WiFi Atheros [168c:0013]-αργή σύνδεση Internet-Ubuntu 12.04  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: WiFi Atheros [168c:0013]-αργή σύνδεση Internet-Ubuntu 12

Δημοσίευσηαπό steliosfr » 08 Δεκ 2013, 19:34

Καλησπέρα παιδια.

Ζητάω συγνώμη που δεν επικοινωνησα νωρίτερα μαζί σας αλλά γόρω επαγγελματικων υποχρεώσεων έλειπα από το σπίτι και δεν είχα προσβαση στο ιντερνετ.

Να σας πω τι έκανα με το θέμα:

Κατ' αρχήν στον υπολογιστή μου έχω εγκαταστήσει δύο διαφορετικες διανομες Linux. (Lubuntu και Xubuntu (Voyager)). Οπως σας είπα πειραματίζομαι για να βρω το καλύτερο για τις δυνατότητες του Η/Υ μου (λογω μειωμένων δυνατοτήτων).

Στο Lubuntu που ασχολήθηκα αρχικα (όταν και σας έστειλα το μηνυμα) το μονο που καταφερα είναι σταματήσω την λειτουργεία του wifi. Του άλλαξα το driver αλλά καπου κόλησε και όταν εκάνα επανεκίνηση δεν λειτουργούσε. Έτσι δεν είχα ιντερνετ και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω πως να το επαναφέρω στις αρχικές ρυθμίσεις. (Καμιά ιδέα? Ψάχνω να βρω τους drivers του Linux αλλα έχω χαθεί στους υποφακέλους).

Σημερα που είχα χρόνο ανοιξα τον Η/Υ στο Voyager (Xubuntu) και έκαν την διαδικασία από την αρχή όπως την έγραψε ο madvinegar. Ολα πηγαν καλά. Εκανα επανεκίνηση και το wifi λειτουργεί σχετικά καλά. Σίγουρα πολύ καλύτερα από πριν που κολούσε συνέχεια.

Ευχαριστω για όλα. Οπως είχα πει είχα απογοητευτεί τελείως.

Τελευταία ερώτηση. Κάθ φορά για να έχω Ελληνικά στο πληκτρολόγιο μου γράφω την εξής εντολή στο terminal: setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,gr

Μηπως υπάρχει καποιος τροπος αυτο να γινεται αυτοματα (με καθε εκκίνηση του Η/Υ)?
steliosfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 08 Δεκ 2013, 20:32

Υπάρχει, απλώς δεν ξέρω από xfce για να σου πω τη διαδρομή του αρχείου autostart που πρέπει να τροποποιήσεις.
Διάβασε αυτό το θέμα :
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=45&t=22069
Θα βρεις πως γίνεται στο lubuntu και διάβασε και τις οδηγίες του medigeek για το xfce.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 09 Δεκ 2013, 12:38

Κάνε μια αλλαγή στο πράσινο τικ αν θες. Το θέμα αναφέρεται στην ασύρματη σύνδεση, όχι στην αλλαγή γλώσσας.
Στην δημοσίευση του madvinegar σχετικά με το ndiswrapper. Εκεί είναι η λύση στο πρόβλημα που είχες με το ασύρματο.

Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε την δημοσίευση που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι .
Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιον να βρει εύκολα τη λύση σε παρόμοιο θέμα, απλά πατώντας πάνω στο πράσινο τικ. Εικόνα

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ