Μαυρη οθονη μετα απο updates στο ubuntu 8.10 - ATI X1600  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Μαυρη οθονη μετα απο updates στο ubuntu 8.10 - ATI X1600  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό dimitrisbo » 09 Φεβ 2009, 17:29

Καλησπερα
Ειμαι τελειως ασχετος απο linux αλλα ελπιζω να μαθω σιγα σιγα :D Καταφερα μετα απο πολλες προσπαθειες να κανω σωστη εγκατασταση (ελπιζω) των Ubuntu 8.10 σε dual boot με τα sVista. Ολα ηταν μια χαρα μεχρι που εκανα τις ενημερωσεις που μου εβγαλαν το ubuntu. Μετα την επανεκκινηση φορτωνει κανονικα το λαπτοπ, με βγαζει στην οθονη που επιλεγω ουμπουντου ή γουηνντοουζ, εαν επιλεξω γουηνντοουζ ολα μια χαρα...εαν αφησω να φορτωσουν τα ουμπουντου τοτε με βγαζει σε μαυρη οθονη. οι χαρακτηριστικοι ηχοι των ουμπουντου ακουγονται κανονικα (οπως ο ηχος εαν πατησω ESC) , η οθονη φαινεται οτι λειτουργει απλα ειναι μαυρη. Επισης οταν βγει η μαυρη οθονη εαν πατησω το γιουζερνεημ μου, enter, password, enter τοτε φαινεται να φορτωνουν κανονικα αφου ακουγεται παλι ενας ηχος (λογικα του login) κ βλεπω πως δουλευει στιγμιαια ο επεξεργαστης κ ο σκληρος...Υποψιαζομαι πως φταιει η καρτα γραφικων (ΑΤΙ Χ1600) και συγκεκριμενα οι αναβαθμισεις που γινανε. Διαβασα καποια παρομοια θεματα στο φορουμ αλλα επειδη ξερω ελαχιστα πραγματα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο να κανω κ ποια διαδικασια να ακολουθησω..

ευχαριστω εκ των προτερων
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό┃Προγραμματισμός: Όχι┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Windows sVista Home Premium 32bit , Ubuntu 8.10 32 bit - LG W1-EP01HS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo T5600│2GB Ram │Ati X1600│Intel PRO/Wireless 3945ABG │TFT 17,1'' 1680x1050
dimitrisbo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Μαυρη οθονη μετα απο updates στο ubuntu 8.10 - ATI X1600

Δημοσίευσηαπό logari81 » 09 Φεβ 2009, 17:37

ειναι γνωστο το προβλημα, αν εχεις συνδεση με ethernet καλωδιο μπορω να σου πω ευκολα πως να το λυσεις, αν δεν εχεις συνδεση ειναι λιγο πιο μπελαλιδικο, εχεις;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrisbo » 09 Φεβ 2009, 17:52

ναι εχω. επισης εχω και ντεσκτοπ διπλα μου με XP..
να απενεργοποιησω το wireless ?
Λειτουργικό ⇛ Windows sVista Home Premium 32bit , Ubuntu 8.10 32 bit - LG W1-EP01HS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo T5600│2GB Ram │Ati X1600│Intel PRO/Wireless 3945ABG │TFT 17,1'' 1680x1050
dimitrisbo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 09 Φεβ 2009, 17:59

αφου εχεις κι αλλο υπολογιστη διπλα, μπες εδω

viewtopic.php?f=9&t=727

να σου πω βημα βημα τι να κανεις

Το pidgin για win το κατεβαζεις εδω:
http://sourceforge.net/project/showfile ... oup_id=235
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrisbo » 09 Φεβ 2009, 20:48

Λοιπον με τη βοηθεια κ την υπομονη του logari81 λυθηκε το προβλημα. η διαδικασια ειναι η εξης :

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : η συγκεκριμενη διαδικασια εγινε με συνδεση στο ιντερνετ με καλωδιο ethernet. για ασυρματη συνδεση δεν ξερω αν ειναι ιδια τα βηματα.

ξεκιναμε κανονικα τον υπολογιστη κ αφηνουμε να φορτωσουν το ubuntu. οταν φτασουμε στη μαυρη οθονη παταμε Alt+Ctrl+F1. βαζουμε το login κ password μας κ λογικα πρεπει να βρισκομαστε σε γραμμη εντολων. σιγουρευομαστε οτι εχουμε συνδεση στο ιντερνετ (στην περιπτωση μου με καλωδιο ethernet) κανοντας

πχ : ping 209.85.135.99
σε περιπτωση που λειτουργει σωστα, το σταματαμε με Ctrl+C

*ΠΡΟΣΟΧΗ στα ορθογραφικα λαθη. εγω εκανα ενα κ φυσικα δε λειτουργησε η εντολη.

στη συνεχεια γραφουμε στη γραμμη εντολων : sudo nano /etc/apt/sources.list
εκει που μας βγαζει παμε με τα βελακια κατω κατω κ παταμε Enter για να αφησουμε κενη μια γραμμη κ στη συνεχεια πληκτρολογουμε :

deb http://ppa.launchpad.net/tormodvolden/ppa/ubuntu intrepid main

μετα παταμε Ctrl+O και μετα Enter για να το σωσουμε και αμεσως μετα Ctrl+X για να βγουμε και να ξαναπαμε σε γραμμη εντολων.

τωρα στη γραμμη εντολων γραφουμε : sudo apt-get update
και αφου τελειωσει : sudo apt-get upgrade

παταμε Yes στις ερωτησεις που μας κανει και οταν τελειωσει κ αυτη η διαδικασια παταμε : Alt+Ctrl+F7 και μετα Alt+Ctrl+Backspace και ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕΕΕ μας βαζει κανονικα στο ubuntu !

Τελος αφου μπουμε στο ubuntu, παμε System - Administration - Software Sources. Εκει παμε στη δευτερη καρτελα που λεει : Third-Party Software και λογικα πρεπει να δουμε τη διευθυνση που ειχαμε πληκτρολογισει πριν : http://ppa.launchpad.net/tormodvolden/ppa/ubuntu intrepid main
Την ξε-τσεκαρουμε , παταμε Close και ειμαστε ενταξει.

Ευχαριστω πολυ logari81 , διορθωσε με αν εχω κανει καποιο λαθος !
dimitrisbo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV