Καλησπέρα, παιδιά. Έβαλα linux σχετικά πρόφατα και μόλις χθές πέρασα σε 9.10. Δεδομένου οτι κυρίως "σερφάρω", αν και κατά διαστήματα χρησιμοποίησα και το Office, δεν έχω εξοικειωθεί με το λειτουργικό και τα διάφορα τερματικά που ακούω να χρησιμοποιείτε. Μη πλατειάζω, όμως. Στο πρόβλημα.
Μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μου ζήτησε να επανεκκινήσω. Κατά τη φόρτωση, σταμάτησε σε ένα μήνυμα όπου με ενημέρωνε πως έχει κάποιο πρόβλημα που αφορούσε την κάρτα γραφικών. Το μήνυμα είναι το εξής: 'Ubuntu is running in low-graphics mode. The following error was encountered. You may need to update your configuration to solve this. Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your system's kernel log for additional error messages. Failed to load module 'nvidia' (module-specific error, 0) No drivers availlable.'
Δοκίμασα να κάνω κάτι μέσα από τα προτεινόμενα, νόμισα πως κάτι πέτυχα επιλέγοντας νέο reconfiguring στα γραφικά, αλλά μου ξαναπέταξε το ίδιο μήνυμα σα να μην είχε συμβεί η παραμικρή αλλαγή. Έπειτα, με πέταξε σε ένα μενού που έμοιαζε με τα dos και μου ζητούσε να βάλω όνομα χρήστη και κωδικό, μην αναγνωρίζοντας, ωστόσο αυτά που πατούσα συμπληρώνοντας τον κωδικό (δεν εμφανιζόταν κάτι με το πάτημα των πλήκτρων). Δεν έχω μπει ακόμα στο linux από τότε και απλά κλείνω και ξανανοίγω το laptop άκαρπα. Η κάρτα μου είναι η Geforce 8400M GS. Παρακαλώ προτείνετέ μου κάτι μήπως και 'ξεκολλήσει΄. Εύχομαι να μη σας κούρασα με την ανάλυση της κατάστασης, μια και μόνο κομπιουτεράς δεν είμαι. Ευχαριστώ και μόνο για το ενδιαφέρον σας