Καλησπέρα σε όλους τους Ubuntuers,
Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ξαναγυρίσω σε ubuntu, μετά από μια διακοπή που είχα δοκιμάζοντας το sabayon. Αρχικά δοκίμασα το 11.04 αλλά αφού δεν με βόλεψε το unity είπα να γυρίσω στο 10.10 που είναι πιο γνώριμο. Το πρόβλημα που έχω αφορά τον ήχο αλλά δυστυχώς επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα. Η κάρτα ήχου μου είναι η onboard στην μητρική που χρησιμοποιεί τον HDA Intel οδηγό. Αν και έχω ήχο, φαίνεται σαν να γεμίζει το buffer και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κολλάει και να ξανα αδειάζει για να συνεχίσει. Το αποτέλεσμα, κολλήματα σε αναπαραγωγή video, ειδικά σε HD υλικό καταντάει κουραστικό καθώς οι ταινίες δεν βλέπονται. Δυστυχώς έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους οδηγούς που υπάρχουν και προτείνονται εκεί έξω χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήχο έχω, αλλά είναι με σπασίματα, κολλήματα, και άλλα τραγικά που δεν είχα δει ποτέ στο sabayon. Ειδικά με την επεξεργαστική ισχύ που έχω θεωρώ ότι είναι τραγικό να μην μπορώ να δω ένα HD video χωρίς κολλήματα...
Anyway, ορίστε το information script μου. Είμαι όλος αυτιά για μια πιθανή λύση στο πρόβλημα μου.
Έχω δοκιμάσει -σχεδόν- τα πάντα. Το πρόβλημα υπάρχει και σε αναπαραγωγή ήχου, και σε video, και σε οτιδήποτε περιλαμβάνει ήχο.