Aleksiss έγραψε:Καλησπέρα, όταν τα ηχεία μείνουν ανενεργά για κάποιο χρονικό διαστημα την επόμενη φορά που θα παίξουν κάποιο ήχο θα πρροηγηθέι ένας δυνατός ήχος (κάτι σαν scratch στιγμιαίο) που μοιάζει λες και ξεμπουκώνουν. Έχω απενεργοποιήσει το μικρόφωνο αλλά τίποτα. Επίσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε win αλλά αυτό συμβαίνει και στα 9.04 και 9.10. Καμιά ιδεά; Οχι τίποτα αλλο αλλά εκτός απο εκνεριστικό πολλες φορες με τρομάζει κιόλας...

Aleksiss έγραψε:Ok το url είναι : http://www.alsa-project.org/db/?f=eb49c36810be2543bcb913d80390f6cba13ec766.
Thanks για την βοήθεια. Είμαι νεος στο forum οποτε δεν ήξερα την διαδικασία. Πολύ ωραίο.
[ 7.240984] hda_codec: Unknown model for ALC889A, trying auto-probe from BIOS...[ 19.610226] hda-intel: IRQ timing workaround is activated for card #1. Suggest a bigger bdl_pos_adj.
options snd-hda-intel model=6stack-dig

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.confoptions snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N
baker έγραψε:Tο περίεργο "τσαφ" που κάνουν τα ηχεία που και που, είναι λόγο του το ότι η κάρτα ήχου απενεργοποιείται όταν βρίσκεται σε idle κατάσταση για εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργοποιείται πάλι όταν της ζητηθεί να παράγει κάποιο ήχο!
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να απενεργοποήσουμε το power save mode ( το προτιμώ από να την κάψω με το συνεχές άναψε-σβήσε)
Για την κάρτα ήχου μου:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
και στην επιλογή:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
options snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N
το 10 το κάνουμε 0 για απενεργοποίηση του power save, ή δίνουμε ένα μεγάλο νούμερο αν θέλουμε να κάνει power save αλλά να μην ακούμε τόσο συχνά τα "τσαφ". Reboot και τέλος

έγραψε:...το 10 το κάνουμε 0 για απενεργοποίηση του power save,...