Elisavet έγραψε:Έχω απογοητευτεί εντελώς με αυτό το θέμα![]()
![]()
Δυστυχώς δεν είμαι σε προχωρημένο σημείο, αντίθετα τώρα μαθαίνω, το μόνο προχωρημένο στην υπόθεση είναι το εν λόγω πρόβλημα.
Πράγματι, το ζήτημα έχει πάει σε προχωρημένο στάδιο και στην πορεία πιστεύω ότι έχεις μάθει αρκετά πράγματα.
Κάτι ακόμα για να δοκιμάσεις είναι να αλλάξεις το model σε κάποιο από τα παρακάτω (μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα τα υπόλοιπα από Acer Aspire):
- Κώδικας: Επιλογή όλων
acer Acer laptops (Travelmate 3012WTMi, Aspire 5600, etc)
acer-aspire Acer Aspire 9810
acer-aspire-4930g Acer Aspire 4930G
acer-aspire-6530g Acer Aspire 6530G
acer-aspire-7730g Acer Aspire 7730G
acer-aspire-8930g Acer Aspire 8930G
Τη λίστα αυτή τη βρήκα από το http://www.kernel.org/doc/Documentation ... Models.txt και συγκεκριμένα από την ενότητα για ALC888 (όπως αναφέρει το alsa-info.sh).
Αντί να δοκιμάζεις κάθε φορά επανεκκίνση, μπορείς να εκτελείς
sudo /sbin/alsa force-reload
όπου το σύστημα θα φορτώνει ξανά το υποσύστημα πυρήνα για τον ήχο καθώς αλλάζεις το μοντέλο στο /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Το τελευταίο για δοκιμή είναι να δοκιμάσεις με ένα εξωτερικό μικρόφωνο (π.χ. headset).
Είσαι σε θέση να βρεις κάτι τέτοιο για να δοκιμάσεις;
Μετά τα παραπάνω, έχουμε το γράμμα προς alsa-devel!
[/quote]Elisavet έγραψε:Διάβασα το κείμενο εκσφαλμάτωσης αλλά δε με βοήθησε. Και τα εργαλεία εκσφαλμάτωσης είναι πολύ προχωρημένα για τις γνώσεις μου. Θα κάτσω να τα μελετήσω μεν, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω από μόνη μου.
Όσο για το forum στο ubuntu.org, το ανάλογο πρόβλημα δεν έχει λυθεί από κανέναν απ'ότι φαίνεται (κι επίσης το δικό μου ανάλογο θέμα δεν έχει απαντηθεί καν). Παίρνω την ευκαιρία να πω ότι το ελληνικό forum είναι κατά πολύ φιλικότερο προς το χρήστη.
Σε περίπτωση που κάποιος άλλος βοηθηθεί με ανάλογο πρόβλημα, εκτέλεσα και τα:
touli@toulitop:~$ sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
touli@toulitop:~$ lsof /dev/snd/*
COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE NODE NAME
mixer_app 3733 touli 21u CHR 116,0 5112 /dev/snd/controlC0
Μετά επεξεργάστηκα το αρχείο με το gedit και πρόσθεσα τη γραμμή
options snd-hda-intel model=acer
Δε βοήθησε στο θέμα μου, αλλά μπορεί να βοηθήσει άλλους.