Σχετικά με την τακτική.
Κοίτα.
Αν δεν βραχείς κολύμπι δεν μαθαίνεις.
Και τα λάθη και το μπάχαλο και αυτό εμπειρία είναι που μαθαίνεις κάτι.
Η λύση στα περισσότερα προβλήματα δίνεται από άτομα σαν εσένα που έχουν εμπειρία.
Εχθές λέω πήγε για ύπνο ο άνθρωπος κάτσε να αυτοσχεδιάσω.
Πήγα να κάνω και αυτό που ανέφερες να παίξω με τις ρυθμίσεις στο alsamixer.
Έλα μου που όμως μου πετάει μύνημα δεν βρίσκω τέτοιο αρχείο.
'Οπα λέω έγιναν όλα μπάχαλο.
Εγώ σκεπτόμενος ακόμα με την νοοτροπία των windows λέω ε θα κάνω απεγκατάσταση τα alsa utils και θα τα ξαναβάλω και έτσι θα επανέλθη.
Βρήκα πως να το βγάλω από το τερματικό αλλά έλα ντε που δεν εγκαθιστώταν μετά όλα τα αρχεία και μου έβγαζε μύνημα λάθους.
Πάω να τρέξω το alsamixer από το τερματικό να πάλι το ίδιο μύνημα για αρχεία που δεν βρίσκει.
Και έφταιγαν οι λάθος ρυθμίσεις.
Διορθώνω τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες σου και ως δια μαγείας τώρα βρίσκει το alsamixer και δεν βγάζει μύνημα ότι δεν βρίσκει κάποια αρχεία.
Με λίγα λόγια αυτό που είπα στην αρχή ότι η νοοτροπία στο linux ακόμα και στην εγκατάσταση και απεγκατάσταση και στον τρόπο επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των windows.
Βρήκα κάποιον ρωτούσε πως να κάνει re install το πακέτο alsa και έγραφε κάποιος ένα script και το έτρεξα και αυτό μου δημιούργησε ένα μενού χρήστη και όταν πάω να μπω στο ubuntu έχει επιλογές να επιλέξω να ubuntu, clx dock και στάνταρ.
Εάν επιλέξω cairo clx dock τότε εμφανίζεται μόνο η μπάρα του cairo dock κάτω.
Αυτή στα πλάγια του ubuntu δεν υπάρχει.
Αλλά όσον αφορά το alsa δεν έφτιαξε κάτι.
Να το script και η ιστοσελίδα που το αντέγραψα.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa; sudo apt-get update;sudo apt-get dist-upgrade; sudo apt-get install pavucontrol linux-sound-base alsa-base alsa-utils gdm ubuntu-desktop linux-image-`uname -r` libasound2; sudo apt-get -y --reinstall install linux-sound-base alsa-base alsa-utils gdm ubuntu-desktop linux-image-`uname -r` libasound2; killall pulseaudio; rm -r ~/.pulse*; sudo usermod -aG `cat /etc/group | grep -e '^pulse:' -e '^audio:' -e '^pulse-access:' -e '^pulse-rt:' -e '^video:' | awk -F: '{print $1}' | tr '\n' ',' | sed 's:,$::g'` `whoami`
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1537375Πάντως ούτε με το alsamixer πέτυχα τίποτα.
Αν έχεις την όρεξη και επιτρέπετε και από το φόρουμ μπορώ να σου στείλω κάποια ώρα σε προσωπικό μύνημα κωδικό να μπεις με το teamviewer να δεις και το πρόβλημα που σου λέω μπας και έχεις καμμιά ιδέα και βλέπωντας απευθείας όποια πληροφορία θες από το σύστημα,