ubuntu σε ένα laptop ταυτόχρονα (στον ίδιο δίσκο) με τα windows 7, χωρίς πρόβλημα.
Τώρα προσπαθώ να κάνω το ίδιο σε desktop PC αλλά χωρίς επιτυχία. Η έκδοση του Ubuntu είναι η 14.04. Όταν βάζω το dvd εγκατάστασης του Ubuntu το PC μου βγάζει μαύρη οθόνη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι το πρόβλημα οφείλεται στην nVidia που έχει το PC. Έτσι, με την εμφάνιση των επιλογών του Ubuntu, επιλέγω "Εγκατάσταση Ubuntu" και στην συνέχεια πατάω e. Στην οθόνη που μου εμφανίζει, με την βοήθεια των βελών, αντικαθιστώ το "quiet splash" με το "nomodeset". Τότε εμφανίζει κάποια scrolls η οθόνη και τέλος, επιτέλους ξεκινάει η αναμενόμενη εγκατάσταση του Ubuntu.
Εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα: Ενώ θα έπρεπε να μου βγάλει μήνυμα ότι υπάρχει και άλλο λειτουργικό (τα Win 7) και να με ρωτήσει αν θέλω να κάνω dual εγκατάσταση, μου λέει ότι "αυτός ο Η/Υ δεν έχει άλλο λειτουργικό]" και στην συνέχεια με προτρέπει να κάνω format τον δίσκο στον οποίο υπάρχουν τα Win 7 (και τα οποία ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ). Δηλαδή το πρόβλημα συνοψίζεται στο ότι κατά την εγκατάσταση του Ubuntu 14.04 ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ τα ήδη εγκατεστημένα Win 7 στον δίσκο και έτσι δεν μου δίνει την επιλογή του dual installation στον ίδιο δίσκο, όπως θα έπρεπε.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει, δίνοντάς μου όμως αναλυτικές οδηγίες (step by step), καθόσον δεν τα πάω καλά με τις εγκαταστάσεις, partinionings κ.λ.π?
Ευχαριστώ πολύ.