Νέος χρήστης - Πρόβλημα με κάρτα δικτύου

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Νέος χρήστης - Πρόβλημα με κάρτα δικτύου

Δημοσίευσηαπό babisss » 13 Σεπ 2009, 15:42

Καλησπερα σας..... εχω εναν compaq 730ev 10ιντσο.... εβαλα το νεο λογισμικοο για netbook που δινει τωρα απο το site ubuntu.com .. ολα καλα... κ τα γραφικα κ ο ηχος κτλ.... μου λεει ομως οτι εχει τσεκαριστει η broadcom st wireless καρτα του απο την ομαδα ubuntu απλα δεν μπορουν να μου δωσουν αυτομτα τον κωδικο.... τουλαχιστων κατι τετοιο διαβαζω στο μνμ... τεσπα.... στο σαιτ της broadcom υπαρχει για λινουξ ο driver και ο kernel updater... εχει και how to install instructions...αλλα παιδιΑ ειμαι ασχετος.... εχω βρει ενα παραθυρο που λεει terminal.... αλλα τι να πληκρολογισω??? ειχα βαλει σεναν amilo που ειχα το ubuntu και δνε λειτρουργουσε η καρτα γραφικων... αλλα δεν εδωσα σημασια.... αποτι βλεπω πρεπει ναναι υπερβολικα ευκολΟ σας αφου υπαρχουν κ οι drivers... αλλα εγω δεν ξερω... αν μπορειτε βοηθιστε με.....
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 14 Σεπ 2009, 02:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Πιο κατανοητός τίτλος.
babisss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Νεος κ ασχετος.....

Δημοσίευσηαπό c7p » 13 Σεπ 2009, 16:27

Καλως ήρθες babisss :wave: , δες τις "Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*", θα σε βοηθήσουν. Σου συμβουλεύω να δεις και το "Τερματικό για...αρχάριους!"

Μπορείς να δώσεις το link με τους driver για linux ?
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Νέος χρήστης - Πρόβλημα με κάρτα δικτύου

Δημοσίευσηαπό babisss » 14 Σεπ 2009, 09:26

http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php edw einai oi drivers.... eimai sigouros pws gia kapoion pou kserei 5 pramata einai polu eukolo.... ALLA EXW SPASEI TO KEFALI MOUUUUUU...
babisss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Σεπ 2009, 09:34

Off topic:
@babisss
Τα greeklish δεν επιτρέπονται. Σε παρακαλώ να κάνεις edit το μήνυμα σου και να το γράψεις στα Ελληνικά
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 14 Σεπ 2009, 10:10

Αν σου πετάει μια ειδοποιήση για να εγκαταστήσεις εναν οδηγό, κάνε το.
Αν δεν σου πετάει ειδοποιήση για τον οδηγό , άνοιξε στο μενου το Σύστημα > Διαχείριση > Οδηγοι Υλικού και επελεξε τον driver, και πάτα ενεργοποιήση.
Μετα απο αυτο σου ζητάει τον κωδικό του διαχειριστή του συστηματος. Λογικά έχεις βάλει έναν κωδικο, για να συνδέεσαι. Αυτον τον κωδικο θέλει.
Του δίνεις το ΟΚ και στο εγκαθιστα. Μετα λογικά θα δουλέυει.

Αν δεν δουλέψει, τοτε γράψε πιο μοντελο φορητού έχεις , τι κάρτα ασυρματου δικτύου εχεις και θα σου βρούμε την λύση.
Πολλες φορές δεν ειναι και ότι καλυτερο να ψάχνεις drivers για λινουξ στο site του κατασκευαστή. Ισως να χρειάζονται manual compile και install και να μην μπορείς να τους κανεις uninstall εύκολα. Το πρώτο πραγμα που κοιτας ειναι στο repository της διανομής, και αν δεν είσαι σιγουρος ή δεν γνωρίζεις ρωτας εδώ. (όπως και έκανες...)

Δοκίμασε αυτα, και περιμενουμε αποτελεσματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό babisss » 15 Σεπ 2009, 12:10

οταν παω στο εικονιδιο να βρω σημα μου πεταει παραθυρο με την καρτα γουαι φαι που εχω με το μοντελο της κανονικα κ μου λεει να εγκαταστησω τους ντραιβερ....... αυτο.... τι να κανω???? το λαπτοπ ειναι κομπακ μινι 700Εν...
babisss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 19 Σεπ 2009, 20:08

Πάς Συστημα > Διαχειριση Συστήματος > Οδηγοί υλικού

Σου ανοίγει ενα παράθυρο. Σε αυτο το παράθυρο επιλέγεις αυτο που λέει wifi και πατας ενεργοποιήση.

Μετα που θα πατήσεις ενεργοποιήση, θα σου ανοιξει ενα παραθυρο να σου ζητάει τον κωδικό σου. Δώσε τον , και θα σου εγκαταστήσει τον οδήγο.

Αν δεν καταλαβαίνεις, στείλε screenshots τα βήματα που προσπάθησες να κανεις και αυτο που σου βγάζει. Ισως να μην έχω καταλαβει εγώ καλα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet