Πρόταση για κάρτα ήχου USB συμβατή με Ubuntu 10.04

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Πρόταση για κάρτα ήχου USB συμβατή με Ubuntu 10.04

Δημοσίευσηαπό Renegadeek » 24 Νοέμ 2010, 23:26

Γεια σας. Ειμαι πολυ φρεσκος στο linux και θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχει καποια usb καρτα ηχου, η οποια επιβεβαιωμενα, λειτουργει απροβληματιστα με Ubuntu 10.04 (64-bit). Εχω ενα dell και θα ηθελα μια usb (or PCMCIA) καρτα με οπτικη εξοδο ωστε να γινεται συνδεση με εναν audio ενισχυτη (coaxial ή optical). Ειδα και το script του ALSA, αλλα αυτο θα μου χρησιμευσει εφ'οσον αγορασω την καρτα! Με ενα ψαξιμο στο google δεν βρηκα βεβαιες πληροφοριες για αυτο το θεμα, οποτε θα παρακαλουσα την δικη σας πειρα/δοκιμη με καρτες usb/pcmcia.

σας ευχαριστω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS / WinXP SP3 σε Dell vostro 1510
Προδιαγραφές ⇛ T5670 │ RAM 2GB │ Intel GMA X3100 │ BCM4312 802.11b/g │ HD Audio │ TFT 1440x900
Renegadeek
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόταση για κάρτα ήχου USB συμβατή με Ubuntu 10.04

Δημοσίευσηαπό jagga » 25 Νοέμ 2010, 03:44

καλησπερα! διχος ιδιεταιρη εμπειρια σε ubuntu σου λεω να εστιασεις στις δυνατοτητες τησ καρτας που θα επιλεξεις γιατι το λειτουργικο 8α τρεξει οτι του βαλεις..
με βαση τα παραπανω θα σου προτεινα μια m-audio για εφαρμογες μιξης ηχου (που εκει θα χρειαστεις το λγοτερο δυνατο latency & η m-audio ειναι η πιο value 4 money επιλογη).
αν παλι απλα 8ες μια καρτα που να ακους καλο ηχο διχος ομως μεγαλη δυναμη επεξεργασιας (απλα πραγματα δηλ) παρε μια creative!

προτεινω
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html
Κώδικας: Επιλογή όλων

Full Features
insert jack (¼” TRS) for outboard processors
2 balanced outputs (¼” TRS)
4 unbalanced outputs (RCA)
S/PDIF digital I/O with w/ 2-channel PCM
S/PDIF out also supports pass-through of AC-3/DTS surround-encoded content
1 x 1 MIDI I/O with activity LEDs
headphone output (¼” TRS) with level control
headphone A/B source switch for DJ-style cueing
input/playback mix control for hardware direct monitoring
mono switch for input/playback direct monitoring
master output level control
near zero-latency hardware direct monitoring
low-latency ASIO software monitoring
USB connection to computer
powered via USB or optional AC power adapter
Kensington lock port
Mac and PC compatible; class compliant with Mac OS X 10.3.9 and higher
includes Ableton Live Lite music production software so you can make music right away
* 16-bit/48kHz 2 x 4 operation is class-compliant. Driver installation required to access more I/O.
Γνώσεις ⇛ Linux: αρχάριος┃ Προγραμματισμός: οχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: ubuntu 13.04 (64bit)
Προδιαγραφές ⇛ Intel® Core™2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz × 2
RAM 7,8 GB │ Graphics Card: ATI Radeon 4870 │
jagga
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 25 Νοέμ 2010, 06:47

Φίλε jagga ξέρεις αν παζουν σωστά στο linux η m-audio Delta series? :)
( η πληροφορίες στο internet είναι ελάχιστες και ασαφής...) :(
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 25 Νοέμ 2010, 10:36

jagga έγραψε:γιατι το λειτουργικο 8α τρεξει οτι του βαλεις..

Συμφωνώ με το sokoban4ever φίλε jagga.

Τη συγκεκριμένη κάρτα βέβαια την έχω σεττάρει σε μηχάνημα με 9.10 και δούλεψε. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Δεν είναι plug n play. Γνωρίζεις αν ο φίλος Renegadeek έχει τις γνώσεις να τη ρυθμίσει σε linux ? γιατί εγώ βλέπω

απο την υπογραφή του Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό . Επομένως αν ο φίλος μας ζητάει όντως κάτι τόσο εξειδικευμένο θα πρέπει να το ψάξει καλά για να το σεττάρει. Και φυσικά να πω οτι τελικά η κάρτα αυτή δουλεύει με μικρότερο latency

σε λινουξ απο οτι σε windows. Αλλά για να τη ρυθμίσεις αν δεν ξέρεις μπορεί να θες και 2 - 3 μέρες...

Επίσης για μια τέτοια δουλειά θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος να διαβάζει για real time kernel και διάφορα άλλα. Τελικά δουλεύει αλλά με κόπο και διάβασμα.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 25 Νοέμ 2010, 14:48

Δε νομίζω οτι είναι απαραίτητος realtime kernel.
Από την άλλη,σίγουρα θα πρέπει να στήσει Jack.
http://en.wikipedia.org/wiki/JACK_Audio_Connection_Kit
Ή να βάλει μια διανομή που τα έχει έτοιμα και τα 2 αυτά (ubuntu studio,64 studio)
Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 25 Νοέμ 2010, 14:55

headless έγραψε:Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις.

Δεν το παρουσιάσα τραγικό. Την αλήθεια λέω. Για σενα που έχεις κάποια πείρα μπορεί να είναι πιο εύκολο. Επειδή το πέρασα βήμα βήμα θέλει κάποιο σχετικό διάβασμα και ψάξιμο.

Όσο για τον rt kernel μπορεί με τους τελευταίους να μη χρειάζεται όντως. Η ρύθμιση του jack πάλι είναι αρκετά χρονοβόρα και πρέπει να πειραματιστείς πολύ. Εγώ είχα έτοιμο και ένα σχέδιο απο ένα studio και το ακολουθησα.

Τραγικό δεν είναι και οδηγοί υπάρχουν, αλλά δεν είναι και plug n play και αν κάποιος το χρειάζεται για δουλειά και δεν έχει χρόνο, δεν πρέπει να του πεις οτι δεν είναι ολα μελι γάλα?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jagga » 25 Νοέμ 2010, 20:38

εγω ετρεχα την Μ-audio 1010Lt στο δικο μου και δεν ειχα προβληματα! απλα δεν ειχα δοκιμασει την δυναμη επεξεργασιας της σε ουμπουντου αλλα εχω την εντυπωση πως απ τη στιγμη που ετρεξε σωστα, σαφος και η δουλεια που εχει να κανει 8α γινετε καλητερα απο μια συμβατικη καρτα
jagga
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jagga » 25 Νοέμ 2010, 20:47

ηθελα ακομα να πω πως προκειτε για μια εξωτερική καρτα.. πλεονέκτημα μεγαλο!
Με την ελαχιστη εμπειρια σε linux και την καλη μου εμπειρια σε καρτες ηχου αυτα ειχα να πω μονο! Δε θα ειμουν σιγουρος αν επρεπε να πω κατι περισωτερο!
οσο για το αν χρειαζομαστε λιγο περισωτερο χρονο εμεις οι αγχαριοι ακομα στο Ubuntu αυτο ειναι το μονο σιγουρο!
εγω εκανα καιρο μεχρι να στισω το αμαροκ με επιτυχεια σε 8.04 .. παιχνιδακι για τους παλιοτερους.. προσωπικα αν δεν ειχα το χρονο θα εμενα ακομα σε γουιντοους! προφανος εχει χρονο για κατι νεο κ ο φιλος μας που ρωταει
τεσπα πολλα ειπα και γεμιζω αδικος το ποστ!
jagga
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Renegadeek » 26 Νοέμ 2010, 22:33

Αγαπητοι φορουμιτες, σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Η αληθεια ειναι οτι εχω ελαχιστες γνωσεις στο unix και φυσικα δεν εχω στησει ακομη το amarok (το εχω ομως εγκαταστησει). Δεν εχω πολυ χρονο, αλλα θα ηθελα να τον αφιερωσω ωστε να φερω σε λειτουργια την οποια καρτα ηχου και βεβαια να σεταρω και το amarok (εως τοτε boot απο windows). Υπαρχουν tutorials/αναλυτικες οδηγιες για τα παραπανω? Διαφορετικα δεν νομιζω να βγαλω ακρη. Εχω εκδοση Ubuntu 10.04.1 LTS (64bit). Εαν βαλω καποια νεωτερη θα πρεπει να στησω εκ νεου την καρτα? Και γενικα ειναι απαραιτητο να πηγαινω παντα στη νεοτερη εκδοση?

Επισης, ξερω οτι η παρακατω καρτα ειναι πολυ καλη (αλλα μονο μεσω e-bay την βρισκει κανεις),
audiotrak prodigy cube, αλλα δεν βρηκα πουθενα καποιον χρηστη ubuntu που να λεει οτι την εχει σεταρει (επισημως δεν υποστηριζεται φυσικα). Ειναι μια χαρα για την δουλεια που την θελω.

http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/

Σας ευχαριστω και παλι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS / WinXP SP3 σε Dell vostro 1510
Προδιαγραφές ⇛ T5670 │ RAM 2GB │ Intel GMA X3100 │ BCM4312 802.11b/g │ HD Audio │ TFT 1440x900
Renegadeek
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jagga » 29 Νοέμ 2010, 15:12

Σε Kubuntu οπως βλεπω θελει δουλεια η M-audio..
oπως προειπα, παλιοτερα σε ubuntu (9.10 αν θυμαμε καλα) ετρεχε μια χαρα χωρις να ασχολιθω ιδιεταιρα
jagga
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ