Χαιρετώ την ελληνική κοινότητα του Ubuntu!
Έχω μια απορία σχετικά με κάτι που (ενδεχομένως) έχει να κάνει με πρόβλημα. Κατ' αρχάς να επισημάνω ότι είμαι πολύ φρέσκος στο linux. Έβαλα το ubuntu 8.10 πριν κανα 2 βδομάδες (δεν έχω βάλει ακόμα Windows κι αυτό γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος με το linux). Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει μεγάλη πρόοδο, αλλά εντούτοις έχω πολλά να μάθω ακόμα. Κι έρχομαι στο θέμα:
Ορισμένες φορές, όχι πάντα, όταν κάνω restart ή κλείνω τον υπολογιστή, εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με μία παύλα ν' αναβοσβήνει. Αυτό κρατάει για κάποια λεπτά (τόσα όσο να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει κολλήσει, ενώ εν τέλει δεν έχει κολλήσει και στο τέλος κάνει το restart ή κλείνει). Υποψιάζομαι ότι ίσως (ίσως λέω) να 'χει να κάνει με την κάρτα ήχου, γιατί μια φορά (νομίζοντας ότι έχει κολλήσει σ' αυτή τη μαύρη οθόνη) πάτησα στιγμιαία το κουμπί που κλείνει το laptop και τότε εμφανίστηκε το εξής: saving system clock......ok
Shutting down Alsa mixer......
Δηλαδή προσπαθούσε να κλείσει ο driver της κάρτας ήχου. Αυτά. Δεν ξέρω, μπορεί να 'ναι και φυσιολογικό, απλά επειδή δεν μου το κάνει πάντα και όταν το κάνει, καθυστερεί περισσότερο από το συνηθισμένο, γι' αυτό είπα να ποστάρω μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κανείς.
Ευχαριστώ πολύ!!!