Έχω ένα σύστημα ηχείων creative 5.1 και ενσωματωμένη στην μητρική την εξής κάρτα ήχου: Realtek ALC850t. Όσο καιρό από τις προτιμήσεις ήχου είχα επιλεγμένο το προφίλ Analog Stereo Output και δούλευαν τα δύο ηχεία και το subwoofer, ήταν όλα καλά. Επειδή όμως έχω σύστημα ηχείων 5.1 άλλαξα το προφίλ στο Analog Surround 5.1 Output. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός των δύο μπροστινών ηχείων και του subwoofer τα υπόλοιπα ηχεία δεν δουλεύουν, αλλά και ο ήχος που παράγεται έχοντας επιλεγμένο το προφίλ "Analog Surround 5.1 Output" από τα δύο μπροστινά ηχεία που δουλεύουν είναι προβληματικός (το ηχητικό αποτέλεσμα αναπαράγοντας ένα απλό mp3 για παράδειγμα, μοιάζει σαν να απαράγω χιλιοπαιγμένο δίσκο βινυλίου σε PickUp). Το ενδιαφέρον είναι όταν πατάω να κάνω test τα ηχεία. Εκεί όταν πατάω για παράδειγμα να τεστάρω το μπροστινό μεσαίο μπορεί να ακούγεται ταυτόχρονα το μπροστινό αριστερό, ή μόνο το μπροστινό αριστερό (δεν γίνεται πάντα το ίδιο πράγμα) ή για παράδειγμα όταν πατάω να τεστάρω το μπροστινό δεξιό, μπορεί να ακούγεται ταυτόχρονα και ήχος από το subwoofer ή ακόμα όταν πατάω να τεστάρω κάποιο από τα πίσω ηχεία ακούγεται ήχος μόνο από κάποιο από τα μπροστινά ηχεία (ή και ταυτόχρονα από δύο μπροστινά) και άλλα τέτοια περίεργα
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Υ.Γ: Ίσως το http://www.alsa-project.org/db/?f=6b0c42cf9c29bb616555caf0d5ee3e12f74a63cf με τα σχετικά στοιχεία του μηχανήματος μου, φανεί χρήσιμο σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.