8.10 -ήχος -κάμερα -bluetooth

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

8.10 -ήχος -κάμερα -bluetooth

Δημοσίευσηαπό poetj » 09 Νοέμ 2008, 01:37

Με την εγκατάσταση του 8.10 βήμα-βήμα προχωράμε σε κάθε εμπόδιο:

--> πώς διορθώνω τον ήχο? Ό,τι και να παίξω το παίζει με παράσητα, σαν κάποιος να γράφει με κιμωλία στον πίνακα - yuck!!!!!!!
η κάρτα ήχου είναι η Audigy4 pro / Alsa driver...

--> τί κάνω για να λειτουργήσει η κάμερα μου? Logitech Sphere (αν και με την έκδοση 8.04 είχα δυκολευτεί πολύ!!!!)

--> και.. πώς ξανασυνδέω το bluetooth πληκτρολόγιο, ποντίκι και mediapad της logitech? στην καινούρια έκδοση δεν μπορώ να ακολουθήσω την ίδια οδηγία των 8.04, δεν βρίσκω το αρχείο /etc/bluetooth/hcid.conf ώστε να το τροποποιήσω :(

και πάλι ευχαριστώ..!
Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom "Terry Pratchet"
Άβαταρ μέλους
poetj
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: 8.10 -ήχος -κάμερα -bluetooth

Δημοσίευσηαπό atermon » 09 Νοέμ 2008, 02:15

Σχετικά με τον ήχο:
Έχεις εγκαταστήσει το πακέτο ubuntu-restricted-extras; Στη διαδρομή "Σύστημα->Προτιμήσεις-Ήχος" όρισε όλες τις επιλογές σε Pulseaudio.

Η κάμερα:
Είναι η (uvc) Logitech Quickcam Orbit/Sphere AF; Εδώ φαίνεται ότι υποστηρίζεται πλήρως. Υπάρχει μάλιστα και τρόπος για extra λειτουργίες pan/tilt/focus. Αυτά όμως αργότερα. Εγκατέστησε το πακέτο cheese και δες από εκεί αν λειτουργεί η κάμερα. Θα το βρεις στη διαδρομή "Εφαρμογές->Γραφικά".
Bluetooth
ενεργοποιώντας το λογικά πάνω δεξιά εμφανίζεται το εικονίδιό του. Δεξί κλικ "Προτιμήσεις" και όρισε την επιλογή "always visible". Στη συνέχεια ξανά με δεξι κλικ "Setup new device" και ακολούθησε τον οδηγό.

Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε...
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poetj » 11 Νοέμ 2008, 02:20

σ'ευχαριστώ πολύ... δεν είχα δει το εικονίδιο του bluetooth. :roll:

μόνο μια ερώτηση: το ποντίκι δεν έχει κωδικό (passkey) όταν το βγάλω από τη βάση του, όπου φορτίζει, δεν επανασυνδέεται. Επίσης αργεί να ανταποκριθέι πολύ και η κίνηση είναι διακεκομένη, καμιά ιδέα?

όσο για τον ήχο... με επανεγκατάσταση λύθηκε :(
Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom "Terry Pratchet"
Άβαταρ μέλους
poetj
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Νοέμ 2008, 02:31

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τον οδηγό που είχες ακολουθήσει...
Για να βρείς που είναι το αρχείο εκτέλεσε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
locate hcid
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Νοέμ 2008, 03:17

poetj έγραψε:...
--> και.. πώς ξανασυνδέω το bluetooth πληκτρολόγιο, ποντίκι και mediapad της logitech? στην καινούρια έκδοση δεν μπορώ να ακολουθήσω την ίδια οδηγία των 8.04, δεν βρίσκω το αρχείο /etc/bluetooth/hcid.conf ώστε να το τροποποιήσω :(

Έκανες εγκατάσταση από την αρχή ή αναβάθμιση;

Σχετικά με το Bluetooth για ποντίκι/πληκτρολόγιο, κοίταξε στο
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6138966

Συνοπτικά, η ρύθμιση με το χέρι που έπρεπε να γίνει σε 8.04 δεν πρέπει να υπάρχει πια, και έτσι δουλεύει δίχως προβλήματα.

Για την κάρτα ήχου νομίζω ότι χρειάζεται την τροποποίηση που είχε γίνει και στο 8.04. Κοίταξε τα προηγούμενα μηνύματα καθώς και την περίληψη που έγραψες για το θέμα τότε.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poetj » 27 Νοέμ 2008, 17:14

simosx έγραψε:

Λοιπόν... η κάρτα ήχου πότε παίζει πότε όχι.. Αν και είναι σε default κάποιες εφαρμογές (όπως ο Firefox) συνεχίζουν να επιλέγουν την onboard δεν έχω ιδέα τί θα έπρεπε να κάνω αφού στις ρυθμίσεις δεν έχει επιλογή.

Σχετικά με το ποντίκι... σε κάθε (!!!!!!) επανεκίνηση πρέπει από την αρχή να κάνω pair κάτι που είναι απίστευτα εκνευριστικό αλλά και δύσκολο διότι πρέπει να έχω πάντα ένα usb ποντίκι συνδεδεμένο... :( Στο link που μου παραθέτεις δείχνει το πρόβλημα αλλά όχι τη λύση ή μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά?

ευχαριστώ και πάλι...
Άβαταρ μέλους
poetj
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Νοέμ 2008, 18:34

Ξέρω ότι δεν είναι ότι καλύτερο άλλα γιατί δεν παίρνεις απλό πληκτρολόγιο και ποντική ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 27 Νοέμ 2008, 18:59

poetj έγραψε:
simosx έγραψε:

Λοιπόν... η κάρτα ήχου πότε παίζει πότε όχι.. Αν και είναι σε default κάποιες εφαρμογές (όπως ο Firefox) συνεχίζουν να επιλέγουν την onboard δεν έχω ιδέα τί θα έπρεπε να κάνω αφού στις ρυθμίσεις δεν έχει επιλογή.

Σχετικά με το ποντίκι... σε κάθε (!!!!!!) επανεκίνηση πρέπει από την αρχή να κάνω pair κάτι που είναι απίστευτα εκνευριστικό αλλά και δύσκολο διότι πρέπει να έχω πάντα ένα usb ποντίκι συνδεδεμένο... :( Στο link που μου παραθέτεις δείχνει το πρόβλημα αλλά όχι τη λύση ή μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά?

Στο σύνδεσμο http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... ostcount=1 αναφέρει
έγραψε:
Anyway, I removed that line, and I used the Bluetooth Applet to add my mouse, and it worked with no hassle!

So, as a tip, in general, if you made any changes/customizations to anything in /etc in 8.04, and it's not working now, try reverting those changes to their default state.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος