Amanero Combo384 Module – USB

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Amanero Combo384 Module – USB

Δημοσίευσηαπό gefior » 01 Μαρ 2015, 23:26

Εχω το ubuntu 14.04 LTS εδω και 3 βδομαδες, και αρα ειμαι απειρος.
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι δεν εχω ηχο μεσα απο τον DAC που ειναι συνδεδεμενος με το PC μεσω USB 2.0 και της καρτας Amanero που ειναι μεσα στον DAC (ιδιοκατασκευης). Σπευδω να πω εδω οτι στα Windows 8.1 x64 δεν εχω κανενα προβλημα.
Στα Sound settings και στο tab Output, βλέπω Digital Output (S/PDIF) - Combo384 Amanero Και στο Analog Output - Combo384 Amanero.
Δεν υπαρχει καποια επιλογη με USB.
Αν και εχω ριξει αρκετο ψαξιμο και γκουγκλαρισμα δεν εχω βρει κατι που να μου λυσει το προβλημα.
Ευχαριστω.

Με την εντολη “cat /proc/asound/cards”
μου γυρνα :

Κώδικας: Επιλογή όλων
0 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xf6080000 irq 17
1 [STH6 ]: AV200 - Xonar ST+H6
Asus Virtuoso 100 at 0xc000, irq 19
2 [Amanero ]: USB-Audio - Combo384 Amanero
Amanero Technologies†††††††††††††††�� Combo384 Am

Αν συνδεσω και τα ακουστικα /μικροφωνο σε USB εχω:

0 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xf6080000 irq 17
1 [STH6 ]: AV200 - Xonar ST+H6
Asus Virtuoso 100 at 0xc000, irq 19
2 [Amanero ]: USB-Audio - Combo384 Amanero
Amanero Technologies†††††††††††††††�� Combo384 Am
3 [Set ]: USB-Audio - USB Headphone Set
USB Headphone Set at usb-0000:00:1d.0-1.2, full speed

Στο αρχειο alsa-base.conf (/etc/modprobe.d/alsa-base) θα πρεπει να αλλαξει η σειρα, δεν με ενδιαφερει η Nvidia. Θελω να εχει προτεραιοτητα η Xonar και μετα η Amenero.
Αλλα πως?????

Επισης με την aplay -l εχω:

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
card 1: STH6 [Xonar ST+H6], device 0: Multichannel [Multichannel]
card 1: STH6 [Xonar ST+H6], device 1: Digital [Digital]
card 2: Set [USB Headphone Set], device 0: USB Audio [USB Audio]
card 3: Amanero [Combo384 Amanero], device 0: USB Audio [USB Audio]
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 04 Μαρ 2015, 23:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Τον κώδικα τον βάζουμε σε [code] bbcode
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Amanero Combo384 Module – USB

Δημοσίευσηαπό gefior » 03 Μαρ 2015, 18:26

Μια και ειμαι νεος στο Ubuntu και επειδη εχω κανει dual boot με τα Windows 8.1 οι συγκρίσεις είναι μοιραιες.
Στα windows αν ηθελα να ακουσω τη μουσικουλα μου αναλογικα μεσα από την καρτα ηχου (Xonar), δεν ειχα κανενα προβλημα, αν ηθελα μεσα απ’τον DAC, επελεγα την Amanero USB και παλι κανενα προβλημα.
στο ubuntu (sound settings), όταν σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις μεταξυ αναλογικου και ψηφιακου ηχου από την Amanero combo384, τι ακριβως εννοει (ο ποιητης) ή μηπως αυτό που εχει αναγνωρισει σαν Amanero είναι κατι άλλο ??????????
Τρεχοντας εντολες μεσα από το τερματικο βλεπω ότι αναγνωριζουν το ubuntu την καρτα σαν USB, αλλα μεσα από προγραμματα όπως το Kodi, ή το volume control δεν υπαρχει καν.
Υπαρχει δυνατοτητα να επιλεγω την Xonar / Amanero μεσα απο το Terminal??????
Ξαναζητω την βοηθεια σας άλλη μια φορα !!!!!!
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 04 Μαρ 2015, 21:08

Από τα αποτελέσματα που έχεις παραθέσει φαίνεται ότι βλέπει τρία δυνατά outputs:
α) Την έξοδο της nvidia
β) Την αναλογική xonar
γ) Την usb amanero.
Εσύ ποιο output έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείται και από που ;
Δεν τρέχω unity ή gnome, αλλά KDE, οπότε σου δείχνω μια εικόνα από τη σχετική εφαρμογή.

Όπως βλέπεις αναγνωρίζει την αναλογική onboard και την hdmi της nvidia.
Όπως είναι στην εικόνα έχω επιλέξει να χρησιμοποιείται πρώτα η αναλογική, και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη συνέχεια η hdmi, αν αλλάξω τη σειρά τους θα αλλάξει και προτεραιότητα.
Εσύ πως το έχεις ρυθμίσει ;

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς τι είδους stream έχεις επιλέξει να αποστέλλεται κατά την αναπαραγωγή. Είσαι σίγουρος ότι είναι stream που υποστηρίζει το dac σου ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gefior » 05 Μαρ 2015, 19:53

dim459 έγραψε:Από τα αποτελέσματα που έχεις παραθέσει φαίνεται ότι βλέπει τρία δυνατά outputs:
α) Την έξοδο της nvidia
β) Την αναλογική xonar
γ) Την usb amanero.
Εσύ ποιο output έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείται και από που ;
Δεν τρέχω unity ή gnome, αλλά KDE, οπότε σου δείχνω μια εικόνα από τη σχετική εφαρμογή.

Όπως βλέπεις αναγνωρίζει την αναλογική onboard και την hdmi της nvidia.
Όπως είναι στην εικόνα έχω επιλέξει να χρησιμοποιείται πρώτα η αναλογική, και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη συνέχεια η hdmi, αν αλλάξω τη σειρά τους θα αλλάξει και προτεραιότητα.
Εσύ πως το έχεις ρυθμίσει ;

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς τι είδους stream έχεις επιλέξει να αποστέλλεται κατά την αναπαραγωγή. Είσαι σίγουρος ότι είναι stream που υποστηρίζει το dac σου ;

Συγνωμη που αργησα να απαντησω.
Κατ’αρχας σου υπενθυμίζω ότι μιλας μ’ένα ασχετο στο ubuntu.
Στα sound settings μου εμφανιζει Amanero Combo384 ΟΧΙ USB όπως εμφανιζεται στο terminal αλλα και στα Windows 8,1, και μετα να επιλεξω αναλογικα ή ψηφιακα (s-pdif) κατι που ειλικρινα δεν το καταλαβαινω!!!!!!!!!.
Θα σου εδειχνα εικόνα αλλα ειμαι στα Windows τρεχοντας ένα recovery προγραμμα και δεν μπορω.
Βεβαια ο,τι και να διαλεξω ΜΟΥΓΚΑ από τον DAC.
Τωρα οσον αφορα το strean που λες, σε τι διαφοροποιούνται το ubuntu από τα Windows και από πού να επιλεξω το stream ???????????
Αν εννοεις ότι πχ δεν παιζουν τα 384Khz, αλλα μεχρι 192Khz, και πως γινεται η αλλαγη αυτή?????

Εικόνα
Προφανως και μονο που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις νάκουσεις αναλογικα ή ψηφιακα μεσα απο την Amanero δηλ. μεσα απο συνδεση με USB, καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.
Υπαρχει καποιος που εχει συνδεση υπολογιστη με DAC μεσω USB ?????
Ξαναρωτω, μπορω να επιλεξω την Amanero μεσα απο Terminal και να καθορισω και καποιες παραμετρους οπως το stream??????

Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).
Επειδη αυτος ειναι ενας music editor και οχι για να ακους μουσικη, πως ειναι δυνατον να γινει η επιλογη απο τις γενικες ρυθμισεις.

Αν μου ελεγε καποιος οτι θα συναντουσα τετοια προβλημτα στο ubuntu θα το σκεφτομουν πολυ να τα εγκαταστησω!!!
Δηλ. δεν ειναι δυνατον να μην μπορεις μεσα απο τις γενικες ρυθμισεις του ηχου στο ubuntu να
επιλεξεις την USB Audio καρτα, αλλα να μπορεις μονο μεσα απο μια συγκεκριμενη εφαρμογη!!!!!
Καλο κι'αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 06 Μαρ 2015, 21:19

gefior έγραψε:Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).

OK, ξεκινώντας από αυτό, κατ' αρχάς επιβεβαιώνουμε ότι υποστηρίζεται από το λειτουργικό.
gefior έγραψε:Προφανως και μονο που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις νάκουσεις αναλογικα ή ψηφιακα μεσα απο την Amanero δηλ. μεσα απο συνδεση με USB, καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.

Αυτό γιατί το λες, τι εξόδους ήχου έχει η κάρτα ; Αν έχει και αναλογικές και ψηφιακές τότε καλώς σε ρωτάει ποια θες να χρησιμοποιήσεις. Η usb σύνδεση αναφέρεται στον τρόπο επικοινωνίας της συσκευής σαν hardware με το υπόλοιπο pc και κατ' επέκταση με το λειτουργικό. Από εκεί και πέρα αφού την έχει αναγνωρίσει ως κάρτα ήχου, πρέπει να σε ρωτήσει και ποιες εξόδους της θες να χρησιμοποιήσεις. Λογικώς στην περίπτωσή σου κάποια ψηφιακή s/pdif αφού στέλνεις ήχο πρώτα σε dac και όχι σε κάποιο αναλογικό pro ή ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Όπως σου έγραψα παραπάνω χρησιμοποιώ άλλο γραφικό περιβάλλον, οπότε δεν έχω αυτού του είδους τις ρυθμίσεις που δείχνεις στο snapshot, αλλά υποθέτω ότι θα έπρεπε να είναι επιλεγμένη η ακριβώς επόμενη επιλογή, δηλαδή digital outpht s/pdif xombo 384 amanero.
gefior έγραψε:Τωρα οσον αφορα το strean που λες, σε τι διαφοροποιούνται το ubuntu από τα Windows και από πού να επιλεξω το stream ???????????
Αν εννοεις ότι πχ δεν παιζουν τα 384Khz, αλλα μεχρι 192Khz, και πως γινεται η αλλαγη αυτή?????

Όχι, δεν αναφερόμουν σε κάτι τόσο αναλυτικό, δεν θυμάμαι κάποια εφαρμογή να ζητάει να καθορίσεις ρυθμό δειγματοληψίας, πάνω κάτω αναφερόμουν σε κάτι όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα σου, πχ 5.1 ή 2 channel stereo, αν επιλέξεις την s/pdif τι περαιτέρω επιλογές σου δίνει ; Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν συνήθως και τα προγράμματα αναπαραγωγής, πχ ο VLC έχει. (Υπάρχουν πχ dac που δεν υποστηρίζουν πολυκάναλα streams, παρά μόνο κλασσικό δικάναλο με δειγματοληψία 16bit/44 Khz, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μετατρέψουν streams με μεγαλύτερα sample rates και συχνότητες, στην περίπτωση αυτή πρέπει προτού σταλεί το stream στην ψηφιακή έξοδο να έχει γίνει downsampled από την κάρτα, επιλέγοντας κάτι σαν 2 channel stereo).
Αν τρέξεις στο τερματικό
alsamixer

θα μπορέσεις να δεις και την κατάσταση των διαθεσίμων εξόδων, πχ αν κάποια είναι muted και να προβείς σε σχετική αλλαγή με τα βελάκια (ανοίγει ένα γράφημα).
Επίσης μπορείς να εγκαταστήσεις και την εφαρμογή pavucontrol (pulseaudio volume control) και να δεις μήπως σε εξυπηρετούν καλύτερα οι ρυθμίσεις που παρέχει.
gefior έγραψε:Αν μου ελεγε καποιος οτι θα συναντουσα τετοια προβλημτα στο ubuntu θα το σκεφτομουν πολυ να τα εγκαταστησω!!!

Μην το λες, το βασικό πρόβλημα όταν τρέχεις Linux είναι εάν υποστηρίζεται η συσκευή.
Αφού αυτό το έχεις ξεπεράσει, είναι θέμα σωστών επιλογών-ρυθμίσεων.
Ομολογώ βεβαίως ότι κάποιες φορές είτε θα έπρεπε να είναι πιο απλοποιημένες είτε δεν τις κρατάει.
Πχ όταν μέσω του VLC στέλνω πολυκάναλο ac3 ή dts στο dac του ψηφιακού ενισχυτή μου, παρότι στις ρυθμίσεις της εφαρμογής το έχω επιλεγμένο, πάντα αρχικώς μου το κάνει downsampled σε δικάναλο στέρεο, οπότε πρέπει να μπω στην καρτέλα τους και να πατήσω ξανά save για να στείλει το original πολυκάναλο stram. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για παλιά έκδοση του λειτουργικού και του vlc, χωρίς να έχουν γίνει οι ενημερώσεις (δεν το έχω σε δίκτυο το htpc), οπότε ίσως και το πρόβλημα να λυνόταν.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gefior » 07 Μαρ 2015, 00:39

dim459 έγραψε:
gefior έγραψε:Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).

OK, ξεκινώντας από αυτό, κατ' αρχάς επιβεβαιώνουμε ότι υποστηρίζεται από το λειτουργικό.
gefior έγραψε:Προφανως και μονο που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις νάκουσεις αναλογικα ή ψηφιακα μεσα απο την Amanero δηλ. μεσα απο συνδεση με USB, καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.

Αυτό γιατί το λες, τι εξόδους ήχου έχει η κάρτα ; Αν έχει και αναλογικές και ψηφιακές τότε καλώς σε ρωτάει ποια θες να χρησιμοποιήσεις. Η usb σύνδεση αναφέρεται στον τρόπο επικοινωνίας της συσκευής σαν hardware με το υπόλοιπο pc και κατ' επέκταση με το λειτουργικό. Από εκεί και πέρα αφού την έχει αναγνωρίσει ως κάρτα ήχου, πρέπει να σε ρωτήσει και ποιες εξόδους της θες να χρησιμοποιήσεις. Λογικώς στην περίπτωσή σου κάποια ψηφιακή s/pdif αφού στέλνεις ήχο πρώτα σε dac και όχι σε κάποιο αναλογικό pro ή ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Όπως σου έγραψα παραπάνω χρησιμοποιώ άλλο γραφικό περιβάλλον, οπότε δεν έχω αυτού του είδους τις ρυθμίσεις που δείχνεις στο snapshot, αλλά υποθέτω ότι θα έπρεπε να είναι επιλεγμένη η ακριβώς επόμενη επιλογή, δηλαδή digital outpht s/pdif xombo 384 amanero.
gefior έγραψε:Τωρα οσον αφορα το strean που λες, σε τι διαφοροποιούνται το ubuntu από τα Windows και από πού να επιλεξω το stream ???????????

Όχι, δεν αναφερόμουν σε κάτι τόσο αναλυτικό, δεν θυμάμαι κάποια εφαρμογή να ζητάει να καθορίσεις ρυθμό δειγματοληψίας, πάνω κάτω αναφερόμουν σε κάτι όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα σου, πχ 5.1 ή 2 channel stereo, αν επιλέξεις την s/pdif τι περαιτέρω επιλογές σου δίνει ; Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν συνήθως και τα προγράμματα αναπαραγωγής, πχ ο VLC έχει. (Υπάρχουν πχ dac που δεν υποστηρίζουν πολυκάναλα streams, παρά μόνο κλασσικό δικάναλο με δειγματοληψία 16bit/44 Khz, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μετατρέψουν streams με μεγαλύτερα sample rates και συχνότητες, στην περίπτωση αυτή πρέπει προτού σταλεί το stream στην ψηφιακή έξοδο να έχει γίνει downsampled από την κάρτα, επιλέγοντας κάτι σαν 2 channel stereo).
Αν τρέξεις στο τερματικό
alsamixer

θα μπορέσεις να δεις και την κατάσταση των διαθεσίμων εξόδων, πχ αν κάποια είναι muted και να προβείς σε σχετική αλλαγή με τα βελάκια (ανοίγει ένα γράφημα).
Επίσης μπορείς να εγκαταστήσεις και την εφαρμογή pavucontrol (pulseaudio volume control) και να δεις μήπως σε εξυπηρετούν καλύτερα οι ρυθμίσεις που παρέχει.
gefior έγραψε:Αν μου ελεγε καποιος οτι θα συναντουσα τετοια προβλημτα στο ubuntu θα το σκεφτομουν πολυ να τα εγκαταστησω!!!

Μην το λες, το βασικό πρόβλημα όταν τρέχεις Linux είναι εάν υποστηρίζεται η συσκευή.
Αφού αυτό το έχεις ξεπεράσει, είναι θέμα σωστών επιλογών-ρυθμίσεων.
Ομολογώ βεβαίως ότι κάποιες φορές είτε θα έπρεπε να είναι πιο απλοποιημένες είτε δεν τις κρατάει.
Πχ όταν μέσω του VLC στέλνω πολυκάναλο ac3 ή dts στο dac του ψηφιακού ενισχυτή μου, παρότι στις ρυθμίσεις της εφαρμογής το έχω επιλεγμένο, πάντα αρχικώς μου το κάνει downsampled σε δικάναλο στέρεο, οπότε πρέπει να μπω στην καρτέλα τους και να πατήσω ξανά save για να στείλει το original πολυκάναλο stram. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για παλιά έκδοση του λειτουργικού και του vlc, χωρίς να έχουν γίνει οι ενημερώσεις (δεν το έχω σε δίκτυο το htpc), οπότε ίσως και το πρόβλημα να λυνόταν.

Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει.
Δες εδω τι εστι Amanero http://amanero.com/, ειναι μια μικρη καρτουλα με εισοδο USB και εξοδο ενα διαυλο I2S για συνδεση με την κυρια πλακετα του DAC.
Να ρωτησω κατι απλο, αν ενα προγραμμα οπως το Audacity μπορει να διαχειριστει τον DAC γιατι δεν μπορουν το ubuntu???????????????/
Δεν μπορει το VLC, δεν μπορει το Kodi, δεν μπορει το Amarok, το pavcontrol.
Καπου διαβασα οτι υπαρχει conflict ALSA με Pulse audio, με αποτελεσμα να απεγκαταστησω τα pulse και να γινουν κωλος το ubuntu.
Περιμενα μετα απο τοσες εκδοσεις να ειχαν ξεπερασει τις παιδικες ασθενειες αλλα δυστυχως!!!!
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Μαρ 2015, 14:54

gefior έγραψε:Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει.

Προφανώς, δεν είναι αυτονόητο ότι μπορεί να γνωρίζουμε απ' έξω τα specs οποιασδήποτε κάρτας ήχου, ειδικώς λαμβανομένου υπ' όψιν ότι πρόκειται για forum που ασχολείται με ένα λειτουργικό σύστημα και όχι audio-video forum.
Σημειωτέον ότι δεν αναφέρεσαι και σε κάτι mainstream, αλλά μάλλον σε ιδιαίτερα εξειδικευμένη συσκευή.
gefior έγραψε:Δες εδω τι εστι Amanero http://amanero.com/, ειναι μια μικρη καρτουλα με εισοδο USB και εξοδο ενα διαυλο I2S για συνδεση με την κυρια πλακετα του DAC.

Τώρα ξέρω, αν είχες εξ αρχής το link θα με είχες γλιτώσει από μερικές γραμμές γράψιμο.

Αν λειτουργεί με το audacity κάνε μια δοκιμή και με το audacious, αν δεν κάνω λάθος είναι ο music player που προέρχεται από το ίδιο project.
gefior έγραψε:Να ρωτησω κατι απλο, αν ενα προγραμμα οπως το Audacity μπορει να διαχειριστει τον DAC γιατι δεν μπορουν το ubuntu?

Δεν ισχύει απόλυτα αυτό, άλλωστε κάτω από αυτήν την πλατφόρμα τρέχει το audacity και το δικό της υποσύστημα ήχου χρησιμοποιεί.
Κάνοντας μια δοκιμή από το synaptic βλέπω ότι για να εγκατασταθεί το audacity μου ζητάει επιπλέον να εγκαταστήσει καμιά δεκαριά βιβλιοθήκες οι οποίες έχουν σχέση με τον ήχο. Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να σου απαντήσω εάν κάποια από αυτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σου.
gefior έγραψε:Περιμενα μετα απο τοσες εκδοσεις να ειχαν ξεπερασει τις παιδικες ασθενειες αλλα δυστυχως!!!!

Δεν θα το έλεγα αυτό. Ο όρος "παιδική ασθένεια" μπορεί να συσχετιστεί με πρόβλημα σε κάτι που αφορά σε καθημερινή ή συνήθη χρήση ή αν χρησιμοποιήσω τον ίδιο όρο που έγραψα παραπάνω σε ανικανότητα διαχείρισης μιας mainstream γκάμας συσκευών.
Αν δεν διαχειρίζεται ή δεν διαχειρίζεται επαρκώς μια κάρτα ήχου που προορίζεται να συνδεθεί μέσω ενός διαύλου I2S με την κύρια πλακέτα ενός DAC, δεν θα το χαρακτήριζα παιδική ασθένεια. Ας ληφθεί επιπλέον υπ' όψιν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλες οι συσκευές μας λειτουργούν απευθείας με την εγκατάσταση χωρίς να χρειαστεί να τρέξουμε κάποιο cd της motherboard ή επιπλέον drivers, πράγμα που δεν συντρέχει στα windows.
Επειδή μου κίνησες την περιέργεια, στα windows λειτούργησε απευθείας plug 'n' play, ή χρειάστηκε να τρέξεις drivers ;
Στη δεύτερη περίπτωση, προφανώς έχεις ήδη απάντηση στο ερώτημά σου.
Στην πρώτη περίπτωση μπορώ απλά να σου πω, ότι τα windows διαχειρίζονται καλύτερα μια συγκεκριμένη συσκευή.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gefior » 07 Μαρ 2015, 21:27

dim459 έγραψε:
gefior έγραψε:Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει.

Προφανώς, δεν είναι αυτονόητο ότι μπορεί να γνωρίζουμε απ' έξω τα specs οποιασδήποτε κάρτας ήχου, ειδικώς λαμβανομένου υπ' όψιν ότι πρόκειται για forum που ασχολείται με ένα λειτουργικό σύστημα και όχι audio-video forum.

Θα σχολιασω μονο το σχολιο που εκανες στο
“Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει”
Εγω εκανα μια ερωτηση στο forum, που θες να ξερω οτι αυτος που αναλαμβανει να απαντησει και να με βοηθησει υποτιθεται, δεν ειναι γνωστης του θεματος.
Θα σου πω λοιπον το κλασσικο “δεν ηξερες ... δεν ρώταγες”.
Οφειλω να σε ευχαριστησω για την προθημια που εδειξες, αλλα αν δεν συνοδευεται και απο γνωσεις, απλα δεν βοηθας.
Τωρα ολα τ'αλλα μαλλον θα καταληξουν σε μια κοντρα Ubuntu vs Windows …. οποτε αστα.
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Μαρ 2015, 23:06

gefior έγραψε:
dim459 έγραψε:

Θα σχολιασω μονο το σχολιο που εκανες στο
“Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει”
Εγω εκανα μια ερωτηση στο forum, που θες να ξερω οτι αυτος που αναλαμβανει να απαντησει και να με βοηθησει υποτιθεται, δεν ειναι γνωστης του θεματος.
Θα σου πω λοιπον το κλασσικο “δεν ηξερες ... δεν ρώταγες”.
Οφειλω να σε ευχαριστησω για την προθημια που εδειξες, αλλα αν δεν συνοδευεται και απο γνωσεις, απλα δεν βοηθας.
Τωρα ολα τ'αλλα μαλλον θα καταληξουν σε μια κοντρα Ubuntu vs Windows …. οποτε αστα.

Το thread δεν είχε να κάνει με τα specs μιας συγκεκριμένης συσκευής, αλλά πως επιλέγεται αυτή έναντι άλλων συναφούς λειτουργίας.
Έχω την τάση να διαβάζω πολύ προσεκτικά αυτά που γράφονται και ακόμα πιο προσεκτικά αυτά που απαντάω.
Κατά την εκτίμησή μου, η απόκλιση από το σύνηθες είναι συνθήκη που το βάρος επισήμανσής της το έχει ο δημιουργός του thread και όχι κάποιος άλλος.
Αν λοιπόν σε ξένισε το γεγονός ότι σου έδινε επιλογή αναλογικής εξόδου, ενώ η κάρτα δεν διαθέτει, πάντα κατά την ανωτέρω εκτίμηση, όφειλες εσύ να το επισημάνεις, διότι αυτό ακριβώς αποτελεί απόκλιση, το σύνηθες είναι οι κάρτες ήχου να διαθέτουν και εμμένω βεβαίως στην άποψή μου ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντίληψη όλων των πιθανών συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Με τη σειρά μου θα περιοριστώ και εγώ στο παραπάνω σχόλιο, αν και θα μπορούσα να κάνω κάμποσα ακόμα, είτε επί του περιεχομένου είτε επί της εκφοράς του, αλλά όπως είπες κι εσύ.... άστο....
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gefior » 08 Μαρ 2015, 22:46

dim459 έγραψε:
Το thread δεν είχε να κάνει με τα specs μιας συγκεκριμένης συσκευής, αλλά πως επιλέγεται αυτή έναντι άλλων συναφούς λειτουργίας.
Έχω την τάση να διαβάζω πολύ προσεκτικά αυτά που γράφονται και ακόμα πιο προσεκτικά αυτά που απαντάω.
Κατά την εκτίμησή μου, η απόκλιση από το σύνηθες είναι συνθήκη που το βάρος επισήμανσής της το έχει ο δημιουργός του thread και όχι κάποιος άλλος.
Αν λοιπόν σε ξένισε το γεγονός ότι σου έδινε επιλογή αναλογικής εξόδου, ενώ η κάρτα δεν διαθέτει, πάντα κατά την ανωτέρω εκτίμηση, όφειλες εσύ να το επισημάνεις, διότι αυτό ακριβώς αποτελεί απόκλιση, το σύνηθες είναι οι κάρτες ήχου να διαθέτουν και εμμένω βεβαίως στην άποψή μου ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντίληψη όλων των πιθανών συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Με τη σειρά μου θα περιοριστώ και εγώ στο παραπάνω σχόλιο, αν και θα μπορούσα να κάνω κάμποσα ακόμα, είτε επί του περιεχομένου είτε επί της εκφοράς του, αλλά όπως είπες κι εσύ.... άστο....

Με την ευκαιρια καποιων ερωτησεων που θελω να κανω στο forum, εχω να σου πω τα εξης.
Εξ αρχης θεωρησα ότι η μονη πληροφορια που επρεπε να ξερει το forum ηταν η συνδεση τυπου USB του DAC με τον υπολογιστη μου. Αν ο DAC είναι ο Χ, ο Ψ, ο Ω ή εχει τα ταδε  specs δεν ενδιαφερει κανενα και φυσικα δεν βοηθα σε τιποτα.
Αν και λες ότι διαβαζεις προσεκτικα μαλλον δεν ισχυει, γιατι αν και αναφερω τουλαχιστον δυο και τρεις φορες ότι προκειται για DAC με συνδεση USB, εσυ απαντας λες και προκειται για καρτα ηχου, και μαλιστα μου λες ότι εγω ΟΦΕΙΛΩ να σου επισημανω ότι δεν προκειται για καρτα ηχου, και όταν το κανω μου γραφεις ότι μου γραφεις.
Εγω ακρη δεν βγαζω μαζι σου, ας κρινει το forum.
Τέλος.-

Στις ρυθμίσεις του multimedia VLC player αναγνωριζει τον DAC όπως φαινεται στη φωτογραφια οταν επιλεξω στο Οutput module, ALSA audio output.

Εικόνα

Η ερωτηση είναι, γιατι το ubuntu αναγνωριζουν τον DAC όπως φαινεται στη πρωτη φωτο (μονο κατ'ονομα ειναι σωστος) και διαφορετικα ο player, εννοω τις πολλαπλες επιλογες ????
Δεν βασιζονται στο ALSA το ubuntu και ο VLC player???
Μπορουμε να “αναγκασουμε” το ubuntu να δουν τον DAC όπως και ο player?
Μπορουμε να κανουμε επιλογη μεταξυ Xonar και DAC  μεσω terminal???, Θετω ξανα την ερωτηση αφου δεν εχει απαντηθει εως τωρα.
Μπορει οι ερωτησεις μου να είναι αφελεις, αλλα είναι λογω αγνοιας.
Ευχαριστω.
gefior
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος