Πρόβλημα με 7.1 ηχεία με creative x-fi και ALSA 1.0.20

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Πρόβλημα με 7.1 ηχεία με creative x-fi και ALSA 1.0.20

Δημοσίευσηαπό jasone » 21 Μάιος 2009, 20:24

Το Χρονικό
Έχω καμιά εβδομάδα τώρα εγκαταστήσει ubuntu (9.04) στον υπολογιστή μου και αντιμετώπιζα από την αρχή πρόβλημα με τον ήχο.
Για να αναγνωρίσει ο υπολογιστής την κάρτα ήχου έπρεπε να κανω χειροκίνητη εγκατάσταση ενός απαράδεκτου driver που έχει βγάλει η creative στο site της.
(Με τα πολλά κατάλαβα ότι για αυτό το χάλι δεν φταίει η ALSA αλλά η τραγικη creative που πλέον στην συνέιδησή μου είναι σχεδόν στην ίδια θέση με την microsoft)
Αρχικά δεν δούλευε αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες που βρήκα εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... d+creative κατάφερα
να τον βάλω (PCI express εκδοση). Έπαιζε όμως μόνο από τα δύο ηχεία. Αυτό μου πήρε κάμποσες μέρες για να το λύσω και τελικά δούλεψε το παρακάτω:

Για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με surround ήχο στην x-fi
Κατέβασα και εγκατέστησα της καινούργια έκδοση της ALSA με οδηγίες που βρήκα εδώ http://monespaceperso.org/blog-en/2009/ ... aunty-904/
και έναν driver που έχει φτιάξει ένας τύπος και είναι ακόμα σε πειραματική έκδοση από εδώ: ftp://ftp.kernel.org/pub/linux/kernel/p ... hot.tar.gz
Δεν είχα κανένα πρόβλημα και το alsamixer αναγνώρισε επιτέλους όλα τα ηχεία και μου έδωσε επιλογές για surround,side,rear volume.Και φτάνουμε στο ζητούμενο:

Το Πρόβλημά μου
Πατώντας στο τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
speaker-test -c 8channels

ακούγονται τα rear ηχεία για side και αντίστροφα. Αυτό έχει κανένας ιδέα πώς μπορώ να το ρυθμίσω; Δεν θέλω απλά να αλλάξω τα καλώδια γιατί χρησιμοποιώ και windows ακόμα στα οποία τα ηχεία
δουλεύουν καλά.
Επίσης, πώς μπορώ να κάνω να παίζουν τα mp3 από όλα τα ηχεία και όχι μόνο οι 5κάναλες ταινίες; Δοκίμασα να αλλάξω το conf file του pulseaudio αλλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
jasone
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με 7.1 ηχεία με creative x-fi και ALSA 1.0.20

Δημοσίευσηαπό g00fy » 25 Μάιος 2009, 09:52

Μάλλον όλοι έχουμε Stereo ηχεία σ'αυτο το forum. Αν πέσει κάτι στα χέρια μου, το δοκιμάζω και σ' ενημερώνω. ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Μάιος 2009, 01:57

Εγκατάσταση έχει γίνει κανονική η έτρεξες το CD μέσα από τα παράθυρα ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jasone » 03 Ιουν 2009, 20:57

Κανονική εγκατάσταση...
Μέχρι τώρα το μόνο που βρήκα είναι να αλλάξω τα καλώδια των ηχείων και να κάνω αντιστροφή καναλιών στα windows.
Όσον αφορά τον ψευτοsurround ήχο στα mp3 μου είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στην ALSA αλλά κάποια στιγμή θα βγει.
jasone
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος