Καλησπέρα σας,
είμαι πόλυ νέος στο ubuntu και γενικότερα στο linux. Αποφάσησα να τα κάνω εγκατάσταση για αλλαγή γιατί το απλά "παίζει" μου άρεσε σαν φιλοσοφία και γενικότερα ήθελα να γλιτώσω μια και καλή απο ιούς/spyware κ.τ.λ., όμως ενώ όλα πήγαν καλά στην εγκατάσταση, παρατήρησα ότι δεν είχα 3d επιτάχινση...όποτε άρχισα να ψάχνω για τους drivers της κάρτας γραφικών μου. Τρέχοντας μια εντολή που βρήκα σε κάποια forums μου έβγαλε τα εξής στοιχεία για την κάρτα μου: Radeon Mobility FireGl 9000 V250 (κανονικά είναι η ati radeon 9200), στην official σελίδα της ati δεν υπάρχουν drivers για την κάρτα μου για το ubuntu 9.04 που έχω εγκαταστήσει. Ψάχνωντας σε άλλες σελίδες και συγκεκριμένα σε μια synaptic (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) βρήκα κάποιους driverw Που την περιείχαν την κάρτα μου και ήταν για το ubuntu 9.04 όταν τους έκανα εγκαταάσταση όμως επήλθε το χάος και ο υπολογιστής κόλλαγε και έβγαζε οθόνες με χίονια και σπασένες εικόνες των ubuntu. Σαν αρχάριος που είμαι λοιπόν έχω κάνει 2-3 φορές format για να μπορέσω να το επαναφέρω το μηχάνημα....δοκίμασα με ESC και fix X αλλά και πάλι τίποτα! Παρακαλώ την βοήθεια σας...να δώσουμε λύση γιατί έχω αγανακτήσει......
ο υπολογιστής είναι φορητός της hewllet packard μοντέλο Pavillion ZT 3050 EA, 512 ram, 1.6 centrino, Ati Radeon Mobility 9200 series.