Πρόβλημα με soundblaster Audigy2[Επιλυμένο]

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Re: Πρόβλημα με soundblaster Audigy2[ΕΠΙΛΥΜΕΝΟ]

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 20 Μάιος 2008, 22:55

Ευχαριστώ πολύ Σίμο και όλους τους υπόλοιπους που βοήθησαν φυσικά.
Φαίνεται πως λειτουργούν όλα καλά προς το παρόν οπότε βάζω 'επιλυμένο' στο θέμα μου!

:D :D :D
Διανομή: Ubuntu 8.04(hardy) / Gnome 2.22.3
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με soundblaster Audigy2

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Μάιος 2008, 23:17

Πολύ ωραία. Πες μας τι ακριβώς έγινε. Βλέπεις στο γραφικό περιβάλλον, στις ιδιότητες για το μίκτη όλα τα ποτενσιόμετρα;
Τα βλέπεις από το alsamixer στην κονσόλα;

Μιας και δεν θα αγοράσουμε τέτοια κάρτα, είναι καλό να βάλεις κάπου στιγμιότυπα για να δούμε και εμείς (screenshots).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 20 Μάιος 2008, 23:40

Τα βλέπω και από το γραφικό περιβάλλον, στις ιδιότητες του μίκτη έχει 3 ποτενσιόμετρα, 2 για τα μπροστινά ηχεία κ ένα για το κεντρικό λέει(μάλλον το μπάσο θα εννοεί). Αν πάω όμως στα properties έχει ένα κάρο κουτάκια να τσεκάρω που εμφανίζουν τα ανίστοιχα ποτενσιόμετρα.
Τα είδα και από alsamixer όπως μου είπες.
Βασικά δεν πείραξα τπτ ούτε έκανα καμία αλλαγή μιας και ακούγονται καλά τώρα δεν θέλω να κάνω πειράματα.....
Δεν μου λες άσχετο....άλλαξα τον τίτλο του θέματος με 'επιλυμένο' στο τέλος αλλά δεν βλέπω να άλλαξε! Άλλαξε μόνο στο προηγούμενο post μου αν δεις. Γιατί? Μήπως δεν έχω δικαιώματα? Ας το κάνουν οι διαχειριστές αν το δουν.
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Μάιος 2008, 23:58

FleXcan έγραψε:Τα βλέπω και από το γραφικό περιβάλλον, στις ιδιότητες του μίκτη έχει 3 ποτενσιόμετρα, 2 για τα μπροστινά ηχεία κ ένα για το κεντρικό λέει(μάλλον το μπάσο θα εννοεί). Αν πάω όμως στα properties έχει ένα κάρο κουτάκια να τσεκάρω που εμφανίζουν τα ανίστοιχα ποτενσιόμετρα.
Τα είδα και από alsamixer όπως μου είπες.
Βασικά δεν πείραξα τπτ ούτε έκανα καμία αλλαγή μιας και ακούγονται καλά τώρα δεν θέλω να κάνω πειράματα.....
Δεν μου λες άσχετο....άλλαξα τον τίτλο του θέματος με 'επιλυμένο' στο τέλος αλλά δεν βλέπω να άλλαξε! Άλλαξε μόνο στο προηγούμενο post μου αν δεις. Γιατί? Μήπως δεν έχω δικαιώματα? Ας το κάνουν οι διαχειριστές αν το δουν.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δουλεύει από το γραφικό περιβάλλον. Το τέλειο θα είναι όταν κάνεις επανεγκατάσταση και βρεις το δρόμο ξανά ;-).

Για να αλλάξεις το τίτλο του νήματος πρέπει να πας πίσω στο αρχικό μήνυμα, και όχι σε κάποια από τις απαντήσεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με soundblaster Audigy2[Επιλυμένο]

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 21 Μάιος 2008, 17:07

A! ok πολύ ωραία τον διόρθωσα και τον τίτλο!

Κοίτα βασικά δεν έκανα και τίποτα οπότε πιστεύω και με επανεγκατάσταση θα δουλεύει.
Η μόνη εντολή που ίσως να άλλαξε κάτι είναι αυτή που μου είπαι ο vistakiller
sudo asoundconf set-default-card Audigy2
και πάλι αν δεις στην πρώτη σελίδα του post δεν ξέρω αν μου εκτελέστικε κανονικά.
Πάντως από εκεί και πέρα φαίνεται να σταμάτησε το πρόβλημα!

ThanX again.... :D
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 23 Μάιος 2008, 16:39

Σαν να έβγαλα κάποια άκρη μου φαίνεται..... :roll:

Aρχικά βεβαιώθηκα πως η κάρτα μου έχει βρεθεί από το σύστημα:

Εικόνα

Αφού λοιπόν την βλέπει κανονικά, φαντάστηκα ότι κάτι παίζει με το mixing του ήχου....
Πάμε λοιπόν, διπλό κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο system tray:

Εικόνα

...και ανοίγει το Alsa Mixer. Από το File -> Change Device -> επέλεξα μία-μία τις διαθέσιμες επιλογές, μέχρι να βρω αυτήν με τις περισσότερες ρυθμίσεις.

Εικόνα

Κάθε φορά που επέλεγα μια συσκευή ήχου, πήγαινα μετά στο Edit -> Preferences για να δω τι διαθέσιμες υποεπιλογές μου είχε:

Εικόνα

...Τελικά αυτή με τις περισσότερες επιλογές ήταν η "SB Live (Unknown)" που ήταν και εξαρχής τσεκαρισμένη. Λογικό, αφού αυτή είναι η default κάρτα ήχου μου (SB Live! 5.1). Την επιλέγω λοιπόν και από το menu Edit -> Preferences διαλέγω ποιά ποτενσιόμετρα θέλω να βλέπω:

Εικόνα

Στην περίπτωσή μου έχει άπειρες επιλογές, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχω ιδέα τι κάνουν! Με trial n error τις δοκίμασα όλες :P μέχρι να ακούσω κάποια διαφορά. Αποδείχτηκε ότι ήχο στο woofer και στο center ηχείο έπαιρνα όταν είχα τσεκαρισμένα και ενεργοποιημένα (από την καρτέλα "Switches" ) τα switches "Sigmatel 4 Speaker Stereo", "Sigmatel Output Bias" και "Tone"

Εικόνα

Με την ενεργοποίηση του "tone" δίπλα στο ποτενσιόμετρο master εμφανίζονται και τα bass - treble με τα οποία ρυθμίζεται η ένταση στο woofer και στα τουίτερ.

Εικόνα

Εξακολουθώ βέβαια να μην παίρνω ήχο στα πίσω ηχεία (rear front / left) αλλα'αυτό δεν με πολυπειράζει για να πω την αλήθεια, μιας και έτσι κι αλλιώς ελάχιστες εφαρμογές / ταινίες -ακόμη και στα win- υποστηρίζουν 5,1 surround ήχο, οπότε τα rear ηχεία ήταν έτσι κι αλλιώς σε αχρηστία. Τουλάχιστον ενεργοποιήθηκε το woofer, πράγμα που ανέβασε παρασάγκας την ποιότητα ήχου (αν και μου φαίνεται ότι ακόμη υπολοίπεται κάπως σε σχέση με τα win, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας :P )

Ευχαριστώ πολυ'για την βοήθεια :geek:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 24 Μάιος 2008, 16:10

Βασίλη τί μάρκα ηχεία έχεις?

Ρωτάω γιατί εγώ έχω της creative 5.1 και μου παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά αλλά παρόλο που έπαιξα με τα ποτενσιόμετρα δεν κατάφερα να παίξει και το woofer. Για τα πίσω δεν τρελένομαι κ εγώ αλλά τουλάχιστον αν έχεις καμιά ιδέα μπας κ αναστήσω το woofer :p
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 24 Μάιος 2008, 23:55

FleXcan έγραψε:Βασίλη τί μάρκα ηχεία έχεις?

Ρωτάω γιατί εγώ έχω της creative 5.1 και μου παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά αλλά παρόλο που έπαιξα με τα ποτενσιόμετρα δεν κατάφερα να παίξει και το woofer. Για τα πίσω δεν τρελένομαι κ εγώ αλλά τουλάχιστον αν έχεις καμιά ιδέα μπας κ αναστήσω το woofer :p

Τα δικά μου είναι sound innovator (το brand του e-shop), τα είχα αγοράσει προ 6ετίας :P Tα συγκεκριμένα που έχω δεν υπάρχουν πλέον στους καταλόγους του :lol:

Δεν ξέρω τι ακριβώς έπαιξε... Σε εμένα διαπίστωσα ότι όλη την δουλειά την έκανε η ενεργοποίηση της επιλογής "Sigmatel 4 Speaker Stereo". Απ'ότι κατάλαβα, η συγκεκριμένη ενεργοποιεί 4κάναλη έξοδο από την κάρτα ήχου (γι'αυτό και μου παίζουν μόνο τα Left - Center - Right - Woofer και όχι τα δύο πίσω...) Η ένταση στο woofer μεταβάλλεται με το "Bass" στο tone.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να ισχύουν μόνο για τον δικό μου συνδυασμό κάρτας-ηχείων :roll:
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 25 Μάιος 2008, 13:52

Ενεργοποίησα κ εγώ την επιλογή "Sigmatel 4 Speaker Stereo", που δεν την είχα προσέξει πριν και κάτι ακούγεται μου φαίνεται στο woofer.(αν κ όχι με ένταση, πάντως βγάζει αέρα από την τρύπα που σημαίνει δουλεύει λογικά :P ). Το center δεν μου έπαιξε. Ίσως να 'έπιασαν' μόνο για την κάρτα-ηχεία σου όπως λες. Όπως και να'χει καλύτερα από πριν είναι οπότε είμαι ευχαριστημένος :)
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 25 Μάιος 2008, 15:22

FleXcan έγραψε:Ενεργοποίησα κ εγώ την επιλογή "Sigmatel 4 Speaker Stereo", που δεν την είχα προσέξει πριν και κάτι ακούγεται μου φαίνεται στο woofer.(αν κ όχι με ένταση, πάντως βγάζει αέρα από την τρύπα που σημαίνει δουλεύει λογικά :P ). Το center δεν μου έπαιξε. Ίσως να 'έπιασαν' μόνο για την κάρτα-ηχεία σου όπως λες. Όπως και να'χει καλύτερα από πριν είναι οπότε είμαι ευχαριστημένος :)

Eνεργοποίησες και το "tone" ώστε να σου βγάλει τα ποτενσιόμετρα "bass" και "treble" ? Με το bass ρυθμίζεις την ένταση του woofer ;)
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος