Κάτι άλλο, off topic βέβαια αλλά δεν θέλω να ανοίξω νέο νήμα. Δεν είχα σκοπό να το κάνω, αλλά από τη στιγμή που το ανέφερε ο simosx δεν έχει βγει από το μυαλό μου.
simosx έγραψε:Το BIOS μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, μιας και σε νεότερες εκδόσεις του πυρήνα το Linux λαμβάνει υπόψιν περισσότερο τα στοιχεία που δίνει το BIOS (και μπορεί να μην είναι κατάλληλα για Linux).
Να αναβαθμίσω τελικά το BIOS;
Ο λόγος που δεν το έκανα, όπως ανέφερα σε προηγούμενη απάντηση, είναι επειδή είχα χαλάσει το παλιό μου laptop σε προσπάθεια για αναβάθμιση στο BIOS, ένα Toshiba Satellite, το 2008 με την 7.10 ή την 8.04, δεν θυμάμαι καλά. Αν και τότε έκανα τα πρώτα μου βήματα στο Ubuntu διάβαζα κάποια πράγματα από ξένες κοινότητες, αλλά έκανα την αναβάθμιση στα τυφλά, ίσως για αυτό να χάλασε, επειδή δεν συμβουλεύτηκα κάποιον οδηγό.
Τώρα αν και λέω πως έχω καλές γνώσεις στο linux, για αναβάθμιση στο BIOS είμαι έξω από τα νερά μου, δεν το έχω ξανακάνει (σωστά και πετυχημένα). Αλλά αφού έχω πολύ παλιά έκδοση, ίσως η τρέχουσα (F.44) να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή μου. Θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθεια της κοινότητας. Όμως θα αναγκαστώ να εγκαταστήσω και κάποια έκδοση windows για αυτή τη δουλειά, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κάποιος οδηγός εδώ ή κάποια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσω;