Τα τελευταία 2 χρόνια προσπάθησα με το ubuntu (από 7 και πέρα), Suse, Fedora, Kubuntu γιατί ήθελα να φύγω τελείως απ' τα xp, vista κλπ αλλά, μετά από διάφορες δοκιμές και πάνω από 10 προσπάθειες τελικά μία φορά κατάφερα να βάλω ήχο κάνοντας updates στο Ubuntu (7 κάτι) κι από τότε (ενάμιση χρόνο περίπου) δεν τα έχω ξανακαταφέρει. Εχθές δοκίμασα με Fedora και σήμερα θα παλέψω για μία ακόμη φορά το 9.04 Ubuntu. Τα win είναι απολύτως απαράδεκτα τουλάχιστον όμως, έχουν ήχο! Εχθές το βράδυ από τις 8 μέχρι τις 12μιση πάλευα με το Fedora και ό,τι updates υπήρχαν και τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να παίζουν τα .flv με απελπιστικά αργή ταχύτητα και χωρίς ήχο.
Και λέω μετά από όλα αυτά: είναι δυνατόν σε 700mbytes λειτουργικό σύστημα να μην υπάρχει δυνατότητα ήχου; Ποια είναι η δυσκολία; Είναι τόσο βαρύ, τόσο μεγάλο; Γιατί πρέπει να κάνω ολόκληρη ιστορία για να βάλω ήχο; Γιατί δεν υπάρχει στάνταρ στην εγκατάσταση και η υποστήριξη ΟΛΩΝ των καρτών σε ΟΛΟΥΣ τους υπολογιστές όπως ας πούμε τα vista ή τα windows 7; (εγώ έχω ένα HP laptop 5500 χωρίς λειτουργικό αυτές τις μέρες).
Θυμάμαι συνεχώς κάτι φίλους πριν 10 χρόνια που έπρεπε να κάνουν εγκατάσταση μέσα από command line ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες της κάρτας ήχου στο Suse ή στο Red Hat!! Αληθινό μαρτύριο και γι' αυτό απέφευγα όλα αυτά τα χρόνια το linux. Όμως επειδή παρακολουθούσα και είδα σε κάτι tabs ότι το καινούργιο Ubuntu "Απλά παίζει!" όπως λένε, αποφάσισα να το δοκιμάσω όμως, αυτό το ξαναείδα και πέρσι και πρόπερσι (linux για ανθρώπους έλεγε, ή κάτι τέτοιο).
Έχω ήδη μία πολύ δύσκολη δουλειά που χρειάζεται πάρα πολύ συγκέντρωση και παρακολούθηση αρχείου και ταξινόμηση κι ένα σωρό άλλες διεργασίες και γι' αυτό μου είναι δύσκολο να ασχολούμαι με γραμμές κώδικα, repositories (δεν ξέρω τι είναι) κ.λπ.
αυτά, ευχαριστώ
θα προσπαθήσω μέσα απ' το φόρουμ να κάνω κάτι
για πολλοστή φορά.