Λοιπόν η εσωτερική κάρτα δίνει παίρνει σήμα απο μίκτη που δουλεύει ταυτόχρονα και σαν εξωτερική κάρτα ήχου. Ο εν λόγω μίκτης είναι της Alesis συγκεκριμένα το μοντέλο MultiMux4 USB. Με λίγα λόγια έχει κάποια αναλογικά κανάλια, δέχεται το σήμα και το περνάει στον υπολογιστή.
Ενώ τα output το ALSA τα βλέπει και μου τα δίνει (πχ επαγγελματικά ακουστικά συνδεδεμένα στην κονσόλα) όταν βάζω το μικρόφωνο στην κονσόλα το ALSA δεν ακούει τίποτα στην κυριολεξία δηλαδή δεν μου στέλνει κανένα σήμα. Το μικρόφωνο καθώς και το καλώδιο δεν φταίνε γιατί τα δοκίμασα σε κουρδιστίρι να δω αν δίνουν σήμα και οι υποδοχές του μίκτη είναι μια χαρά γιατί κάθε φορά που ανέβαζα εντάσεις μου έδινε σήμα που τσιμπούσε απο την οθόνη ή ένα νταπ ντουπ όταν συνέδεα το μικρόφωνο. Έψαξα αρκετά στο google και μου έφυγε όλη μέρα στο τίποτα.
Επίσης κάτι ακόμα. Όταν ανοίγω το JACK, δεν φαίνεται πουθενά στο σύστημα ο μίκτης ενώ κανονικά θα έπρεπε όπως συμβαίνει και με το midi keyboard που έχω. Τι να ψάξω για να δω τι πάει στραβά;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.