προβλημα ήχου με flash βιντεο σε kubuntu  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

προβλημα ήχου με flash βιντεο σε kubuntu

Δημοσίευσηαπό sfikas » 19 Αύγ 2011, 17:25

Παιδια καλησπέρα,
μόλις εγκατεστησα το Kubuntu 11.04 και πέρασα 3 φυλομετρητές, όμως αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ήχο στα βίντεο, τα οποία δεν έχουν καθόλου ήχο. Αυτό που έκανα παλιότερα που είχα ανάλογο πρόβλημα ήταν να πηγαίνω να δηλώνω ρητά την κάρτα ήχου μου δίνοντας asoundconf set-default-card "soundcard".
Τώρα όμως που πάω να βάλω στο terminal την εντολή, μου λέει πως η εντολή asoundconf δεν υπάρχει. Γνώρίζετε τι πρέπει να κάνω για να δηλώσω ρητά την κάρτα ή γενικότερα καποιον άλλο τρόπο να βάλω στα βιντεάκια ήχο?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL, C, C++ ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικά → Kubuntu 11.04 64bit
Προδιαγραφές → AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Prosessor 2.21GHz ‖ RAM 4 GB
Κάρτες γραφικών: ATI Radeon hd5770 (asus)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα ήχου με flash βιντεο σε kubuntu

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Αύγ 2011, 22:34

Γενικώς έχεις ήχο και το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στα flash ;
Το repository του medibuntu και το πακέτο kubuntu-restricted-extras τα πέρασες ;
Φτιάξε και μια υπογραφή να ξέρουμε για τι hardware μιλάμε και τι έκδοση 32bit ή 64bit ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sfikas » 20 Αύγ 2011, 14:46

Φίλε dim459 σε ευχαριστώ γαι την απάντησή σου. Ήχο γενικότερα έχω στο σύστημα, μόνο τα flash δεν έχουν. Πέρασα το πακέτο kubuntu-restricted-extras αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τώρα όσον αφορα το repository κοίταξα το αρχειο sources.list και δεν είναι περασμένο αυτό του medibuntu, έλα ομώς που δε θυμάμαι πως το περναω... :oops: . Αν μπορείς θύμησέ το μου, αν και πιστεύω πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα έτσι για τον λόγο που έγραψα στο αρχικό μου post. Να φανταστείς ότι και το σύστημα δεν είχε ήχο αρχικά και πήγα στα settings και άλλαξα την κάρτα ήχου, βάζοντας την on board την οποία και χρησιμοποιώ και έτσι απέκτησα ήχο. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνεται και με τα flash video.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL, C, C++ ┃ Αγγλικά: Καλά
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα ήχου με flash βιντεο σε kubuntu  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό sfikas » 20 Αύγ 2011, 18:05

Παιδια το έλυσα το πρόβλημα. Τελικά ήταν αυτό που υποψιαζόμουν, τον ήχο για τα flash βιντεο τον έπαιρνε από τη κάρτα γραφικών, όπως ακριβώς έκανε και για το υπόλοιπο σύστημα στην αρχή. Μόνο που για κάποιο λόγο στις ρυθμίσεις του ήχου του συστήματος(Kmix) ενώ είχε επιλογή να ρυθμίσεις τα κανάλια για όλο το σύστημα, δεν είχε και για να ρυθμίσεις και για το internet. Έτσι εγκατέστησα το πακέτο asound-gtk το οποίο είναι ένα front-end του pulseaudio κι από εκεί μου έδωσε την επιλογή να αλλάξω την κάρτα ήχου και τώρα είναι όλα κομπλέ!!
sfikas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Αύγ 2011, 01:46

Χαίρομαι.
Για το medibuntu τρέχεις όλο αυτό στο τερματικό :
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list && sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος