Ρύθμιση JACK

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Ρύθμιση JACK

Δημοσίευσηαπό fik » 28 Ιουν 2010, 00:17

Άλλο ένα θέμα για θέματα ηχογράφησης

Δεν έχω καταφέρει να ηχογραφήσω στο ardour λόγω του JACK. Δεν δείχνει να δέχεται σήμα καθόλου, από την εξωτερική usb κάρτα ήχου.. Η κάρτα ήχου είναι μια line6 toneport gx, που χάρη στα άτομα του forum, κατάφερα να εγκαταστήσω. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ: είτε να "συνδέσω" την κάρτα μέσω του JACK, είτε ότι δεν την δέχεται, καθώς ίσως να χρειάζεται άλλε ρυθμίσεις, είτε οτιδήποτε άλλο. Παρόλα αυτά με το audacity ηχογραφώ κανονικά. Απλώς, το ζήτημα είναι να καταφέρω ηχογράφηση μέσω του ardour-καθότι είναι πολύ καλύτερο πρόγραμμα.

Σε αυτόν τον τομέα, πάντως, τα unix-οειδή λειτουργικά-πλην του mac OSX-χολαίνουν τρομερά εν σχέση με τα windows. Κ αν αποδειχτούν πολύ πιο σταθερά σε ηχογραφήσεις κτλ κτλ κτλ, μόνο κ μόνο η όλη αυτή μανούρα ρυθμίσεων σε αποτρέπει από την χρήση τους.

Εν τέλει, όποιος έχει καταφέρει να ρυθμίσει τον JACK κ να ηχογραφήσει μέσω αυτού, ας μου πει πως.. Κ αν μπορεί κ βήμα-βήμα, θα το εκτιμήσω αφάνταστα! Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Acer Aspire 5930 GNU/LINUX Debian 6.0.0 squeeze 64bit & GNU/Linux KXstudio 10.04.3 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Core Duo │ Μνήμη: 3 GB DDR2 │ Κάρτα Γραφικών: Nvidia G-Force 9600
fik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ρύθμιση JACK

Δημοσίευσηαπό fik » 28 Ιουν 2010, 02:09

Μετά κόπων κ βασάνων κατάφερα να κάνω την κάρτα να γράψει, με την εντολή μέσω τερματικού: jackd -d alsa -d hw:1 :thumbup:

οπότε το θέμα, ας πούμε ότι θεωρείτε λήξαν. Αλλά, αν κάποιος έχει γενικότερες γνώσεις πάνω στο ζήτημα της ηχογράφησης μέσω linux-ardour-JACK, ας κάνει τον κόπο να ποστάρει κάτι περισσότερο ;) . Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω τις "μίξεις" προγραμμάτων ακόμα, κ θα ήθελα να εξηγήσει κάποιος η εντολή που έδωσα τι ρυθμίσεις κάνει στο γραφικό περιβάλλον του JACK για να κατανοήσω την λειτουργία του.
Acer Aspire 5930 GNU/LINUX Debian 6.0.0 squeeze 64bit & GNU/Linux KXstudio 10.04.3 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Core Duo │ Μνήμη: 3 GB DDR2 │ Κάρτα Γραφικών: Nvidia G-Force 9600
fik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 28 Ιουν 2010, 15:30

Νομίζω ότι αυτά τα προγράμματα γενικά θέλουν και να τα δουλεύεις μέσω κονσόλας. Για το jack επειδή μια εποχή γενικά πειραματιζόμουν με αυτά τα προγράμματα υπάρχει και ένα γραφικό περιβάλλων για να το τρέχεις πρωτού ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 28 Ιουν 2010, 16:08

fik έγραψε:Εν τέλει, όποιος έχει καταφέρει να ρυθμίσει τον JACK κ να ηχογραφήσει μέσω αυτού, ας μου πει πως.. Κ αν μπορεί κ βήμα-βήμα, θα το εκτιμήσω αφάνταστα! Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

μπορεί και να έχω τη λύση που ζητάς δεν είναι σίγουρο αν θες μου λες και δοκιμάζουμε. :thumbup:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fik » 29 Ιουν 2010, 21:43

Κοίταξε να δεις, εγώ ούτως ή άλλως βρήκα αυτήν την εντολή μέσω τερματικού που ρυθμίζει μόνη της τον JACK πριν αρχίσω την ηχογράφηση.. Απλώς, δεν έχω τικάρει το ζήτημα ώς επιλυμμένο για να γράψουν κ άλλοι σχετικά με αυτό.. Οπότε, ναι, αν έχεις κάτι κατά νού, πόσταρέ το
fik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 30 Ιουν 2010, 18:29

θα πρέπει να μου κάνεις αυτό πρώτα και να ποστάρεις το λίνκ που θα σου βγάλει :thumbup:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος