Δουλεψε μια χαρα και σε 12.04.
Διαδικασία.
1) Καταρχην εγκαθιστας απο τους προσθετους οδηγους το recomended broadcom STA driver (τον κανεις enable). Ετσι εγκαθιστάμε τον wl driver.
2) Επανεκινεις (εγω δεν χρειαστηκε να επανεκινησω).
3) Μετα βρισκεις απο το dash το "personal file sharing" και τικαρεις τα κουτακια: (δες την φωτο πιο κατω).
share public files over BT
Require remote devices to bond with this computer
Receive files in downloads folder
Notify about received files.
4) Πας system settings > bluetooth. Βαζεις τους διακοπτες που λενε "bluetooth" και "visible" στο ON. Ανοιγεις αντιστοιχα και το κινητο σου και ανοιγεις και εκει το bluetooth και το βαζεις στο "ορατό".
5) Απο τα settings του bluetooth στο ubuntu πατάς κατω αριστερα το σταυρουδακι "+" για να προσθεσεις συσκευη. Ανοιγει ενα αλλο παραθυρο και πατας το κουμπι "search".
6) Λογικα βρισκει την συσκευη, και κανεις click επανω της και continue. Θα σου πεταξει ενα κωδικο. Το ιδιο να βγαλει και στο κινητο σου. Αφου τσεκαρεις οτι ο κωδικος ειναι ιδιος και στις δυο συσκευες πατας και στο ubuntu αλλα και στο κινητο "connect" και "ζευγος" αντιστοιχα.
Εισαι ετοιμος. Οι δυο συσκευες εχουν συνδεθει. Μετα αντιστοιχα μπορεις απο το μενου του κινητου να στειλεις φωτος/αρχεια στο ubuntu ή αντιθετα αν πας στο ubuntu στην πανω μπαρα και κανεις αριστερο κλικ στο σηματακι του BT, θα σου ανοιξει ενας καταλογος, θα δεις το ονομα του κινητου σου και μετα μπορεις να επιλεξεις να στειλεις αρχειο/εικονα κτλπ στο κινητο.
Τα δοκιμασα ολα αυτα στο λαπτοπ, και δουλεψανε αψογα. Περασα και αρχειο απο το κινητο στο PC. Ειχα τραβηξει και screenshots απο ολα τα βηματα αλλα δεν ξερω γιατι δεν μου τις αποθηκευσε... Αν δεν τα καταφερεις οπως εξηγω πιο πανω, θα κατσω να ξαναμπω απο live USB να ξανατραβηξω screenshots.
Υποψην, ο λαπτοπ μου ειναι ο Dell Inspiron 1564 και εχω ακριβως την ιδια wireless καρτα με εσενα (14e4:4315).

1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/