Πρόβλημα με εξωτερική κάρτα ήχου/μίκτη

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Πρόβλημα με εξωτερική κάρτα ήχου/μίκτη

Δημοσίευσηαπό koma » 15 Ιαν 2012, 05:54

Λοιπόν η εσωτερική κάρτα δίνει παίρνει σήμα απο μίκτη που δουλεύει ταυτόχρονα και σαν εξωτερική κάρτα ήχου. Ο εν λόγω μίκτης είναι της Alesis συγκεκριμένα το μοντέλο MultiMux4 USB. Με λίγα λόγια έχει κάποια αναλογικά κανάλια, δέχεται το σήμα και το περνάει στον υπολογιστή.
Ενώ τα output το ALSA τα βλέπει και μου τα δίνει (πχ επαγγελματικά ακουστικά συνδεδεμένα στην κονσόλα) όταν βάζω το μικρόφωνο στην κονσόλα το ALSA δεν ακούει τίποτα στην κυριολεξία δηλαδή δεν μου στέλνει κανένα σήμα. Το μικρόφωνο καθώς και το καλώδιο δεν φταίνε γιατί τα δοκίμασα σε κουρδιστίρι να δω αν δίνουν σήμα και οι υποδοχές του μίκτη είναι μια χαρά γιατί κάθε φορά που ανέβαζα εντάσεις μου έδινε σήμα που τσιμπούσε απο την οθόνη ή ένα νταπ ντουπ όταν συνέδεα το μικρόφωνο. Έψαξα αρκετά στο google και μου έφυγε όλη μέρα στο τίποτα.
Επίσης κάτι ακόμα. Όταν ανοίγω το JACK, δεν φαίνεται πουθενά στο σύστημα ο μίκτης ενώ κανονικά θα έπρεπε όπως συμβαίνει και με το midi keyboard που έχω. Τι να ψάξω για να δω τι πάει στραβά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-14-generic, Ubuntu 3.0.0-12-generic
3 Intel Core i3 CPU 550 3.20GHz ‖ RAM 3768 MiB ‖ Gigabyte H55M-S2V
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 18)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
koma
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με εξωτερική κάρτα ήχου/μίκτη

Δημοσίευσηαπό c7p » 17 Ιαν 2012, 01:02

Κάνε μια εγκατάσταση το alsamixer, αφού το κάνεις εγκατάσταση μπορείς να το τρέξεις απο το τερματικό δίνοντας alsamixer. Τσέκαρε λίγο τα κανάλια μήπως κάποιο είναι muted.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος