Χωρίς ήχο σε HP 2133 Mini

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Re: Χωρίς ήχο σε HP 2133 Mini

Δημοσίευσηαπό stelladeli » 19 Δεκ 2013, 13:36

Γεια status.

Βρισκομαι σε Crunchbang (το οποιο ειναι Ubuntu και Debian based) στο HP Mini 2133 και καποιες φορες αντιμετωπιζω προβληματα με τον ηχο. Επισης, το kern.log αρχειο μου σημειωνει το hda-intel: spurious response σφαλμα.

Δοκιμασες να αλλαξεις τον "μεγεθος διαφραγματος" (aperture size) απο τις ρυθμισεις video του BIOS απο 128ΜΒ σε 256 ΜΒ ?
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα υπαρχει πιθανοτητα να λυνεται ετσι το προβλημα (τουλαχιστον για καποιους υπολογιστες). Μολις το ρυθμισω θα επιστρεψω με τα αποτελεσματα.

Οχι, δεν υπαρχει τετοια επιλογη στα BIOS.

Σε ποιον πυρηνα βρισκοσουν στα 12.04?
Αν ειχες οτιδηποτε μεταξυ 3.0 και 3.8 δοκιμασε να εγκαταστησεις τον πυρηνα 3.10

Επισης μπορει να οφειλεται στο PulseAudio (τουλαχιστον ειναι πιθανο για μενα καθως το προβλημα μου εντοπιζεται σε audio/video files που παιζονται με vlc. Μπορεις να δοκιμασεις να αφαιρεσεις και να το αντικαταστησεις με ALSA.
stelladeli
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Χωρίς ήχο σε HP 2133 Mini

Δημοσίευσηαπό status » 11 Ιαν 2014, 19:11

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Πέρασε αρκετός καιρός και για πολλές μέρες πάλευα να φτιάξω με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο μηχάνημα. Δοκίμασα κάποια λειτουργικά και κανένα δεν με ικανοποιούσε. Το ubuntu 12,04 έτρεχε λίγο καλύτερα από όλα αλλά είχα θέμα με τον ήχο. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε μετά την αλλαγή της ram από 1 σε 2 gb χωρίς να δω κάποιο καλό αποτέλεσμα και έτσι πέρασα win 7. Τα δέχτηκε μια χαρά με την διαφορά ότι μου κάνει νερά ο επεξεργαστής. Νερά που έκανε και με τα υπόλοιπα λειτουργικά.

Στέλλα, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου (αν και δεν το δοκίμασα λόγο εξαντλήσεως της υπομονής και άλλαγμα λειτουργικού). Ευχαριστώ και όλα τα παιδιά για την βοήθειά τους.

Off topic:
Το hp mini ήταν η αφορμή να γνωριστώ με το linux. Έτσι λοιπόν, έβαλα σε dual boot την 12,04 lts 64bit και πειραματίζομαι στο δικό μου pc. Μου έκανε λίγα νεράκια αλλά τα ξεπέρασα μέχρι στιγμής. Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω, είναι : Πως μπορώ να ελέγξω το ροδάκι του ποντικιού; Κατεβάζω την ροδίτσα ένα κλικ και η σελίδα προχωράει πάρα πολύ. (!)Αυτό συμβαίνει σε όλο το σύστημα και όχι μόνο στον firefox.
Άβαταρ μέλους
status
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος