Απορία με router από τον ΟΤΕ  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: Απορία με router από τον ΟΤΕ

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 26 Ιουν 2010, 23:06

Ευχαριστώ πολύ παιδιά αλλά
idomeneas έγραψε:
stamatiou έγραψε:Ερώτηση 1: Και άμα δεν έχει windows τότε για να εγκαταστήσω το ubuntu τι κάνω;
Γιατί χρειάζεσαι τα Windows για να κάνεις εγκατάσταση το ubuntu ; Απλά βάζεις από το BIOS να τρέχει πρώτα από CD και βάζεις το Live CD των Ubuntu
stamatiou έγραψε:Ερώτηση 2: η Dell έχει ubuntu τελευταία έκδοση και αν ναι σε συγκεκριμένα laptop που είναι σε μαγαζιά όπως το πλαίσιο;
Και πάλι ευχαριστώ.....
Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις νομίζω το Dell από το Πλαίσιο.Χάθηκαν οι αντιπροσωπείες της Dell ;

1.Απλά λέω πλαίσιο επειδή το εμπιστεύομαι, και να πάω στις αντιπροσωπείες της Dell εκεί έχει συγκεκριμένα netbook με ubuntu ή μπορώ να τους πω να μου βάλουν σε ένα ή ακόμα καλύτερα να τους πω τι χαρακτηριστικά θέλω για να το φτιάξουν αυτοί όπως στο πλαίσιο;
2.Υπάρχει τρόπος να εξακριβώσωαν μπορούν να μου αφαιρέσουν τα windows σε κάποιο έμπιστο κατάστημα
3.Έψαξα στο internet και βρήκα netbook με ubuntu προεγκατεστημένα αλλά ήταν rewmix....Τι είναι remix καιέχει τις ιδιες δυνατοτητες με το καινουργιο UNE;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 27 Ιουν 2010, 01:49

Για να σου απαντησω στην πρωτη απορια σου, αν συνδεθεις με ethernet δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα!

Το UNE και το remix ειναι το ιδιο απλα το ονομα αλαξε και δεν υστερουν σε τιποτα απο το "κανονικο" ubuntu, απλα εχουν τροποποιησει ετσι το γραφικο περιβαλλον για να μην σε ζοριζει στην 10" την οθονη.

Αυτη η συζητηση για το που μπορεις να βρεις laptop χωρις windows εχει γινει εδω, ορεξη να χεις να διαβαζεις!

Off topic:
αν υπηρχε θεμα υποστηριξης (το λειτουργικο συστημα δεν εχει σημασια, αρκει να υπαρχουν οι προϋποθεσεις) το παραξενο δεν θα ειταν οτι τα ρουτερακια υποστηριζουν linux αλλα οτι υποστηριζουν windows! το 95% αυτων τρεχει linux η καποιο αλλο unix-like!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

Laptop ⇛ sony vaio VGN-FS215S ┃ openSUSE 11.3 (32bit) ┃ backtrack4

my blog

το κάψιμο είναι επιλογή! ...skoliX
Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

IRC: skoliX
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 27 Ιουν 2010, 07:44

Παντως για Dell στο Πλαισιο μην το σκεφτεσαι.Μιας και βλεπω οτι εισαι φαν του μαγαζιου.Το Πλαισιο δε συνεργαζεται με τη Dell.Οποτε πρεπει να καταφυγεις αλλου για το εν λογω μοντελο.Αν δεν κανω λαθος,μπορεις να συνθεσεις φορητο στη Dell,δηλαδη να επιλεξεις δικα σου κομματια.Ψαξτο λιγο.Παντως αν παρεις οποιοδηποτε φορητο και δεν θες τα windowz,διαβασε προσεκτικα τη συζητηση που παρεθεσε ο φιλος απο πανω για να καταλαβεις τι περιπου παιζει.
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 27 Ιουν 2010, 13:11

dtrzG έγραψε:Παντως για Dell στο Πλαισιο μην το σκεφτεσαι.Μιας και βλεπω οτι εισαι φαν του μαγαζιου.Το Πλαισιο δε συνεργαζεται με τη Dell.Οποτε πρεπει να καταφυγεις αλλου για το εν λογω μοντελο.Αν δεν κανω λαθος,μπορεις να συνθεσεις φορητο στη Dell,δηλαδη να επιλεξεις δικα σου κομματια.Ψαξτο λιγο.Παντως αν παρεις οποιοδηποτε φορητο και δεν θες τα windowz,διαβασε προσεκτικα τη συζητηση που παρεθεσε ο φιλος απο πανω για να καταλαβεις τι περιπου παιζει.

Το έψαξα αλλά δεν βρ'ηκα τίποτα για να συνθέσω το δικό μου υπολογιστή στο site της Dell. Μπορείς να μου γράψεις ένα link για να δω πού ακριβώς στο internet;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 27 Ιουν 2010, 13:35

Επειδή τα netbook της Dell τα περισσότερα τα βρήκα πανάκριβά προσανατολίζομαι στο HP Compaq Presario CQ10-150sv, Asus EEEPC 1005HA White Stud 2 και από Multirama Dell Mini 1011 - Atom N270 1.6GHz - 10.1" TFT - Ice blue, Acer Aspire ONE 532 - Atom N450 1.66 GHz - 10.1" TFT LED - Μπλε, Dell Mini 1011 - Atom N270 1.6GHz - 10.1" TFT - Μαύρο....
Τι μου προτείνετε; Το θέλω για πολύ μετακίνηση, (ταξιδιώτης), άμα γίνεται οχι ππολύ θορυβώδες και πάνω απ'όλα για ubuntu! (Τέλος θα ήθελα να συνδέεται με router του ΟΤΕ-το μοντέλο είναι στην αρχή του θέματος- επειδή το άλλο μου laptop με ένα CD του Ubuntu 10.04 σε temporary files δεν μου εμφάνιζε τη σύνδεση)
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 28 Ιουν 2010, 14:11

Με τι συνδεεσαι πανω στο ρουτερακι, με erthenet η usb; Απο οτι εψαξα μαλλον με erthenet ειναι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

my blog

Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 28 Ιουν 2010, 16:20

skoliX έγραψε:Με τι συνδεεσαι πανω στο ρουτερακι, με erthenet η usb; Απο οτι εψαξα μαλλον με erthenet ειναι.
ασύρματα, wi fi
Βρήκα αυτό, λες να με βοηθήσει;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612411
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 28 Ιουν 2010, 19:43

Μπορεις να βαλεις ενα live cd στο laptop σου και δωσε το αποτελεσμα της εντολης
Κώδικας: Επιλογή όλων

lspci -nn

ισως δεν συνδεεται γιατι η καρτα σου δεν υποστηριζεται με τους default drivers της διανομης.

my blog

Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 30 Ιουν 2010, 13:52

headless έγραψε:Το αν θα μπορέσεις να συνδεθείς εξαρτάται όχι από το router σου,αλλά από την κάρτα wireless που έχει το μηχάνημά σου.
Δώσε το αποτέλεσμα από
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn

Μου βγάζει παρά πολλά,να τα γράψω;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Ιουν 2010, 13:55

Ναι, αλλά βάλ' τα μέσα σε code tags, δηλ. επικολλάς το κείμενο εδώ, το επιλέγεις όλο και πατάς το κουμπί κώδικας (αυτό που είναι σαν φίλο χαρτιού με το <> δίπλα από τον γλόμπο).
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet