UnKnown96 έγραψε:Χρειάζομαι να βρω σε πιο path υπάρχουν τα drivers στα ουμπούντου λίνουξ (για την ακρίβεια, της κάρτας δικτύου μου) για να τα περάσω στα windows μήπως ξέρει κανείς?
Και να βρεις που είναι οι οδηγοί (drivers) αυτοί στο Λίνουξ, θα σου είναι άχρηστοι για τα παράθυρα του Μπιλάκου! 

Έχει δικούς του drivers ο Μπιλάκος ή έχει η εταιρεία που κατασκεύασε το μόντεμ/ρούτερ σου ή της μητρικής σου. Όπως κανονικά δεν παίζουν εκτελέσιμα των παραθύρων του Μπιλάκου (windows) σε Λίνουξ -εκτός κι αν τραβήξεις του Χριστού τα Πάθη να στήσεις το 
wine για την αντίστοιχη εφαρμογή- έτσι δεν παίζουν σε καμία περίπτωση εκτελέσιμα κι αρχεία συστήματος Λίνουξ σε παράθυρα του Μπιλάκου -για τον Μπιλάκο απλά δεν υπάρχουμε εμείς οι Λινουξάδες.  

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις και μπορείς να το κάνεις και μέσα από Λίνουξ είναι καταρχήν να βρεις τον κατασκευαστή της/των θύρας/-ως ethernet. Κοιτάς καταρχήν στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σου (motherboard) μήπως υπάρχουν εκεί οδηγοί (drivers).  

Επίσης με την εντολή σε τερματικό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
 lspci -nn
θα βρεις τον κατασκευαστή της θύρας ethernet. Στο δικό μου μηχάνημα, π.χ., εμφανίζει προς το τέλος αυτές τις δύο γραμμές:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
 05:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
06:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
που δείχνει ότι κατασκευάστρια είναι η  Realtek Semiconductor Co., Ltd. 

Υ.Γ.: Επίσης σε παρακαλώ πολύ αφού διαβάσεις τις
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ* να φτιάξεις και την υπογραφή σου σύμφωνα με τις εκεί οδηγίες. Δες την δικιά μου και θα καταλάβεις τι ζητάμε! 

Οδηγίες για νέα μέλη ---- 
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)