Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο ubuntu όπως και στο forum. Αν κάνω κάτι λάθος συγχωρέστε με. Δεν μπόρεσα να βρω θέμα πιο σχετικό από αυτό ώστε να πω το πρόβλημα που έχω, και δεν ξέρω πως να ανοίξω εγώ καινούριο θέμα και να μπορώ. Anyway είχα την έκδοση 8.10 και έκαναν upgrade σε 9.04. Με την 8.10 δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος γιατί με τα visual effects on είχα προβολή βίντεο διακοπτόμενη. Έτσι είπα να πάω σε 9.04 μήπως και λυθεί το θέμα αυτόματα όπως και λύθηκε. Ψαχουλεύοντας όμως το λειτουργικό είδα μία επιλογή πάνω από αυτήν του tweek ή πάνω από αυτήν του
wine(δεν θυμάμαι καλά) όπου μπορούσες να εγκαταστήσεις manioualy drivers ATI. Πριν δω οτιδήποτε άλλο επέλεξα τους μοναδικούς που πρότεινε και εκ των υστέρων είδα πως τους συγκεκριμένους drivers τους είχε στην επιλογή recomended με ένα κατακόκκινο Χ! Φυσικά τα έχασα όλα και όποτε ανοίγω ubuntu μου βγάζει μία μαύρη μισή οθόνη με το σήμα της intel και αυτό των ubuntu και στο κάτω μισό ένα μπλε με γραμμές πράγμα.
Τί με συμβουλεύετε να κάνω;
ΥΓ Θα προτιμούσα οι συμβουλές να είναι βήμα βήμα και αναλυτικές καθώς δεν είμαι και χάκερ.
ΥΓ 2 όλα αυτά αφορούν ένα laptop HP dual core 2.16GHz με ram 4G και κάρτα γραφικών πιθανών ΑΤΙ Χ1700 ή Χ1900
ΥΓ 3 Ο σκληρός είναι σε κατάτμηση με το πρώτο σκέλος να φοράει windows xp pro και το δεύτερο να αφορά το ubuntu 9.04 που ήδη έχω.
ΥΓ 4 Κάποιος φίλος μου που χρησιμοποιεί χρόνια ubuntu μου είπε πως καλό είναι να μετατρέψω το ext3 σε ext4. Πώς γίνεται αυτό; Κερδίζω κάτι;
ΥΓ 5 Μπορώ να περάσω με το live cd το ubuntu 9.04 πάνω από τα άλλα χωρίς να πειράξω την κατάτμηση;
ΥΓ 6 Συγνώμη που ρωτάω πολλά αλλά δεν ξέρω και πολλά

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
island