από minios67 » 30 Αύγ 2010, 18:23
Επανέρχομαι μετά από μέρες απλός για να εξηγήσω ακριβώς τι έκανα.
Κατ' αρχήν το θέμα με παίδεψε πολύ και μάλιστα με πίεση χρόνου γιατί ότι αναλαμβάνω (και υπόσχομαι θέλω να το φέρνω εις πέρας άψογα).
Εξ αρχής η netbook έκδοση του μονομάχου ήταν αυτό που ήθελα, λύση για το πρόβλημα με τον ήχο όμως δεν μπόρεσα να δώσω κι αναγκαστικά έβαλα ubuntu netbook remix 10.04 αν και δεν κράτησα το περιβάλλον γιατί δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ χρηστικό, επέλεξα gnome με μία μπάρα στην κορυφή με απόκρυψη για να αφήνει όλη την οθόνη ελεύθερη με πέντε βασικά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας και τέλος.
Το ubuntu netbook remix 10.04 σε αυτό το μαραφέτι δεν βλέπει ασύρματα δίκτυα, η λύση είναι η εξής απλή, αφού συνδεθείς ενσύρματα κάνεις ενημέρωση του συστήματος, κοιτάς για ιδιωτικούς οδηγούς και ούπς ξημέρωσε.
Έβαλα το tweak και ένα σορό άλλα καλούδια για να το αγαπήσουν.
Όλη η διαδικασία έγινε εις διπλούν, γιατί διάβασα μεν για bug και για όχι γραφικό περιβάλλον στην επανεκκίνηση μετά από την εγκατάσταση αλλά σε εμένα δεν συνέβηκε ακριβός αυτό.
Έκανα επανεκκίνηση, όμως είχα γραφικό περιβάλλον και ησύχασα, προχώρησα σε ενημέρωση κι εγκατάσταση codecs, προγραμμάτων και ρύθμιση των πάντων. Όλο αυτό το μαμίση παίρνει 3-4 ώρες. Κάνω ξανά επανεκκίνηση και στο ξεκίνημα μένω με μια μπάρα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά, περίμενα αρκετά αλλά τίπωτα.
Επανεκκίνηση σε recovery mode αλλά κι από εκεί τίποτε. Οπότε φτου κι από την αρχή, αλλά με την εφαρμογή της λύσης που έδωσε ο φίλος vagrale13.
Σας ευχαριστώ όλους.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.