Ξαφνικό πρόβλημα ήχου σε Kubuntu 11.10

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Ξαφνικό πρόβλημα ήχου σε Kubuntu 11.10

Δημοσίευσηαπό khaos » 27 Νοέμ 2011, 02:49

Καλησπέρα, σήμερα μετά από ένα reboot δεν έχω ήχο στο σύστημά μου (kubuntu 11.10) ενώ έχω κανονικά στα Windows και σε live cd (kubuntu 11.10).
Η κάρτα ήχου είναι: Soundblaster Audigy και την βλέπει κανονικά στο phonon settings, στο lspci και aplay -l.

Έχω προσπαθήσει τα εξής:
α) Απεγκατάσταση pulseaudio & alsa-base - reboot - εγκατάσταση --> Δεν λύθηκε
β) διαγραφή του φακέλου: .pulse --> Δεν λύθηκε
γ) Έβαλα στο /etc/modprobe.d/alsa-base.conf: options snd_ca0106 index=0 --> Τίποτα

Tο ouput του alsa information script:
έγραψε:http://www.alsa-project.org/db/?f=25ce8b72ea704b814b408735bed756e137f42d61

Υπάρχει καμιά λύση ή θα χρειαστώ επανεγκατάσταση; Σκέφτηκα μήπως μπορώ να γυρίσω όλες τις ρυθμίσεις όπως σε αυτού στο live cd όπου παίζει μια χαρά ο ήχος.. Όποια βοήθεια παιδιά, πολύτιμη
Ευχαριστώ προκαταβολικά!\

YΓ: Στο μηχάνημα αυτό έχω και μια onboard αλλά δε νομίζω ότι έχει να κάνει αυτό, γιατί όπως είπα σε Windows και σε live cd δουλεύει μια χαρά. Και στο kubuntu δούλευε χθες :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Perl, PHP ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Desktop: Kubuntu 11.04 ┃ Linux Mint Debian Edition ┃ Debian Squeeze (Server)
khaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ξαφνικό πρόβλημα ήχου σε Kubuntu 11.10

Δημοσίευσηαπό the_eye » 27 Νοέμ 2011, 15:37

Αν την onboard δεν την χρησιμοποιείς, μπορείς να την ακυρώσεις από το BIOS.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό khaos » 27 Νοέμ 2011, 17:18

the_eye έγραψε:Αν την onboard δεν την χρησιμοποιείς, μπορείς να την ακυρώσεις από το BIOS.

Ναι το έχω κάνει. Από περιέργεια, την έκανα enable και με αυτή την κάρτα δουλεύει ο ήχος. Με την άλλη όχι, ενώ όπως είπα με live-cd και windows όλα οκ. Καμιά ιδέα ώστε να αποφύγω την επανεγκατάσταση;
Το check info της ALSA λέει τίποτα;

Ευχαριστώ
Λειτουργικό ⇛ Desktop: Kubuntu 11.04 ┃ Linux Mint Debian Edition ┃ Debian Squeeze (Server)
khaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 27 Νοέμ 2011, 18:13

khaos έγραψε:
Ναι το έχω κάνει. Από περιέργεια, την έκανα enable και με αυτή την κάρτα δουλεύει ο ήχος. Με την άλλη όχι, ενώ όπως είπα με live-cd και windows όλα οκ. Καμιά ιδέα ώστε να αποφύγω την επανεγκατάσταση;
Το check info της alsa λέει τίποτα;

To Alsa-info δε δείχνει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο βλέπει μόνο την «Audigy SE».
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι μάλλον θέμα με το KDE-Pulseaudio, και είναι θέμα ρυθμίσεων σε επίπεδο λογισμικού επιφάνειας εργασίας.
Δε γνωρίζω πολλά από KDE για να σε κατευθύνω. Μπορείς να δοκιμάσεις αν ο ήχος κατευθύνεται στη λάθος κάρτα (π.χ. ενσωματωμένη) ενώ την έχεις απενεργοποιήσει.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό khaos » 27 Νοέμ 2011, 21:42

simosx έγραψε:
khaos έγραψε:
Το check info της alsa λέει τίποτα;

To alsa-info δε δείχνει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο βλέπει μόνο την «Audigy SE».
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι μάλλον θέμα με το KDE-Pulseaudio, και είναι θέμα ρυθμίσεων σε επίπεδο λογισμικού επιφάνειας εργασίας.
Δε γνωρίζω πολλά από KDE για να σε κατευθύνω. Μπορείς να δοκιμάσεις αν ο ήχος κατευθύνεται στη λάθος κάρτα (π.χ. ενσωματωμένη) ενώ την έχεις απενεργοποιήσει.

Την έχω απενεργοποιημένη από το BIOS. To περίεργο είναι πως δούλευε μια χαρά και για πολύ καιρό. Συν το ότι δουλεύει στο live cd με ακριβώς τις ίδιες ρυθίσεις. Στο lspci κτλ ο πυρήνας βλέπει κανονικά μόνο την Audigy. Περίεργο. Θα ενεργοποιήσω την onboard και θα παίζω με αυτήν μέχρι να βρω τη λύση.
Πως μπορώ να βάλω στο kmix και alsamixer default την onboard; πρέπει να κάνω edit το alsa-config σωστά;
khaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος