Παράσιτα στην κάρτα ήχου!

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Re: Παράσιτα στην κάρτα ήχου!

Δημοσίευσηαπό Elisavet » 12 Σεπ 2009, 23:31

Τώρα έχω ήχο, αλλά όχι όπως πριν το πρόβλημα.
Έχω ήχο με την έννοια ότι ακούγονται οι ήχοι, αλλά η ποιότητά τους όπως και η ένταση είναι σημαντικά χαμηλότερα.
Για την ένταση υποθέτω ότι φταίει το γεγονός ότι από όλα τα πιθανά κανάλια παίζουν μόνο αυτά τα δύο που ανέφερα προηγούμενως. Πριν το πρόβλημα ο ήχος έβγαινε κυρίως από το Surround και από το PC speaker. Τώρα αυτά είναι... διακοσμητικά. Δεν βγαίνει απολύτως τίποτα από εκεί. Μόνο από το Front (που άμα ξεπεράσει το μισό της έντασης κάνει παράσιτα σα ραδιόφωνο) και το Side (που βγάζει ελαφρώς πιο βαθύ ήχο και επωμίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό της έντασης του ήχου). Ακόμη και τα εξωτερικά μου ηχεία το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν ελαφρώς την ένταση του ήχου και πολύ περισσότερο την ένταση των παρασιτων.
Έχω κοιτάξει πολλές φορές τις ρυθμίσεις του gnome-volume control χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα πέραν των παραπάνω. Ίσως αξίζει να σημειώσω ότι στην καρτέλα "διακόπτες" η μοναδική επιλογή που εμφανίζεται είναι το "headphones".
You can't always get what you want, but if you try sometimes you get what you need

Acer Aspire 5930 | NVidia GeForce 9300M GS | Intel Core Duo | 3Gb Ram | Ubuntu 10.10
Elisavet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Elisavet » 12 Σεπ 2009, 23:36

έγραψε:1. Δοκίμασε τη σίγαση σε πεδία του μίκτη που δε χρειάζεσαι οπότε να έχει μόνο τα πιο απαραίτητα.
2. Αυτό που αναφέρεις ως παράσιτα το λέμε συχνά ως «στατικό θόρυβο», σα να είναι κάποιο μικρόφωνο ανοιχτό και λαμβάνει θόρυβο του παρασκηνίου.
Θα υπέθετα ότι το μικρόφωνο μπορεί να ενεργοποιείται καθώς παίζεις κάποια μουσική, και ακούς δύο φορές τον ήχο.

Πράγματι τα παράσιτα δείχνουν να οφείλονται στο μικρόφωνο. Το έκλεισα και όλα καλα :D
Παρόλα αυτά ο ήχος συνεχίζει να βγαίνει μονάχα από το Front και το Side κανάλι. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό, πέραν του ότι πριν το πρόβλημα έβγαινε ο ήχος από άλλα.
Ευχαρίστως να σιγήσω τα πεδία του μείκτη που δεν χρειάζομαι, αλλά αν είναι μια να παίζει ήχος από το PC speaker και μια να παίζει από το Front (για παράδειγμα) τότε πραγματικά δε γνωρίζω ποια είναι τα απαραίτητα.
You can't always get what you want, but if you try sometimes you get what you need

Acer Aspire 5930 | NVidia GeForce 9300M GS | Intel Core Duo | 3Gb Ram | Ubuntu 10.10
Elisavet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Σεπ 2009, 23:40

Ίσως αυτό βοηθήσει.
(http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4928900)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Σεπ 2009, 23:45

:think:
Νομιζω καπου εδω θα ειναι η λυση......
viewtopic.php?f=9&t=20
δεν ειμαι σιγουρος ομως,
κατσε λιγο προς το παρων ετσι μεχρι να σου απαντησει καποιος αλλος που θα γνωριζει καλυτερα!! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Elisavet » 12 Σεπ 2009, 23:55

Θα τα κοιτάξω και τα δύο πρωί πρωί αύριο.
Για την ώρα έχω φάει τουλάχιστον 3 ώρες ψάχνοντας πριν ανοίξω το θέμα εδώ και πραγματικά το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι...
Ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση βοήθεια.
Μόλις έχω νεότερα να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε :lol:

Elisavet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Elisavet » 13 Σεπ 2009, 19:23

Καλησπέρα.
Σήμερα όλα μα όλα δουλεύουν όπως πριν το πρόβλημα.
Το βέβαιο είναι πως δεν ευθύνεται το γεγονός ότι ο υπολογιστής έκλεισε και ξανάνοιξε, καθώς και χθες τα restart έδιναν και έπαιρναν.
Τι να πω? Μπορεί να ήθελε... διακοπές :mrgreen:
Και πάλι ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, τουλάχιστον τα όσα συζητήθηκαν μπορεί να αποτελέσουν λύση για μελλοντικά προβλήματα άλλων.
Ελπίζω κι εύχομαι να μην καταλήξει το ubuntu να λειτουργεί στο 100% τυχαία ή όπως και τα windows, γιατί τότε θα χαθεί ένα μέρος της αξιοπιστίας του.

Elisavet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος