Πρόβλημα με κάρτα γραφικών nvidia 9300 GS

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών nvidia 9300 GS

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 09:57

Αγόρασα ένα laptop με την παραπάνω κάρτα γραφικών. Εγκατέστησα (dual boot) και το UBUNTU 8.04.1.
Όταν κάνω εγκατάσταση τους drivers για τη κάρτα γραφικών αυτόματα (hardware drivers), αλλά και μέσα από το Envyng, κρεμάει κατα την επανεκκίνηση. Έχω κάνει πολλές δοκιμές με τους τελευταίαους αλλά και με παλιότερους drivers με το Envyng και δυναμικά (ακόμα και με κάποιους drivers Ooubuntu αν θυμάμαι καλά για τους οποίους αναφερόταν ότι υποστήριζαν την κάρτα μου- δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό) , αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στο site της nvidia δεν επάρχει ακόμα υποστήριξη. Επειδή είμαι καινούργιος στο linux, αλλά μου αρέσει να ψάχνομαι και μέχρι να υποστηριχτούν επίσημα, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω τα ωραιότατα γραφικά του;
Φυσικά έχω και πρόβλημα με την ανάλυση της οθόνης με αποτέλεσμα κάποιοι πίνακες να μην εμφανίζουν τα "OK" , "ΑΚΥΡΩΣΗ", "ΕΦΑΡΜΟΓΗ"
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με κάρτα γραφικών nvidia 9300 GS

Δημοσίευσηαπό ilpara » 22 Αύγ 2008, 10:25

Καλημέρα.
Εδώ http://packages.ubuntu.com/intrepid/nvidia-glx-177 και κυρίως εδώ http://www.nvidia.co.uk/object/winxp64_177.79_beta_uk.html βλέπω ότι ο nvidia-glx-177 (177.67-0ubuntu1) υποστηρίζει την GeForce 9300 GS. Δοκίμασες να τον εγκαταστήσεις (στο 2ο link έχει και οπδηγίες).
Ποιό version έχεις εγκαταστήσει? Το παραπάνω ή παλαιότερο? Θα το δεις και από το Synaptic. Αν είναι παλαιότερο πήγαινε στο Synaptic -> Settings -> Repositories -> Updates και ενεργοποίησε όλες τις επιλογές και πάτα Reload και δες αν εμφανίζεται τότε ο τελευταίος driver να τον βάλεις, μάλλον μέσω envy.
Ακόμα αν κάνεις αναζήτηση στο παρόν φόρουμ θα βρεις πολλά νήματα για envy και nvidia κλπ, ψάχτα λίγο, και ξαναγράψε εδώ τι δοκίμασες και τι κατάφερες, είτε να κλείσουμε το θέμα αν βρεις λύση, είτε να βοηθήσουμε αν δεν βρεις. Πάντως μην ανησυχείς, λύση θα βρούμε :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 22 Αύγ 2008, 10:35

Απ' ότι είδα κι εγώ οι GeFor ce 9300 GS και GeForce 9300M GS υποστηρίζονται από αυτό το πακέτο nvidia-glx-177. Ποιο είναι το ακριβές μοντέλο της κάρτας σου; Για να δεις τι οδηγούς χρησιμοποιεί γράψε
cat /etc/X11/xorg.conf | grep -i driver
και στείλε το αποτέλεσμα εδώ.

Kαι φυσικά καλωσήρθες!!

ΥΓ. Γιατί χρησιμοποιείς το envy;
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 15:57

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα.
Έχω ήδη κάνει στο SYNAPTIC αυτά που μου γράφετε αλλά ο driver που αναφέρει το Envyng σαν τελευταίο είναι ο173.14.12
Θα γράψω σύντομα τα αποτελέσματα από τις δοκιμές μου.
Προς το παρόν:
user@user-laptop:~$ cat /etc/X11/xorg.conf | grep -i driver
Driver "kbd"
Driver "mouse"
Driver "synaptics"
Το envy το χρησιμοποίησα κατόπιν συμβουλών από άλλο forum πριν σας εντοπίσω.
Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από την άμεση ανταπόκριση.
Τελευταία επεξεργασία από NIKOS1 και 22 Αύγ 2008, 16:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 22 Αύγ 2008, 16:09

Moυ φαίνεται παράξενο, αν και δεν είμαι ειδικός, ότι δεν υπάρχει driver για την κάρτα γραφικών. Το synaptics λίγο που έψαξα φαίνεται να είναι απο το touchpad. Ο vista killer είπε κάπου ότι από τη νέα έκδοση δε θα ορίζεται στο xorg.conf, αλλά εσύ έχεις 8.04. Καλό είναι πάντως να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση των nvidia restricted drivers από το synaptic package manager. Μη ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις τα restricted repositories.

Το πακέτο που πρότεινε παραπανω πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Βεβαιώσου επίσης ότι στο /etc/X11/xorg.conf στο section device η επιλογή του driver είναι nvidia. Πριν τροποποιήσεις οτιδήποτε στο αρχείο αυτό κράτα ένα αντιγραφο ασφαλείας:
cp /etc/X11/xorg ~

Yπάρχουν ορισμένοι που το προτιμούν το envy και άλλοι όχι. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν το προτιμούν :)
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 16:18

Έβαλα στην αναζήτηση Synaptics : nvidia restricted drivers και δε μου έδωσε κανένα αποτέλεσμα. Λευκό.
Ξέρω ότι υποστηρίζεται η κάρτα (έχω και τα vista επάνω) αλλά όταν πηγαίνω στο site της nvidia και ψάχνει αυτόματα για drivers με υποστήριξη για linux αναφέρει ότι δεν υποστηρίζεται.
Μπορώ να βάλω αυτούς που είναι για windows; (Ελπίζω να μην έκανα χαζό ερώτημα).
Τελευταία επεξεργασία από NIKOS1 και 22 Αύγ 2008, 16:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 22 Αύγ 2008, 16:23

Tα restricted repositories τα ενεργοποιείς απο τα sources. Ίσως να μην το εξήγησα σωστά, system > administration > sources κι εκει ενεργοποιείς τα restricted (δε θυμαμαι σε ποιο tab είναι). Επειτα ψάχνεις για nvidia.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 16:27

Το τρίτο tab είναι και το έχω απ' την αρχή τσεκαρισμένο.
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 16:30

Συγγνώμη, το δεύτερο tab είναι. Μόλις το ενεργοποίησα και το ψαχνω αμέσως.
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 22 Αύγ 2008, 16:34

Πάλι δε μου έδωσε αποτέλεσμα το δε synaptic δε βρήκε τίποτε για αναβάθμιση (ενημερώνω το σύστημά μου συνεχώς).
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV