Ειμαι νέος στο Linux και αποφάσισα, μετά απο χρόνια, να αφήσω τα Win και να ασχοληθω με το ubuntu.
Σεταρισα το μηχανημα μου αλλα κολλάω στα 2 περιφερειακά που εχω και συγκεκριμενα σε 1 NAS200 που το χρησιμοποιω να αποθηκευω τις ταινίες μου και στο Dvico-TVIX που εχω για να τις βλέπω!
Ειδικότερα το nas200 το βλέπω μέσα από τον firefox δεν μπορω όμως να το εγκαταστήσω σαν σκληρό δισκο ούτε να το δω μέσω ftp (χρησιμοποιησα το fireftp από το firefox και την "συνδεση εξυπηρετητη" απο το ubuntu). Ωστοσο δεν με ενδιαφερει το ftp οσο να το δω σαν δικτυακό(οι) δίσκο(οι). Οτι και αν εκανα διαβαζοντας δεξια και αριστερα δεν μπορεσα να το δω. Βεβαια δεν εχω καν βασικές γνωσεις και πιστεύω ότι κατι απλο δεν κανω. που δεν μπορω να σκεφτω.
Οσο αναφορα το tvix εχω 2 προβληματα.
α. Δεν μπορω να δικτυωθώ μαζί του (το βλέπω μονο μεσω ftp από το firefox ), ενω το μηχανακι υποστηρίζει usb αλλά και ethernet. Otan bazv to usb δεν το αναγνωριζει. Μεσω ethernet δεν το δοκιμασα ακομα.
β. Ομοίως από το Tvix δεν μπορω να δω το laptop και το nas200 (νομιζω οτι οι φακελοι που πρεπει να διαβαζει το μηχανακι πρεπει να διαβαζονται με κσποιο "τροπο" που δεν ξερω προσ το παρον.
Εχει κανει καμμια αποψη να με βοηθησει να λυσω το προβλημα?
Ευχαριστω εκ των προτερων.