10.04 - Δεν εντοπίζεται κάρτα ήχου μετά από λήψη ενημερώσεων

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

10.04 - Δεν εντοπίζεται κάρτα ήχου μετά από λήψη ενημερώσεων

Δημοσίευσηαπό anvo » 20 Οκτ 2010, 12:04

Είχα ανοικτό ένα βίντεο, Windows σε Virtualbox και ταυτόχρονα κατέβαζα ενημερώσεις για το 10.04, όταν ξαφνικά ο υπολογιστής "κόλλησε" και είχα έναν επαναλαμβανόμενο ήχο στα ηχεία! Αναγκάστηκα να σβήσω τον υπολογιστή (HP G5055EA) και όταν τον άνοιξα αμέσως διαπίστωσα ότι η κάρτα ήχου δεν εμφανίζεται στο "gnome-volume-control" στο tab "Υλικό", το οποίο είναι κενό.

Η εντολή "lspci -v" εμφανίζει την ακόλουθη, μεταξύ άλλων, συσκευή:

Κώδικας: Επιλογή όλων
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 30a5
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 7
Memory at d0340000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: snd-hda-intel

Το αποτέλεσμα του "alsa-info.sh" το έχω αποστείλει εδώ: http://www.alsa-project.org/db/?f=a9134 ... 6ef5910137
Τέλος, η εντολή "aplay -l" μου δίνει:

george@deadend:~$ aplay -l
aplay: device_list:223: Δεν βρέθηκαν κάρτες ήχου ...

Ακολούθησα όλες τις σχετικές οδηγίες για επίλυση προβλημάτων ήχου που υπάρχουν στο φόρουμ, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα... Επίσης, έκανα εκτεταμένη αναζήτηση στο google για παρόμοια ζητήματα με τον ήχο, αλλά και πάλι δεν κατάφερα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα...

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο πρόβλημα αυτό...; Χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση κάποιας λύσης;

Γιώργος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο (απλός χρήστης από το 1997) ┃ Προγραμματισμός: Τι είναι αυτό; ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint GNU/Linux 64bit και Ubuntu GNU/Linux 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i3-4010U │ 8GB │ Intel(R) Haswell-ULT │ WLAN Intel Wireless 3160 │ RTL8111/8168/8411
anvo
babeTUX
babeTUX

IRC: anvo
Εκτύπωση

Re: 10.04 - Δεν εντοπίζεται κάρτα ήχου μετά από λήψη ενημερώ

Δημοσίευσηαπό SpaceBoy » 31 Οκτ 2010, 11:55

anvo έγραψε:Είχα ανοικτό ένα βίντεο, Windows σε Virtualbox και ταυτόχρονα κατέβαζα ενημερώσεις για το 10.04, όταν ξαφνικά ο υπολογιστής "κόλλησε" και είχα έναν επαναλαμβανόμενο ήχο στα ηχεία! Αναγκάστηκα να σβήσω τον υπολογιστή (HP G5055EA) και όταν τον άνοιξα αμέσως διαπίστωσα ότι η κάρτα ήχου δεν εμφανίζεται στο "gnome-volume-control" στο tab "Υλικό", το οποίο είναι κενό.

Η εντολή "lspci -v" εμφανίζει την ακόλουθη, μεταξύ άλλων, συσκευή:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 30a5
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 7
Memory at d0340000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: snd-hda-intel

Το αποτέλεσμα του "alsa-info.sh" το έχω αποστείλει εδώ: http://www.alsa-project.org/db/?f=a9134 ... 6ef5910137
Τέλος, η εντολή "aplay -l" μου δίνει:

george@deadend:~$ aplay -l
aplay: device_list:223: Δεν βρέθηκαν κάρτες ήχου ...

Ακολούθησα όλες τις σχετικές οδηγίες για επίλυση προβλημάτων ήχου που υπάρχουν στο φόρουμ, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα... Επίσης, έκανα εκτεταμένη αναζήτηση στο google για παρόμοια ζητήματα με τον ήχο, αλλά και πάλι δεν κατάφερα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα...

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο πρόβλημα αυτό...; Χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση κάποιας λύσης;

Γιώργος.

φίλε κάνε αναβάθμιση στα 10.10 εγώ έτσι έλυσα το πρόβλημα μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Ultimate Edition 10.10 (maverick) Core Linux 2.6.35-22-generic | GNOME 2.32.0
Προδιαγραφές ⇛ RAM 1GB │ NVIDIA GS │ ΑMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800++ │ Bluetooth │ HD Audio
SpaceBoy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος