netfaster και wifi

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

netfaster και wifi

Δημοσίευσηαπό dpetridi » 21 Μάιος 2009, 18:40

Καλησπέρα,
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να ρυθμίσω το wireless στο ubuntu 9.04 (είμαι τελείως αρχάριος...); Το έχω ενεργοποιημένο από το μενού του modem αλλά δεν ανιχνεύεται αυτόματα από το λειτουργικό για να το ρυθμίσουν! ;Oλα λειτουργούν κανονικά με το ενσύρματο (ethernet).
Ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 σε AMD Athlon
Προδιαγραφές ⇛ ΙΙ Χ2 240 Processor │ RAM 1002MB │ ASUS M2N68 PLUS │ GeForce 8400 GS
dpetridi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: netfaster και wifi

Δημοσίευσηαπό g00fy » 21 Μάιος 2009, 19:59

Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά εδώ για να διαμορφώσεις την υπογραφή σου ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η βοήθεια.

Μετά δώσε στο τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn

και αντέγραψέ τα εδώ (μέσα σε πλαίσιο code - /code] για να δούμε αν βλέπει πρώτα απ' όλα την ασύρματη κάρτα σου.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dpetridi » 22 Μάιος 2009, 20:45

Συγνώμη..δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου τελικά. Λάθος δικό μου. Απλά προσπαθώ να συνδεθώ με ένα laptop που έχει windows στο ασύρματο δίκτυο αλλά μου εμφανίζει προβλήματα...Το βλέπει αλλά δεν κάνει connect. Χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση;
υγ ελπίζω να έχω ρυθμίσει σωστά την υπογραφή
Προδιαγραφές ⇛ ΙΙ Χ2 240 Processor │ RAM 1002MB │ ASUS M2N68 PLUS │ GeForce 8400 GS
dpetridi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dpetridi » 25 Μάιος 2009, 19:11

Κανείq παιδιά που να είχε το ίδιο πρόβλημα; Το ασύρματο δίκτυο δούλευε μια χαρα με windows, τώρα γιατι έχει πρόβλημα; Στο laptop μου δεν εμφανίζει καν ότι είναι ενεργοποιημένο (ενώ με windows συνδεόμουν μια χαρά) κ στο laptop ενός φίλου που το δοκιμάσαμε συνδεθηκε (!!!) αλλά δεν μπορούσε να μπει στο internet (τα δεδομένα διακινούνταν αλλά δε άνοιγε ούτε μια σελίδα!). Το ασύρματο δίκτυο το έχω ξεκλείδωτο οπότε δε οφείλεται κάποιο ζήτημα ασφάλειας ή κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ
dpetridi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Μάιος 2009, 19:37

dpetridi έγραψε:Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να ρυθμίσω το wireless στο ubuntu 9.04 (είμαι τελείως αρχάριος...); Το έχω ενεργοποιημένο από το μενού του modem αλλά δεν ανιχνεύεται αυτόματα από το λειτουργικό για να το ρυθμίσουν! ;Oλα λειτουργούν κανονικά με το ενσύρματο (ethernet).

Εδώ λες ότι έχεις πρόβλημα με το ubuntu και την ασύρματη κάρτα.

dpetridi έγραψε:Συγνώμη..δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου τελικά. Λάθος δικό μου. Απλά προσπαθώ να συνδεθώ με ένα laptop που έχει windows στο ασύρματο δίκτυο αλλά μου εμφανίζει προβλήματα...Το βλέπει αλλά δεν κάνει connect. Χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση;

Εδώ ακυρώνεις το απο πάνω και λες ότι προσπαθείς με laptop που έχει windows να συνδεθείς σε ασύρματο.

dpetridi έγραψε:Το ασύρματο δίκτυο δούλευε μια χαρα με windows, τώρα γιατι έχει πρόβλημα; Στο laptop μου δεν εμφανίζει καν ότι είναι ενεργοποιημένο (ενώ με windows συνδεόμουν μια χαρά)

Εδώ λες ότι με windows δούλευε!

Μήπως να γράψεις καθαρά τι έχεις και τι θες να κάνεις μπας και καταλάβουμε... ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dpetridi » 25 Μάιος 2009, 22:02

Λοιπόν...ξανά από την αρχή γιατί έχεις δίκιο: είμαι νέος χρήστης των ubuntu,μόλις πριν 2 βδομάδες τα εγκατέστησα στον επιτραπέζιο υπολογιστή μου ενώ πριν χρησιμοποιούσα τα κλασσικά windows xp. Δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου. Το router μου είναι το netfaster iad της intracom. Το συγκεκριμένο router εκπέμπει κ ασύρματα, όπου στο συγκεκριμένο ασύρματο δίκτυο συνδεόμουν με ένα παλιό laptop που έχω (το οποίο έχει windows xp). Όταν ακόμη είχα windows xp στον επιτραπέζιο υπολογιστή (όπου έχω κ το router) συνδεόμουν με το laptop μια χαρά. Αλλά όταν έκανα την αναβάθμιση στο ubuntu το laptop μου (το οποίο εξακολουθεί να έχει windows xp) δεν ανιχνέυει καν το ασύρματο δίκτυο!!! Σε δοκιμή που κάναμε με laptop ενός φίλου (το οποίο έχει κ αυτό windows xp) τελικά ανιχνέυσαμε το ασύρματο δίκτυο (άρα μπορεί να χάλασε το wifi του δικού μου laptop!), συνδεθήκαμε αλλά δε μπορούσαμε να κατεβάσουμε δεδομένα ή να μπούμε στο internet! Αυτό που αναρωτιέμαι είναι ενώ δεν έχω πειράξει καμιά ρύθμιση του router αν:
1) χάλασε το wifi του laptop μου κ όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με το άλλο laptop κάναμε κάποιο λάθος :? (τρελή σύμπτωση )
2) μήπως χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση το router; (αλλάζει το πρόγραμμα οδήγησής του όταν περνάς από τα xp στο ubuntu ή κάνω λάθος;)
μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα στα πλαίσια ενός ασύρματου δικτύου ανάμεσα σε pc που χρησιμοποιούν linux κ windows;
Ευχαριστώ
dpetridi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Μάιος 2009, 22:10

Καταρχήν στο πρόβλημα δεν έχει συμμετάσχει ο σταθερός, όποιο λειτουργικό και να τρέχει.

dpetridi έγραψε:Το ασύρματο δίκτυο το έχω ξεκλείδωτο οπότε δε οφείλεται κάποιο ζήτημα ασφάλειας ή κάτι τέτοιο.

Μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα. Ίσως κάποιος συνδέθηκε και σου άλλαξε τις ρυθμίσεις...

1)Ο router και ο σταθερός θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος με ethernet. Αν και δεν παίζει ρόλο.
2)Θα πρέπει να δεις όλες τις παραμέτρους του ασυρμάτου στο router και να βάλεις οπωσδήποτε WPA.
3)Αν είσαι τυχερός και η ασύρματη κάρτα δυκτίου του laptop υποστηρίζεται out of box απο το linux, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδεθείς τρέχοντας ένα live CD ubuntu.
4)O dhcp server του router θα πρέπει να λειτουργεί, εκτός και αν ξέρεις να κάνεις ρυθμίσεις χειροκίνητα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dpetridi » 25 Μάιος 2009, 22:38

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μου πείραξε κάτι κάποιος γείτονας μιας κ ανοίγω το wireless μόνο για πολύ λίγο όταν θέλω να συνδεθώ με το laptop.
-τι ακριβώς είναι το out of box; Αν δεν υποστηρίζει δε μπορώ αλλιώς να συνδεθώ;
-πως ενεργοποιώ το dhcp server του router; Δε γνςρίζω κ πολλά για να κάνω manual ρυθμίσεις
dpetridi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Μάιος 2009, 23:08

dpetridi έγραψε:-τι ακριβώς είναι το out of box; Αν δεν υποστηρίζει δε μπορώ αλλιώς να συνδεθώ;

Σημαίνει πως ο driver υπάρχει ήδη στην διανομή και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να λειτουργήσει η συσκευή.

dpetridi έγραψε:-πως ενεργοποιώ το dhcp server του router; Δε γνςρίζω κ πολλά για να κάνω manual ρυθμίσεις

Τότε αν δεν έχεις πειράξει τίποτα στον router, θα πρέπει να είναι εντάξει...
Ένα reset όμως και ρυθμίσεις απο την αρχή κακό δεν κάνουν...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet