Πρόβλημα με Overscan κ Nvidia σε HDTV!!!

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με Overscan κ Nvidia σε HDTV!!!

Δημοσίευσηαπό rafkt » 14 Δεκ 2009, 13:31

Για σας,

(Δεν μου έχει ξανα δωθεί η ευκαιρία να γράψω στο φόρουμ αν και χρησιμοποιώ χρόνια το Linux... Ωστόσω,)

Αντιμετψπίζω πρόβλημα με την κάρτα γραφικών του laptop μου, 8600M GS, αφού όταν συνδέω το laptop μέσω hdmi στην HDTV (Samsung SM-P2370HD), η εικόνα είναι εντελώς χάλια... Ολόκληρη η εικόνα είναι σαν να είναι λιγότερο απο 60HZ ανανέωση, τα χρώματα είναι αλλοιωμένα και το μέγεθος της εικόνας ειναι πολύ μεγελύτερο από αυτό που δείχνει η τηλεόραση (κόβεται η εικόνα από όλες τις πλευρές!)... Όλα αυτά γίνονται αν και έχω κάνει τις ρυθμίσεις για ανάλυση 1920x1080@60Hz σε twin view μέσα από τις ρυθμίσεις της NVIDIA..

Από το ψάξιμο που έχω κάνει, έχω βρει ότι το παραπάνω πρόβλημα λέγεται overscan, αλλά ότι και να έχω πρσπαθήσει τόσο στην τηλεόραση όσο και στο laptop, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.. Να επισημάνω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συμβαίνει και σε windows (dual boot) ...

Αν κάποιος γνωρίζει κάποια λύση, θα με βοηθούσε αρκετά!!!

(Το σύστημα είναι με Kubuntu 9.10, kernel 2.6.31-17, Nvidia 190.42)...
rafkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Overscan κ Nvidia σε HDTV!!!

Δημοσίευσηαπό mathpoet » 14 Δεκ 2009, 14:16

Ρίξε μια ματιά σε αυτά που λένε εδώ, μήπως βρεις κάτι...
mathpoet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Δεκ 2009, 15:12

Δεν έχω δοκιμάσει σε HDTV , άλλα γιατί εάν έχει δεν δοκιμάζεις σε vga out να κάνεις το ίδιο ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rafkt » 14 Δεκ 2009, 15:29

Ευχαριστώ για την απάντησή σου...
Το είχα βρεί το παραπάνω, αλλά ωστόσο μόλις τώρα ανακάλυψα ρύθμιση στην τηλεόραση (2 μέρες την έχω αγοράσει οπότε την ψάχνω ακόμα )που ρύθμιζε την θέση της εικόνας ώστε να μην κόβεται..Ευτυχώς τώρα έχω 1920x1080 στη σωστή όμως θέση!
Τώρα προσπαθώ να ρυθμίσω τα χρώματα από το πάνελ της nvidia..

Όταν είχα συνδέσει την τηλεόραση με VGA, όλα ήταν plug & play, χωρίς να κάνω τίποτα.. Τώρα γιατί χαλάνε όλα, και αν εξαιρέσουμε το ότι κοβόταν η εικόνα και το έφτιαξα μέσα από την τηλεόραση, γιατι τα χρώματα είναι χειρότερα απο όταν σύνδεσα με VGA;;;

linuxman έγραψε:Δεν έχω δοκιμάσει σε HDTV , άλλα γιατί εάν έχει δεν δοκιμάζεις σε vga out να κάνεις το ίδιο ?

Όπως ανέφερα, το έχω δοκιμάσει και όλα ήταν απλά τέλεια... Γενικότερα όμως το hdmi δεν είναι καλύτερο, αφού μεταφέρει περισσότερη πληροφορία;;
Τουλάχιστον είχα την εντύπωση ότι θα πετύχω καλύτερη ποότητα εικόνας, αφού θα έχω πλέον ψηφιακό και όχι αναλογικό σήμα!
rafkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Δεκ 2009, 17:37

Πρόσεξε μην χαλάσεις μετά τα χρώματα στο Η/Υ και να είναι διαφορετικά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rafkt » 14 Δεκ 2009, 17:49

linuxman έγραψε:Πρόσεξε μην χαλάσεις μετά τα χρώματα στο Η/Υ και να είναι διαφορετικά .

:) Καλά αυτό εννοείται, αλλα και αυτό να γίνει έχει και επαναφορά των ρυθμίσεων...

Εξάλλου η κάθε οθόνη βρίσκεται σε διφορετική καρτέλα ρυθμίσεων!
rafkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 07 Ιαν 2010, 14:29

rafkt έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντησή σου...
Το είχα βρεί το παραπάνω, αλλά ωστόσο μόλις τώρα ανακάλυψα ρύθμιση στην τηλεόραση (2 μέρες την έχω αγοράσει οπότε την ψάχνω ακόμα )που ρύθμιζε την θέση της εικόνας ώστε να μην κόβεται..Ευτυχώς τώρα έχω 1920x1080 στη σωστή όμως θέση!
Τώρα προσπαθώ να ρυθμίσω τα χρώματα από το πάνελ της nvidia..

Όταν είχα συνδέσει την τηλεόραση με VGA, όλα ήταν plug & play, χωρίς να κάνω τίποτα.. Τώρα γιατί χαλάνε όλα, και αν εξαιρέσουμε το ότι κοβόταν η εικόνα και το έφτιαξα μέσα από την τηλεόραση, γιατι τα χρώματα είναι χειρότερα απο όταν σύνδεσα με VGA;;;

linuxman έγραψε:Δεν έχω δοκιμάσει σε HDTV , άλλα γιατί εάν έχει δεν δοκιμάζεις σε vga out να κάνεις το ίδιο ?

Όπως ανέφερα, το έχω δοκιμάσει και όλα ήταν απλά τέλεια... Γενικότερα όμως το hdmi δεν είναι καλύτερο, αφού μεταφέρει περισσότερη πληροφορία;;
Τουλάχιστον είχα την εντύπωση ότι θα πετύχω καλύτερη ποότητα εικόνας, αφού θα έχω πλέον ψηφιακό και όχι αναλογικό σήμα!

Φίλε μου επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αυτήν τηνσ τιγμή, μήπως μπορείς να πεις με ποιον τρόπο έχεις την ανάλυση 1920x1080 στην σωστή θέση???
Τι έκανες ώστε να κεντραριστεί?
Ευχαριστώ!
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rafkt » 07 Ιαν 2010, 14:45

Babis_ECE έγραψε:
Φίλε μου επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αυτήν τηνσ τιγμή, μήπως μπορείς να πεις με ποιον τρόπο έχεις την ανάλυση 1920x1080 στην σωστή θέση???
Τι έκανες ώστε να κεντραριστεί?
Ευχαριστώ!

Το κατάφερα μέσα από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (Samsung)... Απλά πήγα στην σύνδεση HDMI, και επέλεξα μέγεθος εικόνας, όπου ήδη ήταν επιλεγμένο σε 16:9.. Από εκεί το άλλαξα σε προσαρμογή, απ' όπου μου έβγαλε επιλογή με βελάκια για να ρυθμίσω τη θέση της εικόνας...

Μετά από αυτό σε οποιδήποτε λειτουργικό σύστημα και να bootara, ήταν όλα οκ !!

(Όλες οι τηλεοράσεις- οθόνες που κυκλοφορούν ως HD έχουν τέτοια επιλογή για θέση εικόνας, απλά θέλει λίγο να το ψάξεις στο μενόυ τους (αφού έχεις εικόνα ήδη από την HDMI για να σου εμφνιστούν οι κατάλληλες επιλογές)..).
rafkt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV